سازمان بهداشت جهانی: حمله به بیمارستان‌های غزه متوقف شود

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز دوشنبه خواستار توقف حملات به بیمارستان‌های غزه شد. این درخواست پس از حمله اسرائیل به بیمارستان الوفا در شهر غزه و یورش به بیمارستان کمال عدوان صورت گرفت.

تدروس روز دوشنبه دهم دی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «بیمارستان‌های غزه بار دیگر به میدان جنگ تبدیل شده‌اند و نظام سلامت تحت تهدید جدی قرار دارد. ما تکرار می‌کنیم: حملات به بیمارستان‌ها را متوقف کنید. مردم غزه نیاز به دسترسی به مراقبت‌های پزشکی دارند. امدادگران نیازمند دسترسی برای ارائه کمک‌های بهداشتی هستند. آتش‌بس!»

ارتش اسرائیل اعلام کرد که هدف حمله به بیمارستان الوفا، نیروهای گروه افراطی حماس بودند. وزارت بهداشت غزه از کشته شدن ۷ نفر در این حمله خبر داد. همچنین، نیروهای اسرائیلی روز جمعه بیش از ۲۴۰ فلسطینی، از جمله ده‌ها نفر از کارکنان بیمارستان کمال عدوان و مدیر آن، حسام ابوصفیه، را بازداشت کردند.

ارتش اسرائیل می‌گوید که این بیمارستان به‌عنوان مرکز فرماندهی عملیات نظامی حماس استفاده می‌شده است و ابوصفیه به‌عنوان یکی از اعضای حماس تحت بازجویی قرار گرفته است.

بیشتر در این باره: فعالیت آخرین بیمارستان شمال غزه نیز متوقف شد

تدروس همچنین خواستار آزادی فوری ابوصفیه شد و به حملات مشابه به بیمارستان الاهلی اشاره کرد. وی اعلام کرد که سازمان بهداشت جهانی و شرکایش تجهیزات پزشکی، غذا و آب به بیمارستان اندونزیایی در غزه ارسال کرده‌اند و ۱۰ بیمار بحرانی را به بیمارستان الشفا منتقل کرده‌اند، اما در جریان این انتقال، ۴ بیمار بازداشت شده‌اند.

رئیس سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد: «ما از اسرائیل می‌خواهیم که نیازها و حقوق بهداشتی مردم غزه را رعایت کند.»

عملیات تکاوران اسرائیلی علیه کارخانه موشکی سپاه دو ماه پیش از سقوط اسد، تأیید شد

رسانه‌های اسرائیل فیلم‌هایی را از عملیات تکاوران ویژه ارتش این کشور در نابود کردن کارخانه تولید موشکی جمهوری اسلامی ایران در «مجتمع مصیاف» در حومه دمشق دو ماه پیش از سقوط حکومت بشار اسد منتشر کردند.

رسانه‌های غربی مانند نیویورک‌تایمز و وال‌استریت جورنال، زمان کوتاهی پس از آن عملیات در شامگاه ۱۸ شهریور تا بامداد ۱۹ شهریور با نسبت دادن آن به اسرائیل، گزارش‌هایی در این خصوص منتشر کردند اما فیلم‌هایی که ظاهراً تأییدکننده این عملیات و ورود تکاوران به «مرکز مطالعات و تحقیقات علمی سوریه» موسوم به «سرس» بود، شامگاه یک‌شنبه ۹ دی از شبکه کان اسرائیل پخش شد.

این فیلم‌ها، تکاوران یگان موسوم به «شلداگ» را در بالگردها نشان دادند که در راه پرواز به سوریه و آماده فرود بودند و سپس تصاویری از ورود آن‌ها به «مرکز تحقیقات علمی» که مقر عمده صنایع امنیتی و نظامی ارتش سوریه بود، همراه با عملیاتی در انفجار بخش‌هایی از این محل و سپس خروج تکاوران، دیده شد.

بر اساس توضیحات گزارشگر نظامی شبکه کان، ده‌ها تکاوری که در عملیات مشارکت داشتند، وارد بخش محرمانه‌ای شدند که سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل آن را محلی ویژه در اختیار نیروهای سپاه پاسداران ایران جهت تولید موشک‌های نقطه‌زن تشخیص داده بود. موشک‌هایی که نام قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران به روی بدنه آن دیده می‌شد، در محل قرار داشت.

اسرائیل سال‌ها مرکز تحقیقات «سرس» را زیر نظر قرار داده و با گردآوری اطلاعات در مورد آن، به این «اطمینان» رسیده بود که نیروی قدس سپاه اجزای یک پروژه موشکی را برای دقیق‌تر کردن هدف‌گیری، به این محل منتقل کرده و موشک‌های تولیدی را برای حزب‌الله در لبنان قاچاق می‌کند.

این گزارش افزود ارتش اسرائیل برای مقابله با این طرح ایران، ابتدا عملیات تهاجمی زمینی را آماده کرد اما دو بار انجام حمله زمینی به دلیل «خطرات بالای مرتبط به شرایط زمانی»، تعلیق شد و سپس برنامه جایگزینی برای عملیات هوایی و انتقال تکاوران با بالگرد به محل برنامه‌ریزی شد.

اسرائیل با نگرانی از انتقال موشک‌های تولیدی در «مجتمع مصیاف» برای گروه حزب‌الله در لبنان عملیات حمله تکاوران به این محل را انجام داد.

حزب‌الله از آغاز حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل در مهر پارسال، برای حمایت از این شاخه دیگر نیابتی ایران، وارد کارزار جنگی با اسرائیل شد و روزانه به سوی اسرائیل راکت شلیک می‌کرد که سبب جابه‌جا شدن ده‌ها هزار تن از ساکنین شمال اسرائیل شد و این بخش را تقریباً به منطقه خالی از سکنه تبدیل کرد.

ارتش اسرائیل بر اساس دستور کابینه امنیتی، از ماه سپتامبر (شهریور امسال) مقابله با گروه حزب‌الله را تشدید کرد و در آن ماه، ابتدا عملیات انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها و سپس بمباران مخفی‌گاه‌های حسن نصرالله و سایر رهبران و فرماندهان حزب‌الله را عملی کرد.

بیشتر در این باره: عملیات موساد در تهران؛ جزئیاتی از کشته شدن اسماعیل هنیه و پیامدهای آن

به گزارش شبکه کان، عملیات تکاوران در «مجتمع مصیاف» چند روز پیش از عملیات انفجار پیجرها و سپس کشته شدن حسن نصرالله، عملی شد تا حزب‌الله نتواند در انتقام از این عملیات، موشک بیشتری برای حمله به اسرائیل در اختیار داشته باشد.

این گزارش حاکی است که اسرائیل عملیات خود در سوریه را به دولت جو بایدن اطلاع داده بود.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه در آن زمان گزارش داده بود که ۲۷ تن در این محل کشته شدند. رسانه‌های دولتی حکومت بشار اسد به مرگ ۱۸ تن در آن عملیات اشاره کرده بودند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته بود ارتش اسرائیل برای فراهم کردن خروج امن تکاوران اسرائیلی پس از آن عملیات، اقدام به بمباران شدید جاده‌های اطراف کرد تا نیروهای کمکی سوریه به محل نرسند. بزرگراه مصیاف-وادی العیون در بمباران‌ها آسیب دید و جنگل‌های «حیرعباس» در آتش سوخت.

نیویورک تایمز و اکسیوس همان زمان گزارش داده بودند که کوماندوها اسناد و تجهیزاتی را نیز از محل با خود به اسرائیل منتقل کردند. سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق گزارش‌هایی در خصوص ربوده شدن دو شهروند ایرانی در آن عملیات را رد و اعلام کرد کسی از ایرانی‌ها در این حمله اسرائیلی آسیب ندید.

اسرائیل در دو دهه اخیر برای جلوگیری از «تثبیت نظامی» ایران و متحدانش در سوریه حملات گسترده در این کشور را عملی می‌کرد.

بشار اسد که متحد جمهوری اسلامی ایران بود، روز ۱۸ آذر در پی پیشروی نیروهای «هیئت تحریر شام» از ادلب به سوی دمشق، از کشورش با یاری روس‌ها به روسیه گریخت و حکومت او فروپاشید.

نیویورک تایمز: ضربات اسرائیل به حزب‌الله حاصل دو دهه کار اطلاعاتی بود

روزنامه یدیعوت آحرونوت روز ۶ دی گزارش داد که نیروهای سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در سال‌های اخیر با مقامات ارشد سوریه در ارتباط مستقیم واتس‌اپی بودند و پیام‌های هشدار در مورد لزوم خودداری سوریه از همکاری تسلیحاتی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران در این کشور را برای رساندن به بشار اسد به افرادی مانند وزیر دفاع سوریه می‌رساندند.

در این میان، نیویورک تایمز روز یک‌شنبه ۹ دی در گزارشی در خصوص ضرباتی که اسرائیل در ماه‌های اخیر به توان نظامی حزب‌الله، رهبری و فرماندهان ارشد آن وارد کرد، نوشت این امر نتیجه دو دهه تحقیقات و رصد بی‌وقفه اسرائیل، نفوذ به ساختار این گروه و کار اطلاعاتی گسترده برای آماده کردن جنگی بود که همه انتظار آن را داشتند.

این گزارش افزود که حزب‌الله زمان کوتاهی پیش از عملیات انفجار پیجرها، برای بررسی این تجهیزات شماری از پیجرها را در اختیار ایران قرار داد و نسبت به استفاده از آن‌ها «اطمینان» گرفته بود.

به نوشته نیویورک تایمز، اسرائیل از جمله دیدارهای فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزب‌الله با «چهار معشوقه او» را ردیابی می‌کرد. فؤاد شکر، ملقب به «حاج محسن» سه ماه پیش از حسن نصرالله کشته شد.

بر اساس این گزارش با استناد به‌شمار زیادی از مقامات امنیتی کنونی و پیشین اسرائیل، آمریکا و اروپا، حسن نصرالله باور نداشت که اسرائیل او را نیز از بین خواهد برد و توصیه دستیارانش برای انتقال به یک مخفی‌گاه امن‌تر را با این استدلال که اسرائیل علاقه‌ای به یک جنگ تمام‌عیار ندارد، رد کرد.

جذب هزاران کارگر خارجی در اسرائیل به‌جای کارگران فلسطینی

اسرائیل برای جبران کمبود نیروی کار پس از منع ورود کارگران فلسطینی، هزاران کارگر از هند، چین و دیگر کشورهای آسیای شرقی و اروپای شرقی را جذب کرده است. این اقدام به‌ویژه در حوزه‌های ساخت‌وساز و مراقبت از سالمندان انجام شده و برنامه‌ریزی برای ورود ده‌ها هزار نیروی جدید ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که دولت اسرائیل در دوره اخیر ۱۶ هزار کارگر از هند وارد کرد، قصد دارد به زودی این شمار را افزایش دهد.

وزیران راه و ترابری، اقتصاد و کشاورزی اسرائیل در ماه‌های گذشته با سفر به هند، تایلند، چین و برخی جمهوری‌های اروپای شرقی، ده‌ها هزار کارگر را برای جایگزینی کارگران منع‌شدهٔ فلسطینی، به اسرائیل برده‌اند.

نبود کارگران فلسطینی، که پیش‌تر نقش مهمی در اقتصاد اسرائیل داشتند، علاوه بر ضربه به اقتصاد مناطق فلسطینی، باعث توقف بسیاری از پروژه‌های ساخت‌وساز در اسرائیل شده بود. دولت اسرائیل تأکید دارد که برای شکوفایی دوباره اقتصاد به نیروهای کار بیشتری نیاز است.

درآمد بالای کار در اسرائیل و مناسبات نزدیک این کشور با برخی از این کشورها، عامل اصلی جذب کارگران خارجی بوده است. در همین حال، نگرانی‌ها درباره امنیت و حملات احتمالی از سوی کارگران غیرقانونی، مانع از بازگشت گسترده کارگران فلسطینی شده است.

به نوشته رسانه‌های اسرائیل، دولت بنیامین نتانیاهو عمدتاً از کشورهایی که مسلمان نیستند و همچنین از بخش‌های غیر مسلمان در هند کارگر وارد کرده است.

تا پیش از حمله حماس به اسرائیل که موجب جنگ جاری شد، هر روز هزاران کارگر از غزه برای کار به شهرهای جنوب اسرائیل می‌رفتند و هم‌زمان حدود ۱۵۰ هزار کارگر از کرانه باختری در شهرهای بخش مرکزی اسرائیل کار می‌کردند.