به گفته شاهدان نیروهای مسلح ونزوئلا روزجمعه سوم اسفند با تیراندازی در مرز با برزیل حداقل یک نفر را کشته و چندین نفر را مجروح کردند. این اولین تلفات مربوط به تلاش مخالفان دولت ونزوئلا برای انتقال کمکهای خارجی به این کشور در مخالفت آشکار با دستور نیکلاس مادورو است.
به گزارش رویترز، همزمان با این حادثه کنسرت جمع آوری کمک مالی برای ونزوئلا که به ابتکار ریچارد برانسون میلیاردر بریتانیایی ترتیب داده شده با شرکت تعدادی از خوانندگان و گروههای موسیقی لاتین در شهر کوکوتای کلمبیا در جوار مرز با ونزوئلا برگزار شد.
بیشتر در این باره: مادورو برای جلوگیری از ورود کمکهای خارجی مرز ونزوئلا با برزیل را بستآمریکا از هفته گذشته کمک های ارسالی خود را در این شهر انبار کرده و قرار است در دو روز آینده به داخل ونزوئلا منتقل شوند.
از چندین هفته پیش که خوان گوایدو، رییس مجلس ملی (پارلمان) ونزوئلا خود را رییس جمهور موقت کشور اعلام کرد تنش در ونزوئلا تشدید شده است.
مخالفان خواستار انتقال کمک های بشردوستانه خارجی به کشور هستند ولی نیکلاس مادورو که موقعیتش تضعیف شده کمبود کالاهای اساسی و بحران بشری در این کشور را تکذیب کرده است. او می گوید تلاش مخالفان برای انتقال کمک ها «نمایش مسخره ای» با هدایت آمریکا برای تضعیف حکومت ونزوئلا است.
دولت آقای مادورو مرزهای جنوبی ونزوئلا با برزیل را مسدود و تهدید کرده که قبل از روز یکشنبه که مخالفان قرار است کمک های ارسالی آمریکا را به کشور منتقل کنند مرز با کلمبیا را نیز خواهد بست.
برخی از صاحبنظران سیاسی می گویند موضوع اصلی رویارویی روزهای شنبه و یکشنبه نه رفع نیازهای مردم ونزوئلا بلکه سنجشی از وفادار نیروهای مسلح به نیکلاس مادورو در صورت ممانعت آنها از ورود این کمک هاست.
نیکلاس مادورو در روزهای اخیر همچنین دستور منع سفر هوایی و دریایی بین ونزوئلا و جزیره کوراسائو را صادر کرده بود. این جزیره تحت کنترل هلند و نزدیک به ونزوئلا در دریای کارائیب واقع شده است و بخشی از کمکهای انساندوستانه در آنجا ذخیره شده است.
از سویی خوان گوایدو روز پنجشنبه با کاروانی از کاراکاس پایتخت ونزوئلا، عازم مرز کلمبیا شد تا بتواند بخش دیگری از کمکها را که در شهر کوکوتا کلمبیا ذخیره شده به کشور خود بیاورد.
با توجه به تورم دو میلیون درصدی و سیاست کنترل ارز توسط دولت که باعث محدودیت ورود کالاهای اساسی به کشور شده مردم ونزوئلا با کمبود شدید دارو مواجه شده و بخش وسیعی از جمعیت ۳۰ میلیونی کشور مواد غذایی کافی ندارند.