یمن؛ «حملات هوایی سنگین» ائتلاف عربی به فرودگاه حدیده

درگیری‌های شدید در اطراف بندر حدیده ادامه دارد

بنا بر گزارش‌ها از یمن، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، شورشیان حوثی را که در تلاش برای حفظ کنترل فرودگاه بندر حدیده هستند، هدف حملات سنگین هوایی قرار داده است.

یکی از ساکنان حدیده به خبرگزاری رویترز گفته که صدای تبادل آتش و شلیک خمپاره در نزدیکی فرودگاه به راحتی قابل شنیده شدن است و هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان از آغاز روز یکشنبه تاکنون، «بیش از ۲۰ بار به فرودگاه حمله کرده‌اند».

بر اساس اظهارات یک شهروند دیگر، شدت حملات هوایی به اندازه‌ای است که «مناطق مسکونی می‌لرزند» و «گلوله‌هایی نیز به خانه‌های مردم اصابت کرده است».

به‌دنبال حملات هوایی سنگین ائتلاف به فرودگاه حدیده، شبه‌نظامیان حوثی، راه‌های اصلی این شهر بندری به صنعا را، برای جلوگیری از دسترسی نظامیان ائتلاف به پایتخت، مسدود کرده‌اند.

این در حالی است که فرستاده ویژه سازمان ملل که در پی تشدید حملات ائتلاف به رهبری عربستان به بندر حدیده، به پایتخت یمن رفته، قرار بود روز یک‌شنبه ۲۷ خرداد، دومین روز از مذاکرات اضطراری خود را با شورشیان حوثی انجام دهد.

بنا بر گزارش‌ها مارتین گریفیس، فرستاده ویژه سازمان ملل، در تلاش است شورشیان حوثی را متقاعد کند اداره بندر حدیده در غرب یمن را به کمیته‌ای تحت نظارت سازمان ملل بسپارند، و همچنین از رویارویی شدیدتر با ائتلاف به رهبری ریاض و نیروهای مورد حمایت آن در این منطقه خودداری کنند.

خبرگزاری رویترز نوشته از دست دادن بندر حدیده می‌تواند نقطه عطفی در جنگ سه‌ساله داخلی یمن محسوب شود و ضربه‌ای جدی به شیعیان حوثی تحت حمایت ایران وارد کند.

بندر حدیده، از اصلی‌ترین مناطق واردات کالا به یمن است و در انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه به غیرنظامیان آن کشور، نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. از سوی دیگر ائتلاف به رهبری ریاض، شورشیان حوثی را متهم کرده‌است که از طریق این بندر «از ایران سلاح دریافت می‌کند». تهران انتقال سلاح به شورشیان حوثی را رد کرده‌است.

رویترز می‌گوید از دست رفتن حدیده برای حوثی‌ها می‌تواند ائتلاف عربی را، که باوجود توانمندی نظامی بالا در طول این سه‌سال موفق نشده بود حوثی‌ها را شکست دهد، در موقعیت برتر قرار دهد.

از سال ۲۰۱۵ تاکنون، بیش از ۲۰ هزار نظامی که عمده آنها یمنی هستند و از سوی امارات متحده عربی سازماندهی می‌شوند، در حال جنگ با شورشیان حوثی هستند.

در پی ورود ائتلاف عربی به نبردهای یمن، برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری آن کشور، ا تاکنون دست‌کم ۱۰ هزار نفر کشته شده‌اند. سازمان ملل در مورد وقوع یک «فاجعه انسانی» در یمن هشدار داده‌است.

مسدود شدن شریان اصلی عبور کالا و مواد غذایی و دارویی از حدیده به صنعا، می‌تواند به بحران انسانی در یمن و گسترش بیماری وبا در این کشور دامن بزند و بر اساس گزارش رویترز، این موضوع می‌تواند «جنگ نیابتی» ایران و عربستان را به دیگر مناطق خاورمیانه نیز بکشاند.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیو فردا