هفتمین روز از اعتراضات ارمنستان با بازداشت شماری از معترضان همراه شد

سرکیسیان در گذشته قول داده بود که به دنبال احراز پست نخست‌وزیری نباشد

در هفتمین روز از اعتراضات خیابانی در ایروان، پایتخت ارمنستان، روز پنج‌شنبه سی‌ام فروردین پلیس ضدشورش با بستن راه‌های منتهی به یکی از ساختمان‌های اصلی دولتی و عقب راندن معترضان، شماری از آنان را بازداشت کرد.

تجمعات یک هفته اخیر در اعتراض به معرفی رئیس‌جمهوری سابق این کشور، سرژ سرکیسیان، به عنوان نخست‌ وزیر جدید برپا شده است.

سرژ سرکیسیان که تا هفته گذشته رئیس‌ جمهوری ارمنستان بود با تغییر سیستم حکومتی آن کشور، به‌ عنوان نامزد حزب حاکم برای احراز پست نخست‌ وزیری به پارلمان معرفی شد و سرانجام با ۷۶ رأی موافق در برابر ۱۷ رأی مخالف به‌ عنوان نخست‌ وزیر جدید معرفی شد.

Your browser doesn’t support HTML5

ادامه اعتراضات ارمنستان و بازداشت معترضان

سرکیسیان در گذشته قول داده بود که به دنبال احراز پست نخست‌ وزیری نباشد و اکنون نیکول پاشینیان و دیگر رهبران اپوزیسیون او را متهم به شکستن این تعهد می‌کنند.

نیکول پاشینیان، رهبر اعتراضات چند روز اخیر، روز چهارشنبه از معترضان خواسته بود که با تجمع در برابر ساختمان‌های دولتی در «میدان جمهوری» ایروان، مانع ورود کارمندان دولتی به ادارات شوند.

Your browser doesn’t support HTML5

گفت‌وگو با روبیک میناسیان در ایروان


یک مقام پلیس ارمنستان به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت در تلاش نیروهای امنیتی برای باز کردن راه ورودی به یکی از ادارات، ۲۰ تظاهرکننده بازداشت شدند. یک زن نیز در جریان این هرج و مرج زخمی شده است.

ساختمان دولتی که تجمع معترضان در مقابل آن متمرکز شده محل استقرار وزارتخانه‌های کشاورزی، بهداشت، کار و امور اجتماعی و چندین اداره دولتی دیگر است.

در تجمع روز چهارشنبه نیز مأموران امنیتی ده‌ها تن از تظاهرکنندگان را بازداشت کرده بود.

پاشینیان، رهبر مخالفان، از مردم خواسته است تا با فشار بیشتر بر مقام‌های محلی آنها را با خود همراه کنند؛ این در حالی است که حزب جمهوری‌خواه ارمنستان یعنی حزب حاکم سرژ سرکیسیان، از نیکول پاشینیان خواسته که «برای گفت‌وگو» به پارلمان بیاید.

ایالات متحده آمریکا از هر دو طرف این مناقشه خواسته است تا خویشتن‌داری نشان داده و از خشونت پرهیز کنند. روسیه نیز خواستار آن شده که در این کشمکش‌ها قانون نقض نشود.

سه سال پیش رأی‌دهندگان ارمنستان در جریان یک همه‌پرسی تغییر سیستم حکومتی از ریاست‌جمهوری به سیستم پارلمانی را تصویب کردند.

با این تغییر از اختیارات رئیس جمهور در این کشور کاسته شده و قدرت بیشتری در اختیار نخست‌وزیر قرار گرفته است.

با استفاده از رادیو اروپا آزاد / رادیو آزادی / پ.پ / ج