چارلز سوم، پادشاه بریتانیا به دلیل اعتراضات خشونتآمیز به تغییر قوانین بازنشستگی فرانسه دیدار خود از آن کشور را که قرار بود در روزهای آینده انجام شود به تاخیر انداخت.
به تعویق افتادن سفر پادشاه بریتانیا که به درخواست امانوئل مکرون صورت گرفت برای رییس جمهوری فرانسه که قصد داشت از این دیدار برای بهبود مناسبات لندن و اتحادیه اروپا استفاده کند، مایه شرمساری بزرگی است.
چارلز سوم قرار بود روز یکشنبه برای یک دیدار سه روزه به فرانسه برود. این اولین سفر خارجی او بود که در پی درگذشت الیزابت دوم در ماه سپتامبر گذشته به پادشاهی رسید.
دیدار پادشاه بریتانیا از فرانسه برای امانوئل مکرون که میکوشد خود را رهبر عملی اتحادیه اروپا جلوه دهد امتیاز دیپلماتیک مهمی بود.
آقای مکرون در یک نشست خبری در بروکسل گفت: «وضعیت در کشور به دلیل اعتراضات برای سفر یک رییس حکومت خارجی مناسب نیست. عقل سلیم و روابط دوستانه ما حکم میکرد که این سفر به تعویق بیافتد.»
یک سخنگوی دولت بریتانیا گفت در پی درخواست امانوئل مکرون تصميم برای به تعویق افتادن دیدار رسمی چارلز سوم با موافقت همه طرفین اتخاذ شده است.
بیشتر در این باره: اعتراضات ضددولتی در فرانسه «رادیکالتر» شده استبه تعویق افتادن این دیدار مهم فشار بر آقای مکرون را به دلیل اصرار بر تغییر قوانین بازنشستگی به رغم اعتراضات گسترده در فرانسه افزایش خواهد داد. اعتراضات به این قانون از زمان شورشهای «جلیقه زردها» در سال ۲۰۱۸ تاکنون گستردهترین اعتراضات مردمی در فرانسه است.
کاخ الیزه ابراز امیدواری کرد که دیدار پادشاه بریتانیا در ماههای آینده انجام شود. یک مقام فرانسوی گفت: «مطالب و فراخوانهای متعددی با هدف مختل کردن سفر پادشاه بریتانیا در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود و ما نمیخواستیم هیچ ریسکی را بپذیریم.»
کاخ باکینگهام نیز در بیانیهای گفت پادشاه بریتانیا امیدوار است که این سفر در آینده نزدیک انجام شود.
سفر خارجی بعدی پادشاه بریتانیا دیدار از آلمان است که به گفته کاخ باکینگهام طبق برنامهریزی از پیش تعیین شده انجام خواهد شد.
روز پنجشنبه طرفداران گروههای آنارشیست در نقاط مختلف پاریس با ماموران پلیس درگیر شده، به یک رستوران مک دونالد حمله کرده و در چند خیابان زبالههایی را که به دلیل اعتصابهای هفته اخیر روی هم انباشته شدهاند به آتش کشیدند.
همچنین درب ورودی شهرداری شهر بوردو که قرار بود یکی از مقصدهای سفر پادشاه بریتانیا به فرانسه باشد توسط معترضان به آتش کشیده شد.
اعتراضات گسترده به تغییر قانون اساسی پس از دور زدن پارلمان و تصویب آن بر اساس فرمان ریاست جمهوری تشدید شده و خشونت بیشتری پیدا کرده است.
سیاستمداران چپگرا که معمولا از آقای مکرون به عنوان سیاستمداری که ادعای پادشاهی دارد انتقاد میکنند از لغو دیدار پادشاه بریتانیا استقبال کردند. ژان لوک ملانشن، رهبر یکی از گروههای چپگرای رادیکال در توئیتی نوشت: «تحت فشار جنبش مردمی دیدار پادشاهان در کاخ ورسای لغو شد.»
اما گروهی از مردم فرانسه از لغو سفر پادشاه بریتانیا انتقاد کرده و میگویند فرانسه یک کشور دمکراتیک محسوب میشود و اعتراض و تظاهرات حق مردم است و سفر رهبران خارجی نباید به این دلیل لغو شود.