مدیرکل سازمان جهانی بهداشت بر لزوم کوشش همگانی برای مقابله با ویروس کرونای جدید تاکید کرده و میگوید این ویروس «دشمن بشریت است» و «همه باید برای مقابله با آن آماده باشند».
دکتر تدروس آدانوم گبریسوس در عین حال بار دیگر تاکید کردهاست برای سرکوبی ویروس و کنترل همهگیری «کشورها باید [بیماران و موارد مشکوک را] جدا کنند، آزمایش بگیرند، درمان کنند و [موارد تماس با فرد مبتلا را] ردیابی کنند».
دکتر تدروس میگوید فاصلهگیری افراد از یکدیگر، اقداماتی مانند لغو گردهماییها، مسابقات ورزشی، کنسرتها و تجمعات بزرگ، به کاهش سرعت چرخه شیوع یاری میرساند، و از فشار بر خدمات درمانی و بهداشتی میکاهد.
با این حال مدیرکل سازمان جهانی بهداشت یادآوری کرده اگر تست، جداسازی و ردیابی موارد تماس، صورت نگیرد، چرخه انتقال ویروس در مقیاس کوچکتر همچنان ادامه خواهد داشت و همینکه فاصلهگیری اجتماعی پایان یابد، بار دیگر بازمیگردد.
مقابله با چرخه شیوع و انتقال ویروس یکی از مواردی است که بسیاری از پژوهشگران و همهگیرشناسان بر آن تاکید دارند.
قرنطینه افرادی که با فرد مبتلا در تماس بودند، همزمان با جداسازی فرد بیمار و درمان او در محلی مجزا، میتواند چرخه شیوع را تا حد زیادی کند یا حتی متوقف کند؛ به این معنی که انتقال ویروس به دیگران، در حالیکه موارد مشکوک در قرنطینه هستند، در هر چرخه بسیار کند یا متوقف میشود.
سازمان جهانی بهداشت روز ۲۸ اسفند ماه بار دیگر توصیه کردهاست که «جداسازی، تست و درمان هر مورد ابتلا، و ردیابی تمامی افرادی که با او در تماس بودند، باید پایه اصلی اقدامات کشورها در مقابله با کرونا باشد».
بیشتر در این باره: قرنطینه و فاصلهگیری، قرون وسطایی یا لازم؟دکتر تدروس میگوید بسیاری از کشورهایی که درگیر افزایش ناگهانی شده یا با مراکز شیوع گروهی روبهرو هستند، همچنان قادرند چنین اقداماتی را پی بگیرند.
او با اشاره به کره جنوبی و افزایش ناگهانی و پرشمار موارد ابتلا، میگوید «این کشور تسلیم نشد».
تدروس آدانوم با اشاره به اقدامات گستردهای که در کره جنوبی برای ردیابی موارد تماس، آزمایش موارد مشکوک و جداسازی افراد بیمار صورت گرفته، در کنار آموزش افراد و دخالت دادن جوامع و گروهها در روند مقابله با ویروس، میگوید موارد ابتلا رو به کاهش است.
کره جنوبی البته در روز گذشته با گلوگاه تازهای از شیوع بیماری در آسایشگاهی در شهر دگو روبهرو شده است. با این حال شمار موارد ابتلا افزایش شدیدی پیدا نکردهاست.
این کشور در اوایل ماه ماه مارس روزی ۵۰۰ مورد تازه را شناسایی میکرد، اما این روند کاهش مشخصی پیدا کردهاست.
در خود چین نیز دولت مرکزی اعلام کرده است برای نخستین بار هیچ مورد تازهای از ابتلا گزارش نشدهاست.
بیشتر در این باره: مرکز شیوع ویروس در چین یک روز را بدون موردی از ابتلا سپری کردبا وجود اینها شرق آسیا با چالش تازهای روبهروست که به بازگشت ویروس از مراکز تازه شیوع بیماری، یعنی غرب آسیا، اروپا و آمریکا مربوط میشود.
در روز چهارشنبه تمام موارد تازه ابتلا به ویروس در چین، مسافرانی بودند که وارد این کشور شدهاند.
شمار بسیاری از موارد تازه در سنگاپور، تایوان و برخی دیگر کشورها را نیز مسافران خارجی یا کسانی که از سفر بازگشتهاند تشکیل میدهند.
حتی در کره جنوبی نیز موارد واردشده به کشور افزایش یافته و دولت ممکن است به مانند برخی دیگر کشورها از همه کسانی که وارد کشور میشوند و علائم بیماری ندارند، بخواهد خود را ۱۴ روز در قرنطینه خانگی قرار دهند.