در حالی که حمیدرضا هاشمی گلپایگانی، مدیرعامل «خانه ایبی» از مرگ ۱۵ کودک مبتلا به بیماری «ایبی» به علت نبود «پانسمان میپلکس» خبر داده است، یک مقام وزارت بهداشت هر گونه کمبود در این زمینه را تکذیب میکند.
آقای هاشمی گلپایگانی به خبرگزاری ایلنا گفته بود که به علت تحریم امکان واردات «پانسمان میپلکس» وجود ندارد و رایزنیهای آنها با شرکت سوئدی برای واردات پانسمان نیز به همین دلیل به نتیجه نرسیده است.
وی همچنین گفته این بیماری در فهرست بیماریهای خاص است ولی بودجهای برای کمک به بیماران از سوی دولت و مجلس اختصاص نیافته است.
در همین حال، حسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و داروی ایران، با ذکر اینکه «کمبودی در زمینه پانسمان بیماران ایبی وجود ندارد» گفته است بودجه لازم برای این بیماران اختصاص یافته و خدمات به صورت رایگان به این گروه ارائه میشود.
این مقام وزارت بهداشت همچنین گفته است «مصرف پانسمان» ویژه این بیماران باید مدیریت شود و «تعداد پانسمانها مطابق با آمار سال گذشته است و هیچ کمبودی وجود ندارد».
در هفتههای گذشته، بحثهای مختلفی درباره تاثیر تحریم بر واردات دارو و برخی تجهیزات پزشکی مطرح شده است.
در حالی که مقامهای ایرانی از خودکفایی در زمینه دارو و عدم کمبود دارو در کشور سخن میگویند و «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در یک گزارش حتی از افزایش واردات داروهای اروپایی به ایران خبر داده است، سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی از تاثیر منفی تحریمهای آمریکا بر وضعیت سلامت مردم ایران خبر داده است.