تماس تلفنی پنج تن از زندانیان بند زنان زندان اوین برای یک ماه قطع شد

شرکت‌کنندگان داخل ایران در همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» احضار یا بازداشت‌شده‌ یا مورد بازپرسی قرار گرفته‌اند

پنج تن از زندانیان بند زنان زندان اوین از حق تماس تلفنی محروم شدند.

بر اساس گزارش‌های رسیده به رادیو فردا، فریبا کمال‌آبادی، مهوش ثابت، نرگس محمدی، گلرخ ایرایی و فائزه هاشمی، شرکت‌کنندگان در همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران»، به مدت یک ماه از حق تماس تلفنی محروم شده‌اند.

مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی ایران هنوز به این خبر واکنش نشان نداده‌اند.

پیش از این نیز برخی دیگر از شرکت‌کنندگان در این همایش از جمله کیوان صمیمی، علیرضا بهشتی شیرازی، عبدالله مومنی، قربان بهزادیان‌نژاد، علیرضا بهشتی و هاشم آقاجری که از دیگر سخنرانان این همایش آنلاین بوده‌اند، احضار یا بازداشت‌شده‌ یا مورد بازپرسی قرار گرفته‌اند.

نشست «همایش گفت‌وگو برای نجات ایران» شامگاه اول و دوم اردیبهشت با حضور شماری از چهره‌های سیاسی و مدنی و همچنین قرائت پیام تعدادی از زندانیان سیاسی در شبکه اجتماعی «کلاب‌هاوس» برگزار شد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، در پیامی خطاب به این شنوندگان این همایش گفت:«اعلام همگانی، قدرتمند و پیگیر گذار از جمهوری اسلامی، آغازگر و بخش مهمی در برنامه‌ریزی برای نجات ایران» و «روشن‌کننده موضع و نسبت جریانات، نهادها، سازمان‌های اجتماعی و افراد مؤثر با حکومت است».

گلرخ ایرایی، فعال حقوق بشر زندانی، نیز در پیام خود به این همایش با اشاره به آغاز اعدام و کشتار از فردای بیست‌ودوم بهمن ۵۷ تاکید کرد که «عادی‌سازی» مرگ و کشتار «با صدور حکم و تیرباران مخالفان توسط صادق خلخالی در پشت‌بام مدرسه‌ رفاه و بازدید از صحنه‌ اجرای احکام توسط خمینی» آغاز شد و تاکنون ادامه یافته است.

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی دو چهره سرشناس جامعه بهایی که اکنون دومین حکم سنگین حبس خود را در زندان سپری می‌کنند نیز در پیام خود با اشاره به تورم و مشکلات معیشتی، سقوط اخلاقی و گسترش آسیب‌های اجتماعی و محیط زیستی، همه بحران‌های حاکم بر کشور را ناشی از سیاست‌های نادرست جمهوری اسلامی توصیف کردند.

فائزه هاشمی در این پیام بر «ادامه مبارزات مدنی، تقویت همبستگی و تلاش برای آزادی کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی» تلاش برای «برگزاری رفراندوم برای ایجاد تغییرات اساسی در سیاست‌های فعلی کشور» تاکید کرد.

فائزه هاشمی افزود: رفراندوم باید در مورد «روابط خارجی، حوزه دینی، موضوعات زنان، برنامه هسته‌ای و موشکی» و همچنین در این مورد برگزار شود که «آیا کشور به رهبر نیاز دارد».