محمدجعفر اسدی، مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، با ابراز تأسف از این که «بچههای برخی مسئولین کشور در انگلیس درس میخوانند» گفت: «نگران کسانی هستیم که در انگلیس پرورش پیدا کردهاند.»
سرتیپ پاسدار اسدی، فرمانده پیشین نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه، ۱۲ خردادماه ۹۵، در گفتوگو با خبرگزاری مهر تأکید کرد: کسانی که در انگلیس درس میخوانند، «نمیتوانند به کشور خدمت کنند».
محمدجعفر اسدی با اشاره به جملهای از رهبر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «کسانی میتوانند به این کشور خدمت کنند که فرهنگشان فرهنگ جهادی است.»
محمدمهدی شهریاری، نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، در سال ۸۹، اعلام کرده بود که ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از فرزندان مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی در بریتانیا تحصیل میکنند.
پس از آن بود که کریم عابدی، یکی دیگر از نمایندگان همان دوره مجلس، از صدور ابلاغیه وزارت خارجه وقت ایران خطاب به سفرای ایران در کشورهای خارجی خبر داد: در این ابلاغیه از آنها خواسته شده بود تا از تحصیل فرزندان خود در برخی از این کشورها همچون بریتانیا «که با ایران تخاصم دارند» جلوگیری کنند.
کریم عابدی گفته بود که وزارت امور خارجه ایران، به «مسئولین راهبردی نظام، نمایندگان و وزرا» توصیه کرده که فرزندان خود را برای تحصیل در دانشگاههای داخلی، از کشورهای اروپایی بهویژه انگلیس به ایران فرا بخوانند.
در همان اردیبهشتماه سال ۸۹، همچنین اخباری مبنی بر مکلف شدن وزارت علوم برای فراهم آوردن شرایط تحصیل فرزندان مقامات حکومتی در دانشگاههای داخل ایران منتشر شد.
در همین زمینه چندی پیش نیز مجادله کلامی بین رهبر جمهوری اسلامی ایران و حسن روحانی، رئیس جمهور، در رابطه با آموزش زبان انگلیسی در کشور به رسانههای داخلی و خارجی کشیده شد.
موافقت و مخالفت با نظر آیتالله علی خامنهای و حسن روحانی درباره یادگیری زبان انگلیسی در ایران در هفتههای اخیر، به صفبندی افراد و گروههای سیاسی در برابر یکدیگر منجر شده است.