وزیر خارجه آمریکا خواستار آزادی نازنین زاغری و دیگر زندانیان دو تابعیتی در ایران شد

همسر و دختر نازنین زاغری رتلکلیف

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه اول مهرماه همزمان با دو هزارمین روز بازداشت و نگهداری نازنین زاغری رتکلیف در ایران خواستار آزادی او و همه زندانیان دو تابعیتی در جمهوری اسلامی شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در حساب کاربری توییتر خود نوشته است، همانطور که رهبران جهان برای شرکت در هفتاد و ششمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحده در نیویورک «گرد هم آمده‌اند، همه ما می‌بایست بازداشت خودسرانه را محکوم کنیم.»

آنتونی بلینکن اضافه کرده است، حکومت «ایران اکنون دو هزار روز است که نازنین زاغری -راتکلیف را بازداشت کرده است - یکی دیگر از موارد تکان دهنده علاوه بر (بازداشت افرادی مانند) نمازی‌ها، مراد طاهباز و عماد شرقی و دیگران. انسان‌ها ابزار چانه زنی نیستند.»

سیامک نمازی، بازرگان ۴۹ سالۀ ایرانی- آمریکایی روز ۲۲ مهر ۱۳۹۵ به اتهام «همکاری با حکومت آمریکا» بازداشت و زندانی شد و پدر ۸۴ ساله‌اش، باقر نمازی، نیز که برای رسیدگی به پرونده او به ایران رفته بود، یک سال بعد دستگیر شد.

پدر و پسر هر یک به ده سال زندان محکوم شدند. باقر نمازی به دلیل وخامت حال جسمی در مرخصی استعلاجی به سر می‌برد، اما ممنوع‌الخروج است.

مراد طاهباز ، از فعالان محیط زیستی، نیز به اتهام همکاری با آمریکا به ۱۰ سال حبس محکوم شده‌ است.

عماد شرقی، شهروند ایرانی-آمریکایی و مدیر ارشد هلدینگ سرآوا است؛ شرکتی با ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی که ۳۰ زیرمجموعه دارد، هم به اتهام «جاسوسی» در ایران به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

واکنش راب مالی

راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هم به دو هزارمین روز بازداشت و نگهداری نازنین زاغری رتکلیف در ایران واکنش نشان داده است.

راب مالی در حساب کاربری توییتر خود نوشت٬ حکومت ایران بیش از دو هزار روز است که نازنین زاغری رتکلیف را از خانواده‌اش جدا نگه داشته است. امروز او در کنار نمازی‌ها و دیگران از این نقطه غیرقابل تصور عبور کرد.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران افزود: ما از ایران می‌خواهیم تمامی کسانی که به ناحق دستگیر شده‌اند را آزاد کرده و آن‌ها را به خانواده‌شان ملحق کند.

نازنین زاغری رتکلیف، فروردین ۹۵ در پایان سفری به تهران همراه با دختر خردسالش برای دیدار با خانواده خود، در فرودگاه تهران بازداشت شد و سپس به اتهام «جاسوسی» به پنج سال زندان محکوم شد.

او به عنوان کارمند بنیاد تامسون رویترز، بخش خیریه موسسه‌ای رسانه‌ای فعالیت داشت. این شهروند ایرانی-بریتانیایی تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده است.

هم اینک نازنین زاغری در پرونده دیگری به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. او این اتهام را نیز رد کرده است.

نازنین زاغری رتکلیف در حال حاضر در انتظار رای دادگاه تجدیدنظر تحت نظر در خانه والدینش در تهران است.

با استفاده از توییتر و رادیو فردا