موسسه «آیکیو ایر» مستقر در سوئیس که شاخص آلودگی هوای شهرها را گزارش میکند، روز جمعه، ۱۹ فروردین، برآورد کرده است که تهران آلودهترین هوا را در میان همه شهرهای جهان دارد.
این موسسه شاخص آلودگی هوای تهران را ۲۱۷ ارزیابی کرده که در رده «بنفش» (بسیار ناسالم) قرار میگیرد. پکن و هانوی پایتختهای چین و ویتنام با اختلاف چشمگیری از ایران، با شاخصهای ۱۸۱ و ۱۶۷ در ردههای دوم و سوم آلودهترین شهرهای جهان در روز جمعه قرار دارند
علاوه بر تهران، امروز سازمان هواشناسی ایران، از وقوع پدیده گرد و غبار در برخی مناطق کشور خبر داد.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی تهران، وزش باد شدید و گاهی خیلی شدید همراه با خیزش موقت گرد و خاک در بعضی ساعات روز جمعه بهویژه در نیمه جنوبی این استان پیشبینی شده است.
در این گزارش، کیفیت هوای پایتخت با شاخص ۴۱۶ در شرایط «خطرناک» اعلام و آلاینده شاخص نیز «ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون» گزارش شده که تنفس آن برای کودکان و بیماران پیامدهایی را به دنبال دارد.
کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی، در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا دلیل غبار فعلی موجود در هوای تهران را «غبار واردشده» از عراق عنوان کرد و گفت که این توده از دیروز وارد کرمانشاه، همدان، ساوه، قزوین و قم شده و غرب و مرکز کشور را تحت تاثیر قرار داده و طی سه روز آینده پدیده غالب در بیشتر مناطق کشور خواهد بود.
در همین حال عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت وزارت بهداشت، ضمن هشدار درباره آلودگی شدید هوا در برخی نقاط کشور و تداوم آن در روزهای آینده از مسئولان خواست تا کلاسهای درس در روز شنبه به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار شود.
در همین رابطه معاون استانداری تهران نیز از احتمال تعطیلی مدارس و ادارات در روز شنبه خبر داده، اما گفته است که درباره این موضوع در «کمیته اضطرار آلودگی هوا» تصمیمگیری خواهد شد.
در سالهای گذشته افزایش خشکسالی در ایران و کشورهای منطقه موجب کاهش فواصل زمانی شکلگیری پدیدههای طوفان و ریزگرد در بسیاری از نقاط کشور و افزایش شدت آنها شده است.
در ماههای گذشته نیز بسیاری از کارشناسان درباره افزایش خشکسالی به دلیل کاهش میزان بارندگی در سال ۱۴۰۱ هشدار دادهاند.