وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه، ۹ آبانماه، خبر داد که مقامهای پاکستانی «وعده و تعهد» دادهاند که برای آزادی مرزبانان ربودهشده ایرانی «همه تلاش» خود را به کار بندند.
گروه جیشالعدل اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.
در تصاویری که در کانال منتسب به گروه «جیشالعدل» منتشر شده افراد ربودهشده بر زمین نشستهاند و مقادیری سلاح سنگین، از جمله آرپیجی و تیربار و خشاب در مقابل آنها چیده شده است.
در حالی که از سوی چند مقام جمهوری اسلامی آمارهای ضدونقیضی درباره تعداد این مرزبانان از ۱۱ تا ۱۴ نفر عنوان شده، قرارگاه قدس سپاه در اطلاعیهای رسمی «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان نیز درباره درجه نظامی ربودهشدگان نوشته بود: «هفت نفر از این افراد نیروهای بسیج طرح امنیت، پنج نفر نیروهای هنگ مرزی میرجاوه و دو نفر نیروهای اطلاعات سپاه هستند.»
در همین زمینه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران بامداد چهارشنبه در بدو ورود به اسلامآباد پاکستان در جمع خبرنگاران اعلام کرد که برای رایزنی با مقامهای پاکستان به منظور کمک به آزادی مرزبانان ایرانی به این کشور سفر کرده است.
وی گفت: «مقامهای پاکستانی در سفرهای پیشین هیئت ایرانی و در تماسهای تلفنی با اینجانب وعده و تعهد دادند که دولت این کشور همه تلاشها و اقدامات خود را برای آزادی مرزبانان کشورمان انجام میدهد.»
ظریف تاکید کرد که به «پاکستان آمدهام تا با دوستان خودمان در این کشور، این موضوع را پیگیری کنیم.»
وزیر خارجه ایران چهارشنبه ۲۵ مهرماه هم در گفتوگوی تلفنی با همتای پاکستانی خود شاه محمود قریشی درباره سرنوشت نیروهای مرزی ربوده شده توسط جیش العدل گفتوگو کرده بود.
پیش از این نیز سخنگوی سپاه پاسداران خبر داده بود که محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه ۳۰ مهرماه در رأس هیئتی برای پیگیری موضوع آزادسازی نیروهای نظامی ربوده شده ایران به پاکستان سفر کرده است.
پاکپور گفته بود که ایران آمادگی هرگونه عملیات مشترک با ارتش پاکستان «برای دستگیری اشرار و آزادسازی گروگانها را دارد و ما این قضیه را پیگیری میکنیم».
وزیر کشور و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در تماس تلفنی با فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان خواستار «اقدام سریع و قاطع» این کشور برای آزادی ۱۴ نیروی نظامی ایران و بازداشت ربایندگان آنان شده بودند.
بر اساس اعلام وزارت خارجه ایران، این وزارتخانه سفیر پاکستان در تهران را نیز احضار کرده و از این کشور خواسته که «بی درنگ تمامی امکانات و اقدامات لازم» را برای آزادسازی نیروهای مرزی جمهوری اسلامی به کار گیرد.
مقامهای نظامی و امنیتی ایران، بارها پاکستان را هدف انتقادهای خود قرار داده و اسلامآباد را به «تعلل» در تأمین امنیت مرزهای مشترک متهم کردهاند.
جمهوری اسلامی همچنین پیش از این دو بار به داخل خاک پاکستان راکت شلیک کرده است.
گروه جیشالعدل که تاکنون بارها با مربانان ایران در این استان درگیر شده است، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.
این در حالی است که مقامهای ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند.