عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نطق میاندستور خود از «تحصن» و «اعتصاب غذا» در دفتر کارش به منظور «حمایت از محتاجان به نان شب و گرفتاران» و در اعتراض به «عدم صداقت برخی مسئولان» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، مصطفی رضا حسینی قطبآبادی روز یکشنبه، ۲۵ آبان دلیل اصلی وضعیت اقتصادی موجود را «رباخواری» عنوان کرد و گفت: «مردم میگویند اقتصادشان موقعی رو به زوال رفت که ربا وارد آن شد.»
نماینده شهربابک در ادامه بانکهای کشور را متهم به رباخواری کرد و توضیح داد: «بانکها پول مردم را جمع کردند و از همان پول به مردم وام دادند و سودهای کلان گرفتند و تاخیر و جریمه اخذ کردند در نتیجه هم اقتصاد خراب شد و هم اسلام بدنام.»
آقای حسینی قطبآبادی درباره زمان آغاز و پایان تحصن و اعتصاب غذای خود و چگونگی آن توضیحی ارائه نداد.
سوءمدیریتها، تحریم و مشکلات ناشی از شیوع کرونا، اقتصاد ایران را به شدت تحت فشار قرار داده و معیشت خانوارهای ایرانی را با تنگنا مواجه کرده است.
رئیس جمهور ایرانی چندی پیش با اعتراف به گرانی مواد غذایی و کالاها در ایران، علت آن را «جنگ اقتصادی» آمریکا علیه ایران اعلام کرد اما منتقدان سوءمدیریت دولتی را از علل اصلی این وضعیت میدانند.
برخی کارشناسان علاوه بر نقش تحریمهای آمریکا در افزایش تورم، «فساد مالی سیستماتیک» در ایران و نیز هزینههای «عظیم و پنهان» جمهوری اسلامی در حوزه فعالیتهای نظامی و هستهای را نیز در وضعیت موجود دخیل میدانند.
بر اساس آخرین بررسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، متوسط مصرف کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۵ کاهش قابل توجهی یافته است.
بر اساس تازهترین گزارش ماهانه مرکز آمار ایران که اوایل آبانماه منتشر شد، تورم نقطهای در مهرماه سال جاری به ۴۱.۴ درصد رسید. تورم نقطهای به معنای افزایش سطح قیمتها در یک ماه سال به نسبت ماه مشابه در سال قبل است.