آمریکا ناخدای هندی ابرنفتکش ایرانی را تحریم کرد

آدریان دریا پیشتر گریس ۱ نام داشت

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه، هشتم شهریورماه، رسما اعلام کرد که ناخدای هندی کشتی آدریان دریا ۱ را که هفته‌ها در جبل‌الطارق توقیف بود تحریم کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده پیشتر وعده داده بود که تمام افرادی که کار در این ابرنفتکش را بپذیرند با خطر تحریم و ممنوعیت ورود به آمریکا روبه‌رو خواهند بود.

حال مایک پومپئو، وزیر خارجه، بیانیه‌ای رسمی منتشر کرده حاکی از این که ایالات متحده تهدید خود را عملی کرده است.

طبق این بیانیه، کومار آکیلش، ناخدای هندی که آدریان دریا را از جبل‌الطارق به راه انداخت به اتهام «اقدام به نمایندگی از سپاه قدس»، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، اکنون مشمول تحریم‌های آمریکاست.

به این ترتیب، آقای آکیلش از سفر به آمریکا منع شده و هر گونه دارایی که در این کشور دارد توقیف می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا روز ۲۵ مردادماه به تمام خدمه کشتی‌ها، از جمله خدمه کشتی گریس ۱ در جبل‌الطارق، هشدار داده بود که در صورت «کمک به سپاه از طریق انتقال نفت ایران» ویزای آمریکا نخواهند گرفت.

بیانیه این وزارتخانه در این باره با امضای مورگان ارتگاس، سخنگوی آن، تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که دادگاه در جبل‌الطارق پس از ۴۰ روز توقیف به آزادی حرکت نفتکش گریس ۱ حکم داد.

این ابرنفتکش با نام جدید آدریان دریا ۱ و با پرچم ایران جبل‌الطارق را ترک کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، آدریان دریا طبق قوانین ضدتروریستی آمریکا هم‌اکنون «ملک توقیفی» محسوب شده و «هرکس که به آن کمک کند با خطر تحریم روبه‌روست».

اما بیانیه تحریم ناخدای هندی ساعاتی پس از آن منتشر شد که مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که واشینگتن مطلع شده مقصد این کشتی برخلاف قول مقامات جمهوری اسلامی سوریه است.

آقای پومپئو شامگاه جمعه، هشتم شهریور، در توییتر نوشت: «ما اطلاعات قابل اطمینانی به دست آورده‌ایم که این نفتکش در راه خود به مقصد طرطوس سوریه است.»

نفتکش آدریان دریا حامل ۲.۱ میلیون بشکه محموله نفت خام به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار است. آمریکا پیش از این از جبل‌الطارق خواسته بود که این کشتی را رفع توقیف نکند، اما دولت محلی جبل‌الطارق این درخواست را نپذیرفت.

مقامات جمهوری اسلامی از ابتدا از افشای مقصد این محموله سر باز زده و در آخرین اظهار نظر ادعا کردند که این محموله اکنون مالک جدیدی غیر از ایران دارد و او تصمیم خواهد گرفت که کشتی در کدام بندر پهلو بگیرد.

منابع: وب‌سایت ورارت خارجه آمریکا، رادیوفردا/ ف. دو.