شورای امنیت سازمان ملل به درخواست آمریکا، برای بررسی گزارشهای مربوط به کمک روسیه به کره شمالی برای دور زدن تحریمها تشکیل جلسه داد. در جریان جلسه نیکی هیلی، روسیه را متهم به «تقلب» و واسیلی نبنزیا، آمریکا را متهم به «نیتهای مغرضانه سیاسی» کرد.
وزیر خارجه ایالات متحده، صبح ۲۶ شهریور ماه به وقت آمریکا، گفته بود کشورش خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت ملل متحد شدهاست تا گزارشها و مدارک مربوط به کمک مسکو به کره شمالی برای دور زدن تحریمها علیه پیونگیانگ بررسی شود.
مایک پومپئو در توئیتر خود نوشته بود «ایالات متحده از اعضای شورای امنیت خواسته است گرد هم آیند تا در مورد تلاشهای مستمر روسیه برای تضعیف اجرای تحریمهای کره شمالی گفتوگو شود. تحریمهای جهانی بخشی حیاتی از تلاشها برای غیر اتمی شدن است».
در همان روز نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل، در جلسه شورای امنیت روسیه را متهم به کمک «سازمانیافته» به حکومت کره شمالی برای دور زدن تحریمها کرد.
خانم هیلی گفته مسکو در هر تحریم و هر بار، بهطور مداوم و سازمانیافته به تضعیف تحریمها علیه کره شمالی یاری رساندهاست.
سفیر آمریکا میگوید از جمله اقدامات روسیه انتقال تجهیزات منعشده، از جمله نفت، ذغالسنگ و دیگر کالاها به کره شمالی است.
به گفته هیلی، روسیه بر هیئت کارشناسان سازمان ملل فشار آورده تا گزارش خود در مورد اجرای تحریمها را تغییر دهند؛ گزارشی که به گفته سفیر آمریکا دربرگیرنده «مدارکی از نقض چندباره تحریمها توسط روسیه» بود.
از سوی دیگر واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه، گفت «کار هیئت کارشناسان ملل متحد شدیدا سیاسی شده و آنها گروگان دیدگاههای آمریکا هستند».
به گفته آقای نبنزیا، دیدگاهها و نظرات روسیه مورد توجه قرار نگرفتهاست و آمریکا از هیئت ناظران بر اجرای تحریمها، بهعنوان ابزاری برای مجازات کره شمالی استفاده میکند.
سفیر روسیه میگوید مسکو برای بازتاب نظراتش در مدارک تازه اصرار کرده و ۱۵ عضو شورای امنیت در نهایت به سازشی دست یافتند، اما نیکی هیلی جلوی انتشار آن گزارش را گرفت.
هیئت دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل پس از این اظهارات در بیانیهای گفت «قطعا هیچ کارشناس آمریکایی -در هیچ بخشی از روند کار- موافق نسخه ناقصشده توسط روسیه، نیست».
خبرگزاری اسوشیتدپرس میگوید تضادها در رویکرد اعضای مهم شورای امنیت به ماجرای کره شمالی، یک مورد نهچندان معمول است، چراکه این شورا واکنشی یکپارچه و شدید به آزمایشهای هستهای و موشکی پیونگیانگ نشان دادهاست.
شورای امنیت تا کنون تحریمهای شدیدی علیه کره شمالی وضع کرده که جلوی صادرات آن کشور، ۹۰ درصد از داد و ستد و کار کارگران کره شمالی در خارج از آن کشور، که برای پیونگیانگ منبع درآمد ارزی بودند، را گرفته است.