گروهی از سازمانهای بینالمللی طرفدار آزادی بیان روز سهشنبه نامهای را با امضای نویسندگان برجستهای چون ماریو بارگاس یوسا و مارگارت اتوود در دفاع از روزنامهنگاران دربند ایرانی به دفتر ایران در سازمان ملل تحویل دادند.
نامه سرگشاده این سازمانهای بینالمللی خطاب به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و در ادامه کمپین جهانی «جامعه ما جامعهای آزاد خواهد بود» بیش از ۳۵۰۰ امضا دارد که در میان آنها میتوان نام برخی از بزرگترین نویسندگان دنیا را هم دید.
از جمله امضاکنندگان برجسته این نامه که از رهبر جمهوری اسلامی آزادی روزنامهنگاران دربند ایرانی را خواستار شدهاند میتوان به ماریو بارگاس یوسا، نویسنده پرویی، مارگارت اتوود، نویسنده کانادایی، مارتین ایمیس، بزرگترین نویسنده زنده انگلیس، ای. ال. داکترو، نویسنده آمریکایی، و نیدین گوردیمر، نویسنده آفریقایی و برنده نوبل ادبیات، اشاره کرد.
در کنار نام بزرگان ادبیات جهان در این نامه، نام روزنامهنگاران بزرگی چون تامس ال. فریدمن و مجری برنامه تلویزیونی «دیلیشو»، جان استیوارت، نیز دیده میشود.
شانزده سازمان معتبر طرفدار آزادی بیان از جمله «کمیته حمایت از روزنامهنگاران»، قلم (پن)، گزارشگران بدون مرز، شاخص سانسور، «روزنامهنگاران کانادایی حامی آزادی بیان» و انجمن بینالمللی ناشران همزمان با ۲۲ بهمنماه سال گذشته برای اعمال فشار بر حکومت ایران و آزادی روزنامهنگاران دربند ایرانی کمپینی جهانی به راه انداختند که تا پایان بهار سال جاری در آمریکای شمالی و اروپا ادامه خواهد داشت.
این سازمانهای حامی آزادی بیان نام کمپین جهانی خود را «جامعه ما جامعهای آزاد خواهد بود» گذاشتند که برگرفته از یکی از سخنرانیهای آیتالله خمینی در سال ۱۳۵۷ و بحبوحه انقلاب ایران است. بنیانگذار جمهوری اسلامی در این سخنرانی وعده داده بود که حکومت جدید ایران حامی آزادی بیان و مطبوعات خواهد بود.
این در حالی است که ایران در ماههای پس از اعلام نتیجه انتخابات ۲۲ خردادماه در حبس روزنامهنگاران از کشور چین نیز پیشی گرفت و به گفته چندین سازمان بینالمللی حمایت از اصحاب مطبوعات به بزرگترین زندان روزنامهنگاران در جهان بدل شد.
بر اساس آخرین آمار کمیته حمایت از روزنامهنگاران، تا هفته گذشته دستکم ۳۵ روزنامهنگار در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبردند، و ۱۸ روزنامهنگار دیگر با مرخصیهای کوتاهمدت به مناسبت تعطیلات نوروز از زندانها بیرون رفته بودند تا بار دیگر به زندان بازگردند.
در نامه خطاب به رهبر جمهوری اسلامی که به دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل ارسال شده آمده است: «از شما نمیخواهیم که پای خود را از محدوده قوانینتان یا آرمانهای انقلاب ایران فراتر بگذارید؛ بلکه میخواهیم به وعدهها و قولهای آیتالله خمینی عمل کنید.»
سازمانهای حامی آزادی بیان در نامه خود به آیتالله خامنهای اشاره کردهاند که در بخش اعظم سالهای پس از انقلاب و بهویژه ماههای پس از انتخابات، جهان شاهد «سرکوب آشکار و علنی مخالفان، ساکت کردن روزنامهنگاران و نویسندگان و زندانی کردن شهروندانی بوده است که به راهپیماییهای مسالمتآمیز پیوستهاند».