رهبر و آهنگساز مشهور ایرانی ساکن وین علی رهبری در نامهای به حسین علیزاده استاد موسیقی سنتی ضمن تبریک برای دریافت لقب شوالیه به او نوشته که فرانسویها این لقب را به هر هنرمندی اعطا میکنند و بسیاری از چهرههای مشهور فرهنگی فرانسه از پذیرش این لقب سرباززدهاند. به گزارش خبرگزاری ایلنا علی رهبری به استاد علیزاده توصیه کرده که او نیز این نشان را نپذیرد.
Your browser doesn’t support HTML5
در این نامه آمده: «برای اینجانب کاملا غیرمنطقی و باور نکردنیست که خوانندهای را در ایران «شوالیه آواز ایران» نام میبرند کما اینکه خود این تیتر در تناقض و کاملا ناخوانا با اصالت موسیقی ایرانی است. در هرصورت نمیتوانم مجسم کنم که حسین علیزاده که میلیونها ایرانی خالص با جان و دل و درک هنرش بنامش احترام میگذارند با دریافت این نشان که از طرف افرادی تقدیم میشود که قطعا هنر ایشان را نمیشناسند٬ با نام «شوالیه تار ایران» یاد کنند.»
استاد آواز ایران محمدرضا شجریان در گفتگو با مستندسازی ترک از استفاده تجاری نام مولانا انتقاد کرده است.
به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، محمدرضا شجریان در این مصاحبه گفته است: «مولانا در ترکیه به سمبلی اقتصادی تبدیل شده و به اعتقادم اینها نماد فرهنگی ما را غارت کردهاند.»
وی افزود: «اینها از مولانا امامزادهای درست کردهاند که برای آن زیارتنامه میخوانند، در میبوسند، پله میبوسند، آستانه میبوسند و فرش میبوسند و سینهخیز میروند تا از مولانا مراد بگیرند، اما آیا ما برای حافظ، سعدی، خیام و عطارمان اینگونه کارها را انجام میدهيم؟»
موسیقیدان ۷۴ ساله در این مصاحبه گفت: «چکیده حرفهای مولانا این است که برده نباش. خوشم میآید که اشعار مولانا گردنکلفتی میکند و بردگی نمیکند.»
فریدون شهبازیان موسیقیدان و مؤسس شورای موسیقی صدا و سیما به موسیقی پاپ و شرایط آن پرداخت و خواستار توجه بیشتر به جوانان و این گونه موسیقی شد.
به گزارش سایت خانه موسیقی، شهبازیان که در نشست خانه موسیقی در روز یکشنبه پنجم آبان سخنرانی میکرد، با اشاره به حضور وسیع مردم در مراسم تشییع مرتضی پاشایی خواننده جوان پاپ گفت: «باید بینیم چرا جوانان در کنار ما نیستند ولی به مراسم تشییع میروند.»
فریدون شهبازیان افزود: «چرا ما از نوعی از موسیقی غافل هستیم که دارد تبدیل به موسیقی زیرزمینی می شود و همه از آن پرهیز میکنند ولی به یک صورتی منتشر میشود. شبکه های ماهواره و شبکه های مجازی را میبينيم که چه غوغایی در آن وجود دارد.»
وی تأکید کرد: «موسیقی پاپ برای جوانان هم اشتیاقبرانگیز است و هم روح عصیانگر آنها را تسکین میبخشد و این را نباید فراموش کنیم که مخالفت کردن با آن شایسته نیست و طبیعت موسیقی را وادار به زیرزمینی شدن میکند که شایسته موسیقی نیست.»