خطر برای شهر تاریخی ونیز به دنبال شدید ترین سیلاب۵۰ سال اخیر

تصویری از افزایش سطح آب در خیابان‌های شهر ونیز

جاری شدن شدیدترین سیلاب طی ۵۰ سال گذشته شهر تاریخی ونیز را به خطر انداخته و باری دیگر موضوع حفاظت از شهر در برابر بالا آمدن سطح آب دریا به طور جدی مطرح شده است. مقامات محلی میزان خسارت ناشی از سیل اخیر را صدها میلیون یورو تخمین می زنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه شنبه آب به ۱.۸۷ متر بالاتر از سطح دریا رسید که از شدیدترین سیلاب تاریخ ونیز که در سال ۱۹۶۶ جاری شد فقط ۷ سانتی متر کمتر است. روز چهارشنبه نیز بالا آمدن سطح آب دریا ادامه داشت.

بر اثر این سیلاب یک مرد هفتاد ساله در یکی از جزایر ونیز که یکی از سیل بندهای طبیعی شهر است جان خود را از دست داد.

برای دومین بار در طول تاریخ کلیسای سنت مارک، یکی از تاریخی ترین بناهای شهر ونیز بیشتر از یک متر زیر آب رفت.

وزیر فرهنگ ایتالیا اعلام کرد به آثار هنری و تاریخی موزه های شهر آسیبی وارد نشده ولی بسیاری از این بناها فعلا به مدت چند روز تعطیل شده اند. رفت و آمد جهانگردان در سطح شهر بسیار دشوار شده و در بخش های تاریخی و دیدنی شهر آب وارد مغازه ها و رستورانها شده است.

شهردار ونیز در پیامی در شبکه توئیتر نوشت:«شهر ونیز به زانو درآمده و باسیلیکا (کلیسای) سنت مارک مثل سایر نقاط شهر و جزایر اطراف آن آسیب شدیدی دیده است.»

او تخمین زد که خسارات ناشی از سیلاب به صدها میلیون یورو خواهد رسید و از دولت ایتالیا خواست وضعیت اضطراری اعلام کند.

او به خبرنگاران گفت:«مسئله فقط محاسبه میزان خسارات ناشی از این سیلاب نیست، مسئله اصلی آینده شهر است چون تحت تاثیر این وضعیت مردم شهر نیز به شدت آسیب خواهند دید.»

او ضمن اشاره به خسارت هایی که به بناهای تاریخی، مغازه ها و خانه های مسکونی وارد شده افزود جان ساکنان ونیز نیز به خطر افتاده است.

دلیل جاری شدن این سیلاب وزش بادهای جنوبی است که سطح آب دریا را در اطراف ونیز افزایش داده است.

ولی شهر ونیز که در جوار کانال های آب متصل به دریا ساخته شده از مدت ها پیش با خطر غرق شدن روبرو بوده و تحقیقات سالهای اخیر نشان می دهد که تغییرات جوی و گرمایش زمین این روند را تسریع کرده است.

طبق آماری که ادارات محلی منتشر کرده اند سطح آب در شهر ونیز طی ۵۰ سال گذشته حدو۱۰ سانتی متر بالا آمده است.

شهردار ونیز نیز یکی از دلایل اصلی «وضعیت خطرناک» را تغییرات جوی زمین توصیف کرد و خواستار اجرای سریع طرح احداث موانع و سیل بندها در اطراف شهر شد که سالها به تاخیر افتاده است.

با استفاده از آسوشیتدپرس؛ ش.ر