خط لوله انتقال آب به استان یزد بار دیگر «تخریب شد»

عکس از آرشیو

در پی تنش‌ آبی در مناطق مرکزی ایران، گزارش‌ها حاکی از تخریب عمدی خط لوله انتقال آب به استان یزد در روز جمعه، پنجم آذرماه، است.

ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهند شماری از کشاورزان اصفهانی با لودر خط لوله انتقال آب به یزد را شکسته و جریان انتقال آب به یزد را قطع می‌کنند.

رادیوفردا قادر به تایید مستقل این رخداد نیست.

این چندمین بار طی ماه‌های اخیر است که خبر «تخریب» این خط لوله در رسانه‌های ایران منتشر می‌شود.

خبرگزاری ایلنا روز جمعه نوشت که این خط لوله در شرق اصفهان قرار دارد، و این چهارمین بار در دو هفته اخیر است که چنین اتفاقی می‌افتد.

محمدمهدی جوادیان‌زاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد، روز جمعه ضمن تایید این خبر به خبرگزاری مهر گفت که حوضچه‌های ۳۲۷ و ۳۳۰ «با لودر تخریب شده و آب انتقالی به یزد بر اثر این اتفاق در حال حاضر قطع است».

آقای جوادیان‌زاده حجم خسارات وارده را «زیاد» اعلام کرده و گفته است که در حال حاضر اصلاح حوضچه‌ها در حال انجام است.

خبر تخریب لوله‌های انتقال آب به یزد یک روز پس از آن منتشر می‌شود که محل تجمع کشاورزان اصفهانی در پی حمله نیروهای امنیتی به آتش کشیده شد و چند ساعت پس از این اقدام شهرداری اصفهان از «پاک‌سازی» بستر زاینده‌رود از بقایای اعمال خشونت علیه کشاورزان معترض خبر داد.

در همین حال در پی فراخوانی که گفته می‌شود از سوی کشاورزان اصفهان در روزهای گذشته منتشر شده از مردم این شهر خواسته شده که در حمایت از آنها روز جمعه، ۵ آذر، ساعت ۹ صبح مقابل پل خواجو تجمع اعتراضی برگزار کنند.

کشاورزان شرق و غرب اصفهان از روز ۱۷ آبان‌ در اعتراض به بی‌توجهی به خواسته‌هایشان و بلاتکلیفی هر ساله برای کشت پاییزه در بستر خشکیده زاینده‌رود و در جوار پل خواجو تجمعات اعتراضی برپا کردند و به تدریج سایر شهروندان نیز در حمایت از آن‌ها به این تجمعات پیوستند.

از جمله در روز جمعه گذشته، ۲۸ آبان هزاران نفر از مردم شهر اصفهان با حضور در بستر خشک زاینده‌رود خواستار جریان دائمی زاینده‌رود و تالاب بین‌المللی گاوخونی شدند.

در همین حال شماری از شهروندان استان چهارمحال و بختیاری نیز روز چهارشنبه، سوم آذر برای چندمین بار در اعتراض به طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای آب، در شهرکرد تجمع کردند.

اعتراض‌ به مشکلات کم‌آبی و خشکسالی در نقاط مختلف ایران از سال‌های گذشته آغاز شده است، اما این اعتراضات به‌صورت جدی و گسترده تیر امسال در شهرهای مختلف استان خوزستان صورت گرفت و بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر دست کم ۹ نفر در این اعتراضات کشته شدند.

عیسی کلانتری، رئیس سابق سازمان محیط زیست ایران اردیبهشت امسال با اشاره به گسترش بحران منابع آب در ایران گفته بود: «جنگ آب بین استان‌ها شروع شده» و این جنگ «از استان به استان در حال رسیدن از روستا به روستا است».

آقای کلانتری همچنین از استان‌های «اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد، خوزستان و لرستان» به عنوان مناطقی نام برده بود که جنگ آب دارند.

در ماه‌های اخیر برخی مسئولان دولت ایران با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری، درباره خشکسالی هشدار داده بودند.

پیش از این نیز مصطفی فدایی‌فرد، عضو کمیته ملی سدهای بزرگ ایران نیز گفته بود که ایران از بحران آب عبور کرده‌ و به «ورشکستگی آبی» رسیده‌ و بخش مهم بحران‌های موجود در ایران، ناشی از «سوءمدیریت» است.