ایالات متحده خواستار آزادی بی قید و شرط و دائمی نرگس محمدی،فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، شد و تأکید کرد که او «هرگز نباید زندانی میشد».
ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۵ آذر وضعیت سلامت خانم محمدی را «نگرانکننده و تأسفآور» خواند و آن را «نتیجه مستقیم آزارهای رژیم ایران» توصیف کرد.
او تاکید کرد: «ما بار دیگر خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط نرگس محمدی و سایر زندانیان سیاسی که بدون دلیل معتبر زندانیاند هستیم».
نرگس محمدی روز چهارشنبه برای پیگیری مراحل درمانی خود به طور موقت و برای سه هفته از زندان اوین آزاد شد.
این آزادی موقت به دنبال وخیم شدن شرایط جسمی او و پس از عمل جراحی تومور و پیوند استخوان بر روی پای این فعال حقوق بشر صورت گرفت.
پیش از این سخنگوی شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز خواستار آزادی دائمی و بی قید و شرط خانم محمدی شده بود.
بیشتر در این باره: مرخصی درمانی نرگس محمدی از زندان؛ سازمان ملل خواستار آزادی بی قید و شرط او شد
همچنین کمیته نروژی نوبل نیز از حکومت ایران خواست که نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، را به طور دائمی آزاد کند.
رادیو فردا روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه به نقل از یک منبع مطلع، از آزادی خانم محمدی به دلیل «مرخصی درمانی» خبر داده بود؛ مصطفی نیلی، وکیل دادگستری و وکیل خانم محمدی نیز با تأیید این خبر، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش، با نظر پزشکی قانونی و موافقت دادستانی تهران، به مدت سه هفته و به دلیل شرایط جسمانی بعد از عمل تومور و پیوند استخوان از زندان آزاد شده است.
نرگس محمدی که ۵۲ سال دارد در چندین پرونده که در ارتباط با فعالیتهای حقوق بشری، کارزار «نه به اعدام» و همچنین اعتراض به حجاب اجباری برای او تشکیل شد از سالها پیش زندانی شده است.
او پیش از این به تحمل مجموعاً ۱۳ سال و ۹ ماه زندان محکوم شده بود و قوه قضائیه جمهوری اسلامی در دوران حبس پروندههای جدیدی علیه او تشکیل داد و احکام تازهای برای او صادر کرد.