بر اساس آخرین آمار روزانه دانشگاه جانز هاپکینز، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا بامداد سهشنبه به وقت اروپا از مرز ۲۰ میلیون نفر گذشت، و شمار جانباختگان نیز به بیش از ۷۳۴ هزار نفر رسید.
در میان ۲۱۰ کشور ردهبندی شده، ایالات متحده با بیش از ۵ میلیون، برزیل با بیش از ۳ میلیون و هند با بیش از ۲ میلیون مبتلا، همچنان بیشتر از نیمی از موارد ابتلا در جهان را دارا هستند.
در مورد قربانیان نیز، بیش از ۱۶۳ هزار نفر در ایالات متحده، و بیش از ۱۰۲ هزار نفر در برزیل بر اثر بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
خبرها از افزایش شمار مبتلایان در جهان حکایت دارد، بهطوری که تنها در برزیل و مکزیک، در طول ۲۴ ساعت، ۲۷ هزار مورد ابتلا گزارش شده است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش کرده که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا قصد دارد بهدلیل شیوع کرونا، محدودیتهایی را برای ورود شهروندان ایالات متحده و افرادی که اجازه اقامت دائم در این کشور دارند نیز در نظر بگیرد.
بر اساس این گزارش، آمریکا از ورود این افراد در صورتی که مشکوک به ابتلا به کرونا باشند، خودداری خواهد کرد.
«واکسن» در روسیه
در همین حال، وبسایت الجزیره نیز به نقل از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نوشته است که مسکو به نخستین واکسنی که مقابل ویروس کرونا، «ایمنی پایدار» ایجاد میکند، دست یافته است.
آقای پوتین در یک کنفرانس مجازی که با حضور اعضای دولت برگزار شد، از ثبت این واکسن در روز سهشنبه، ۲۱ مرداد خبر داد.
به گفته وی، این واکسن در مراحل آزمایشی، «نتیجه خوبی بر جا گذاشته و از جمله، یکی از دو دختری که این واکسن به آنها تزریق شده بود، در شرایط مناسبی به سر میبرد.»
وضعیت در دیگر کشورها
در استرالیا نیز گزارش شده که در ویکتوریا، دومین ایالات پرجمعیت این کشور، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و ۳۳۱ مورد جدید ابتلا نیز شناسایی شده است.
بیشتر در این باره: روزشمار ویروس کرونا؛ روایتی از آنچه گذشتدر یونان نیز بهدنبال اضافهشدن ۱۲۶ نفر دیگر به شمار مبتلایان به کرونا، دستور تعطیلی موزههای آتن صادر شده است.
تاکنون ۲۱۳ نفر در یونان بر اثر کرونا جان باختهاند و شمار رسمی مبتلایان نیز ۵۷۴۹ نفر اعلام شده است.
آنطور که دولت یونان اعلام کرده، از میان مبتلایان جدید، ۱۷ نفر از مهاجرانی هستند که از ترکیه وارد جزیره لسبوس شدهاند.
باوجود گزارشها از افزایش شمار مبتلایان و ادامه بحران کرونا در جهان، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از ولکان بوزکیر، رئیس دور آتی مجمع عمومی سازمان ملل، مینویسد که او از دولت پاکستان به دلیل برخورد سریع برای کنترل همهگیری کرونا در این کشور تقدیر کرده است.
به گفته آقای بوزکیر، شیوه برخورد سریع پاکستان با این ویروس میتواند الگویی برای سایر کشورهای جهان باشد.
در پاکستان تاکنون بیش از شش هزار نفر بر اثر کرونا جان باخته و ۲۸۴ هزار نفر به کرونا مبتلا شدهاند.
همزمان سازمان جهانی بهداشت نیز با وجود افزایش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان، از «جوانههای امید» در مهار همهگیری کرونا سخن گفته است.
تئودور ادهانوم، رئیس این سازمان، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که برای مقابله با کرونا، نه تنها همه رهبران جهان باید اقدامات موثری انجام دهند، بلکه همه شهروندان نیز باید این اقدامات و محدودیتها را بپذیرند و اگر این اقدامات صورت بگیرد امید به مهار این بحران هست.
در ایران نیز شمار مبتلایان تا روز دوشنبه بر اساس آمار رسمی ۳۲۴ هزار و ۸۴۴ تن، و شمار جانباختگان ۱۸ هزارو ۶۱۶ تن اعلام شده است.
اما شماری از کارشناسان و نهادهای داخلی با تردید درمورد این ارقام، شمار مبتلایان و قربانیان ناشی از ویروس کرونا را به مراتب بیشتر از آمار رسمی میدانند.
با نزدیک شدن به ماه محرم و مراسم ویژه این ماه، نگرانیها از احتمال افزایش مبتلایان و قربانیان در ایران، افزایش یافته است.