رئیس سازمان فضایی ایران، روز دوشنبه ۸ مهر، از پرتاب سه ماهواره به فضا تا سه ماه آینده خبر داد و گفت «از این ماهوارهها در بخشهای گوناگونی ازجمله ناوگان دریایی و یا در زمان وقوع بحرانها استفاده میشود».
بهگزارش خبرگزاری ایسنا، مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران، یک هفته پیش اسامی این ماهوارهها را «پارس ۱، ظفر و ناهید» اعلام کرده بود.
بهگفته آقای براری، پارس ۱ و ظفر ماهواره «سنجش از دور هستند و قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرند» و ماهواره ناهید مخابراتی است که «در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار خواهد گرفت».
جمهوری اسلامی یک ماه پیش برای سومین بار تلاش کرد ماهواره «ناهید ۱» را به فضا پرتاب کند، اما به دلیل «انفجار در سکوی پرتاب» موفق به این کار نشد.
در دیماه سال ۹۷ نیز مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کردند موشک حامل ماهواره «پیام» را به فضا پرتاب کردند، اما این موشک به سرعت کافی نرسید و ماهواره نتوانست در مدار زمین قرار بگیرد.
وزارت خزانهداری آمریکا از ۱۲ شهریور ماه سال جاری سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه هوافضای ایران و مرکز تحقیقات هوافضای ایران را «در راستای فشار برای توقف برنامه هستهای ایران» به فهرست تحریمهای آمریکا افزود.
به هنگام اعلام این تحریم، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، تأکید کرد که واشینگتن به ایران اجازه نمیدهد از برنامه فضایی خود بهعنوان پوشش «برنامه توسعه موشکهای بالیستیک» استفاده کند.
برنامه فضایی ایران زیر نظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران قرار دارد ولی این وزارتخانه استفاده از این برنامه به منظور پوشش برای گسترش تسلیحاتی را تکذیب کرده است.
محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران، مرداد سال ۸۹ اعلام کرده بود که ایران تا پایان سال ۲۰۱۹ اولین فضاپیمای حامل انسان را به کره ماه خواهد فرستاد.