قضات سازمان ملل متحد روز جمعه رای خود را درباره درخواست آفریقای جنوبی برای انجام اقدامات اضطراری علیه اسرائیل که در دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل عملیات نظامی خود در غزه به نسلکشی متهم شده است، صادر میکنند.
رای روز جمعه دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه ناظر به اتهام اصلی نسلکشی نیست، بلکه صرفا در رابطه با درخواست آفریقای جنوبی برای مداخله فوری خواهد بود.
از جمله اقداماتی که آفریقای جنوبی خواستار آن شده، توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل است که به ویرانی گسترده در غزه منجر شده و به گفته مقامات بهداشتی غزه بیش از ۲۵ هزار کشته بر جای گذاشته است.
اسرائیل از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته است که این پرونده را به طور کامل رد کند. یکی از سخنگوهای دولت اسرائیل روز پنجشنبه گفت که آنها انتظار دارند دادگاه عالی سازمان ملل «این اتهامات واهی و ساختگی را رد کند».
آفریقای جنوبی در دادگاه سازمان ملل استدلال کرده که حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه با هدف «نابودی جمعیت» این منطقه انجام میگیرد. اسرائیل این اتهامات را رد کرده و میگوید به قوانین بینالمللی احترام میگذارد و این حملات را در دفاع از خود انجام میدهد.
جنگ کنونی در غزه به دنبال حملات روز هفتم اکتبر گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل که حدود هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت، آغاز شده است. ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی دیگر حماس را گروهی تروریستی میدانند.
هیاتی متشکل از ۱۷ قاضی دیوان بینالملل دادگستری صرفا درباره اعمال یا عدم اعمال اقدامات موقت تصمیم میگیرد و اینکه آیا این خطر وجود دارد که عملیات اسرائیل به نقض کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ منجر شود.
آفریقای جنوبی از دادگاه درخواست کرده است که به اجرای ۹ اقدام اضطراری حکم دهد و به طور موقت مانع اسرائیل شود تا زمانی که دادگاه به طور کامل به پرونده رسیدگی میکند، امری که ممکن است سالها طول بکشد.