لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۹

موسوی خواستار گسترش جنبش سبز در میان کارگران و کشاورزان شد


میرحسین موسوی
میرحسین موسوی
در آستانه روز جهانی کارگر، میرحسین موسوی، از رهبران اصلاح‌طلب، با تاکید بر لزوم ادامه مبارزه مسالمت‌آمیز، از حامیان جنبش سبز در ایران خواسته است، از طریق اطلاع‌رسانی سینه به سینه با اقشار مختلف جامعه به ویژه روستاییان، کارگران و کشاورزان ارتباط برقرار کرده و آنها را نسبت به حقوق خود آگاه سازند.

به نوشته سایت اینترنتی «کلمه»، میرحسین موسوی روز یکشنبه در سخنانی بر اهمیت تلاش حامیان و فعالان جنبش سبز برای برقراری ارتباط با اقشار مختلف جامعه و به ویژه کارگران، کشاورزان و روستاییان و یافتن «راه‌حل‌های دیگر» تاکید کرده است.

وی که در جمع شماری از «ایثارگران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» سخن می‌گفت، با اشاره به جلوگیری از فعالیت رسانه‌های متعلق به اصلاح‌طلبان و معترضان توسط حکومت جمهوری اسلامی اظهار داشت: «ما باید روش‌هایمان را به روزتر کنیم. حالا که روزنامه نداریم باید راه‌های تازه‌ای پیدا کنیم، ضمن آنکه دنبال روزنامه هستیم تا از طریق قانونی رسانه داشته باشیم، اما از طریق رسانه‌های مجازی که یقیناً جزء حقوق ماست از طریق هیأت‌ها از طریق خانواده و سینه به سینه باید اطلاع رسانی کنیم.»

این نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری افزود: «این اطلاع‌ر‌سانی هم باید حول مسئله‌ای که در آن اجماع داریم با روش‌های جدیدی که در حین کار به دست می‌آوریم انجام دهیم .دائم باید فکرهای نویی ارائه دهیم که یک جمع خلاق را داشته باشیم و روش‌های نو برای جامعه‌ا‌مان داشته باشیم.»

«میزان حضور مردم در خیابان‌ها ملاک نیست»

وی با بیان این که میزان حضور مردم در تجمع‌ها معیار درستی برای سنجیدن جایگاه جنبش سبز نیست، اظهار داشت: «ما نباید بگوییم که خیابان‌ها زمانی از جمعیت زیاد و در زمانی کم بود و بر این اساس بسنجیم که جنبش سبز در کدام نقطه ایستاده است. باید شاخص و اطلاعاتی داشته باشیم که ببینیم آگاهی از این حقوق چقدر است تا اینکه بدانیم در آینده چگونه باید کشور اداره شود؟ آیا این آگاهی در سطح جامع گسترده‌تر شده یا کم کم دارد دایره‌اش تنگ‌تر می ‌شود. اگر ما نسبت به این موضوع پیشرفت داشتیم زمینه تغییر جدی را در کشور ایجاد کرده‌ایم.»

میرحسین موسوی همچنین دلیل حساسیت جریان حاکم نسبت به رسانه‌ها را ترس از اطلاع‌رسانی آنها دانسته و گفت: «باید آگاهی را گسترش دهیم، باید دامنه آگاهی را به روستاییان، کشاورزان، صنعتگران، کارگران و معلمان بکشانیم به آنها بگوییم این زندگی، شایسته شما نیست. شما حق دارید که یک نماینده بفرستید. شما حق دارید که صنعت مستقل داشته باشید، اقتصاد ملی خوبی داشته باشید. از چنین حقوقی برخوردارید. شما حق دارید در جامعه صحبت و نظر خودتان را اعلام بکنید و به نظر شما باید اهمیت داده شود این صدا و سیما از پول جیبی شما اداره می‌شود. شما باید پشت این تریبون‌ها باشید.»

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین افزود: «باید به مردم اینها را انتقال بدهیم و اینکه حکومت دینی و جمهوری اسلامی به معنای باز شدن تمام راه‌ها برای ابراز نظر و خلاقیت آنها و بودن آنها در صحنه واقعی است نه اینکه آنها نتوانند از این صدا و سیما و امکانات عادی هم استفاده کنند. برداشت من این است با این انتخابات وا تفاقات بعد از آن یک ایده‌ای در داخل کشور مبنی بر برگشت به حقوق اساسی متولد شد که برگشت‌ناپذیر است. کافیست که از این، مثل یک گیاه و گل پاسداری کنیم وبگذاریم تناور و گسترده شود. در قرآن آمده است که خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه خودشان تغییر دهند. این آگاهی زمینه تغییرات وسیعی را در جامعه و حکومت ایجاد خواهد کرد.»

وی در همین رابطه با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای ادامه راه جنبش سبز اظهار داشت: «باید برای راهمان برنامه داشته باشیم و بیش از همیشه باید به این مسئله معطوف شویم که این جرقه آگاهی را به همه اقشار ملت برسانیم و با گسترش آگاهی ارتباط به روزی با آنها داشته باشیم و به آنها بگوئیم وضعیت کارگری و اقتصادی و … موقعی خوب می‌شود که نمایندگان واقعی‌شان در مجلس باشند و نمایندگان مردم هم بتوانند در صدا و سیما نظرات آنها را نقل کنند و مردم هم بتوانند مواظب فساد باشند.»

میرحسین موسوی با اشاره به برخورد حکومت با رسانه‌ها و گروه‌های اصلاح‌طلب گفت: «وقتی حکومت می‌آید روزنامه‌ها، سخنرانی‌ها، هیئت‌ها و احزاب را می‌بندد و حتی یک کانال نمی‌توانیم داشته باشیم و یا یک مناظره نمی‌توانیم انجام بدهیم و … در چنین حالتی است که صدای بیگانه در کشور بزرگ می‌شود.»

وی همچنین افزود: «از یک طرف دولت و از طرف دیگر آنها، سرانجام این وسط چیزی که در دو لبه قیچی از بین می‌رود همان اعتقادات اصیل است که به نظر من در بدنه اصلی جنبش سبز وجود دارد. ما فکر می‌کنیم چیزی که در این جنبش مهم است تجربیات خوب سی ساله انقلاب است که باید تلاش کنیم جمع بشود. سپس یک حرکت جمعی داشته باشیم. این فضای پیرامونی ماست که ترسیم کردم، فضایی که هر روز با یک مشکلی روبرو هستیم.»

انتقاد از برخورد حذفی با احزاب

آخرین نخست‌وزیر ایران با اشاره به جلوگیری از فعالیت دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی اظهار داشت: «شما اگر می‌گویید این حزب‌ها خوب نیستند یک حزب خوب تشکیل دهید که با اینها جوانمردانه رقابت و مقابله کنند تا اگر توانستند خود به خود زمینه‌اش را در جامعه از بین ببرند.»

وی با انتقاد شدید از ایده حذف گروه‌های منتقد تاکید کرد: «قرار بود رقابت سیاسی داشته باشیم و این مرّ قانون اساسی در مورد آزادی تشکل‌های سیاسی است و به نفع ماست. این به آن معنا نیست که همه تشکل‌ها خیلی خوب باشند. ممکن است حزبی در کشور شکل بگیرد که تشکل بدی باشد ولی راه حل آن حذف شدن در فرآیند رقابت است که ابواب جمعی مردم در یک فضایی بهترین را انتخاب کنند.»

میرحسین موسوی در همین رابطه گفت: «امروز یکی از نشریات سپاه را خواندم که نوشته باید امتیاز فعالیت مجمع روحانیون مبارز را هم لغو کرد. آنها نگاهشان اینطوری است، می‌خواهند تمام تشکل ها را از بین ببرند و یقیناً بعد به حساب بقیه تشکل‌ها و گروه‌ها خواهند رسید.»

میرحسین موسوی با تاکید بر اهمیت نقش «شبکه ها و هیات‌ها» در شرایط کنونی ادامه داد: «مواظب خود بودن، مواظب خانواده بودن، مواظب محله بودن، مواظب جامعه و هر چه پیرامون ما هست بودن، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. ما در این مصاف، نمی‌خواهیم که شمشیر بکشیم و با یک حالت رزمی به میدان برویم. ما تنها عنصری که داریم و قدرتش از همه اینها بیشتر است ایمان و آگاهی است. باید این دو را تقویت کنیم. ایمان به یک دین رئوف و دینی که امام مطرح کرد : پیشتاز و روشن، که بتواند در سطح جهانی و در سطح داخل پاسخگوی مشکلات باشد. از طرف دیگر آگاهی نسبت به حقوق اساسی مردم. مردم باید بدانند که حقوقی دارند و حقوق آنها دارد ضایع می‌شود.»

نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت آگاهی دادن به مردم گفت: «کار ما آگاهی دادن به مردم نسبت به این مشکلات و بسط و گسترش آن است. حقوقی که مردم دارند گسترش این آگاهی‌ها و اطلاع از حقوق خود یعنی همان اصلی‌ترین و مهم‌ترین عنصری است که می‌تواند زمینه تغییر را به نفع اسلام و انقلاب و آتیه کشور ایجاد کند به شرطی که حالت اجماع نسبت به این مسأله بوجود بیاید. من فکر می کنم بعد از انتخابات در این زمینه پیشرفت کرده‌ایم.»

«این اسلام نیست»

میرحسین موسوی هدف از انقلاب اسلامی در ایران را «اهمیت دادن به آراء و عقاید گوناگون مردم » دانست و با ابراز تاسف نسبت به فاصله گرفتن از این اهداف اظهار داشت: «ما متأسفانه با گذشت زمان ارتباط خودمان را با این مردم از دست دادیم و فکر کردیم که بیشتر از آنها می‌دانیم و می‌توانیم به آنها هر چه خواستیم بگوییم و مردم هم باید اطاعت کنند. از عقل جمعی استفاده نکردیم. موقعیت‌ها و مقام‌ها و ساخت قدرتی که بر پایه منافع و فساد در بعضی‌ها شکل گرفت موجب شد رجوعمان به توده و اکثریت مردم کاهش پیدا کند و کم کم آن را از دست دادیم و در این زمینه متأسفانه ضعیف شدیم، و فقط پوسته اسلامی را نگه داشتیم.»

وی همچنین با انتقاد از «بد نام کردن اسلام» افزود: «ای کاش این تغییر به نام اسلام نبود و این قدر خسارت نمی‌داشتیم، چرا باید امروز هر کاری که انجام می‌شود و هر ناکارآمدی و هر مشکلی که وجود دارد به نام اسلام تمام شود؟ مخصوصاً که با اغراق از اسلام نام می‌بریم و مدام در اشارات خود از آیات و روایات دم می‌زنیم حتی در مورد زلزله تهران که امکان وقوع آن وجود دارد و ما هم قبول داریم اما دولت که نباید در این خصوص از اسلام خرج کند. ما همیشه باید فکر کنیم که تهران در خطر زلزله است و برایش همواره راه حل داشته باشیم.»

میرحسین موسوی با بیان این که بسیاری از رفتارهای حاکمیت با اسلام سازگار نیست، ادامه داد: «اسلام، کسی را نمی‌زند، کسی را نمی‌گیرد، تهمت نمی‌زند، کسی را در زندان نگه نمی‌دارد و محدودیت ایجاد نمی کند، اسلام یقیناً مدافع نیرومند اقتصاد ملی و عظمت و استقلال کشور است، این وظیفه فوق‌العاده مهمی است که در رفتار و کردارمان نشان بدهیم که این اسلام مدافع استقلال ماست و حاضر نیست یک ذره از استقلال ما از دست برود. منتها ما که در حکومت نیستیم در کنار حکومتیم.»

انتقاد از رویکرد «فرقه‌ای» دولت

وی با متهم کردن دولت محمود احمدی‌نژاد به دنبال کردن برداشت‌های شخصی و فرقه‌ای خود از دین گفته است: «دولت برداشت‌های شخصی و فرقه‌ای را به دین وصل می‌کند و اگر به این موضوع ناکارآمدی هم اضافه شود آن وقت هر نوع مشکلی به اسلام نسبت داده خواهد شد.»

این رهبر معترضان به نتایج انتخابات با اشاره به سرکوب شدید معترضان در ماه‌های پس از انتخابات و پیامدهای آن گفت: «جوانی را ببینید که در دانشگاه، خودش و یا دوستانش را کتک می‌زنند، به نام اسلام افراد را بازداشت می‌کنند، به نام اسلام جلوی فعالیت احزاب را می‌گیرند، به نام اسلام رسانه‌ها را توقیف می‌کنند ، صنعت کشور هم که در حال متلاشی شدن است و وضع کارگران و کارآفرینان هم تعریفی ندارد. همه اینها به نام اسلام صورت می گیرد بعد هم اگر فسادی مطرح شد همه می‌گویند این فساد! و نامه می‌نویسند، یک دفعه می‌بینیم که تمام بحث راجع به فساد محدود شد به اسلام. این موارد روی جوان مملکت چه تاثیری می گذارد.»

میرحسین موسوی همچنین افزود: «مردم برادران و خواهران هم هستند. صحنه‌های زدن، کشتن یا خبرهایی که درباره ی زندان‌ها هست و توقیف روزنامه‌ها روی آنان تاثیر بد می گذارد. بنده اصلاً به این روزنامه یا آن روزنامه متمایل نیستم ولی مگر چکار کردند که آنها را قیچی کردید و بستید؟»

این رهبر اصلاح‌طلب ادامه داد: «وقتی جوان از ما روی برمی‌گرداند باید مشکل را در خودمان بیابیم. مگر جوان چقدر تحلیل دارد؟ و چقدر می‌تواند موضوعات را برای خودش توجیه کند؟ باید این نکته را به وضوح روشن کنیم که مشکلاتی داریم ولی ربطی به اسلام ندارد.»

وی با انتقاد از سیاست‌های دولت در عرصه‌های داخلی و خارجی گفت: «آیا اسلام دنبال فساد است یا دنبال از بین بردن صنعت؟ ما که می‌گوییم راهی برای تسلط کفار بر خود قرار ندهید نه به این معنا که به طور مثال تجارت خارجی را قبول نداشته باشیم و یا نباید با جهان ارتباط داشته باشیم، اما چرا اجرای ناقص این کار آن هم به قیمت نابودی محصولات داخلی؟ باز گذاشتن دروازه‌ها به روی اجناس بنجل خارجی کجایش اسلامی است؟ این موضوع با آموزه های اسلامی در تضاد است.»


«از کشتی نظام پیاده شدیم، از کشتی مسلمانی که پیاده نشدیم»

میرحسین موسوی همچنین با اشاره غیرمستقیم به سخنان رهبر جمهوری اسلامی که گفته بود مخالفان از «کشتی نطام» پیاده شده‌اند، اظهار داشت:«می‌گویند شما از کشتی (نظام) پیاده شده‌اید، از کشتی مسلمانی که پیاده نشده‌ایم. به عنوان یک مسلمان می‌خواهیم طوری رفتار کنیم که جوانها را مأیوس نکنیم و حداقل بگوییم اسلامی که می‌شناسیم این نیست، اسلامی که می‌شناسیم رحمت دارد، رئوف است، سعه صدر دارد، همه را می پذیرد. با زبان استدلال با افراد روبه رو می‌شود. اسلام دینی است که می‌تواند با پیشرفت‌های جامعه بشری همسو و پیشتاز شود.»

وی با تاکید بر «هویت دینی» جنبش سبز در ایران اظهار داشت: «این حرکت صد در صد یک حرکت مستقل است ولی مخالفان به جنبش سبز نسبت ناروا می‌دهند و آن را به سلطنت‌طلب‌ها، منافقین، آمریکا و اسراییل منتسب میپ‌کنند. در حالی که آنها خودشان با یک حالت زیگزاگی که بیشتر به سیاست خارجی ما لطمه می زند، نامه‌نگاری‌هایی با سرکرده‌های قدرت‌های جهانی دارند. از یک طرف فحش می دهند و از طرف دیگر دنبال جلب نظر چین، روسیه و یا دیگری هستند. آنگاه ما را به رابطه خارجی متهم می کنند.»

«زشتی» کار شورای نگهبان

میرحسین موسوی با تاکید بر اهمیت آزادی انتخابات از نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی و به ویژه شورای نگهبان به شدت انتقاد کرده و گفت: «نباید حکومت برای مردم تصمیم بگیرد. وقتی از دور نگاه می‌کنیم به زشتی این کار پی می‌بریم که مثلا چهار پنج نفر که به فرض خیلی آدم‌های عالی که تمام حسن‌های جهان در آنها جمع شده باشد، بنشینند یک عده ای را کنار بزنند، عده‌ای را انتخاب کنند و بعد به یک ملت هفتاد و پنج ملیونی بگویند از داخل اینهایی که ما انتخاب کردیم انتخاب کنید. این بدترین حالت برخورد با یک ملت است. زشتی این کار را نمی-فهمیم ، چون داخل آن هستیم و لمس نمی‌کنیم.»

وی افزود: «حالا انتخابات را به این شکل انجام می‌دهیم که مدام گزینش انجام دهیم، تمام دهان‌ها را ببندیم، تمام مراکز اطلاع رسانی را توقیف کنیم تا آن کسی که ما می‌خواهیم، رأی بیاورد و بعد صندوق‌ها را هزار جور دستکاری بکنیم و تخلفات عجیب و غریب انجام بدهیم. اینطور که نمی شود کشور را اداره کرد، دراین صورت کشور به اینجا میرسد که الان تهدیدات خارجی پشت دروازه کشور ماست و از لحاظ سیاسی، امنیتی، اقتصادی تهدیدات داخلی بیشتر است.»

میرحسین موسوی در ادامه با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور افزود: «یکی از مهمترین شاخص‌های اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری است که الان پنج، شش درصد است در حالی که باید بین دوازده تا چهارده درصد باشد. این کاهش به معنای، بیکاری، فقر، فساد، فشار آمدن روی طبقات حقوق‌بگیر و امثالهم است. یا مثلا گفته شد رشد اقتصادی کشور امسال صفر خواهد شد. البته اطلاعات شفاف وجود ندارد، یک دفعه عده‌ای می‌نشینند تصمیم می‌گیرند و تمام اطلاعات مربوط به فساد و نیز اطلاعات راجع به لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها قطع می‌شود. افرادی به دنبال آمار و اطلاعات هستند تا برای آینده کشور پیش بینی داشته باشند، عوض اینکه این افراد فرصت شمرده شوند به عنوان تهدید مطرح می‌شوند. سعی می‌شود که تمام اطلاعات قیچی شود و نتیجه این می‌شود که شرایط بسیار وخیمی داشته باشیم.»

معیارهای جنبش سبز

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح معیارهای جنبش سبز پرداخته و گفت: «جنبش سبز بر اساس معیارها و الگوهایی که می‌گوید حقوق اساسی مردم باید رعایت شود، عدالت و آزادی باید باشد. این کار تحقق نمی پذیرد مگر آنکه همه ملت را دور هم جمع بکنیم. این ملت و شهروندی که مالیات می دهد محترم است و هر کس که قوانین داخلی کشور را رعایت می کند محترم است. از اول هم اساس بر همین بود.»

این رهبر معترضان به نتایج انتخابات افزود: «هم اکنون هم تصور و ایده‌ایی که جنبش سبز باید ارائه دهد این است که بتواند بیشترین نیروی ممکن را در خودش جمع کند.همان جوانی که امروز به خاطر بد کار کردن حکومت از دین بیزار شده است وقتی درست عمل کنیم راه بازگشت او را فراهم کرده‌ایم و این برای ما اهمیت زیادی دارد. یعنی بازگشت وسیع مردم به سمت دین موقعی است که از دین شعارهای خوب و سعه صدر ببینند، کار آمدی ببینند. در آن حالت ما کمترین روی گردانی را از دین و از اسلام و ارزش‌ها و میراث های فرهنگی و قدیمی‌مان خواهیم داشت.»

میرحسین موسوی همچنین گفت: «با این مشخصات و این حرکت را به مردم منتقل کنیم . باید به مردم بگوییم ما دنبال قدرت و دسترسی به قدرت نیستیم. حکومت مال همان کسانی باشد که الان هست اما این معیارهایی که مطابق اسلام و فطرت است را رعایت کنند. مردم را کتک نزنند و بگذارند مردم آراء خودشان را راحت در صندوق‌ها بریزند ، بگذارند مردم حرف بزنند، همان که قانون اسلامی تصریح دارد، بگذارند رسانه‌ها آزاد باشند. ما نمی خواهیم رسانه ایی باشد که به دین فحاشی کند.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به تبیین خطوط کلی جنبش سبز اظهار داشت: «راه حل‌های اسلامی مسالمت‌آمیز خدای نکرده در این جریانات فراموش نشود و جوانان هرگز به راه حل های خشن روی نیاورند. چون با این همه دستگیری و سرکوب و زدن و گرفتن به جامعه نمی توان مطمئن بود. در آینده حرکت‌های خشن و تند یقیناً به ضرر ملت ماست و به ضرر جنبش سبز است که باید مراقب باشیم این اتفاق نیفتد.»

نگرانی از سرنوشت زندانیان گمنام

این نامزد معترض به نتایج انتخابات همچنین با ابراز نگرانی از سرنوشت زندانیان گمنام اظهار داشت: «الان در زندان متأسفانه غیر از افرادی که شناخته شده اند زندانی های عجیب و غریبی می بینید که پنج سال – شش سال به دلیل اینکه در ۲۵خرداد در راهپیمایی شرکت کرده اند محکوم شده اند. ما می گوییم این را دین نمی پذیرد، اسلام نمی پذیرد،این با هیچ مبنای دینی که ما می شناسیم سازگاری ندارد. بیایید ثابت کنید که دین اسلام چنین است. تا یکی کوچکترین تکانی می خورد زود یک مارک محارب میزنند. الان زندانیانی هستند که ناشناس هستند، پرونده بعضی شان اصلا گم می شود ،برخی هستند ماهها اصلا کسی سراغشان نمی رود. آنکه مشهور است به او می رسند چون بالاخره اسمش در سایت ها مطرح است. افرادی هستند که تکلیفشان واقعاً روشن نیست، ما می گوییم اسلام با این مسئله سازگاری ندارد.»

میرحسین موسوی همچنین با انتقاد شدید از سیاست خارجی حکومت جمهوری اسلامی که به گفته وی به دشمن‌تراشی برای ایران منتهی می‌شود، اظهار داشت: «از حقوق اساسی خودمان نباید بگذریم اما ضعف و ناتوانی و عدم تدبیرمان را هم نباید به اسلام نسبت بدهیم. این اصلاً ربطی به اسلام ندارد ما می توانیم کشوری اسلامی و بهترین موقعیت و دوستان را در جهان داشته باشیم و از طرق سیاسی در جاهایی که لازم است از خودمان دفاع کنیم .چنانچه ملت ما در دفاع مقدس نشان دادند بر سر ارزش ها حاضرند تا آخرین قطره خون بایستند. با این که به طور قطع بهترین فرصت های توسعه کشور را با افزایش قیمت نفت از دست دادیم و درآمدهای عظیمی که در چهار پنج سال اخیر به دست آوردیم همه را به باد فنا دادیم و متأسفانه برعکس موقعیت کشور را به سمت بدتر شدن با بد استفاده کردن از درآمدها بردیم. من میگویم اینها باید شناخته شود و دوستان، آنهایی که در زمینه اقتصاد نظریه پردازند به یک شکل، آنهایی که از نظر فرهنگی صاحب نظرند به شکل دیگر، این آیتم ها را به اطلاع مردم برسانند تا زمینه دگرگونی در این وضع ایجاد شود.»

«راهی که حاکمان می‌روند به بیراهه است»

میرحسین موسوی همچنین گفت: از طرف دیگر هم باید دلسوز باشیم و مشفقانه حاکمان را نصیحت کنیم و بگوییم راهی که شما می روید بیراهه است. در اطلاعیه شمارۀ هفده یک موضوع اساسی را طرح کردیم که خیلی توجه نشد، گفتیم شما فکر نکنید وقتی با کسی قرارداد می بندید اصلاً جنبش سبز وجود ندارد. شما همین چهار پنج تا کار را بکنید خواهید دید این آب گل آلود کشور و این وضعیت بحرانی کشور به سمت بهبود خواهد رفت. ما راه حل ها را با قید اینکه دنبال قدرت و منفعت دیگری نیستیم دائم باید اعلام بکنیم. بگوییم که کم هزینه ترین راه برای اینکه کشور از این مشکلات نجات پیدا کند این است که شما در رویه تان تغییراتی ایجاد کنید.»

میرحسین موسوی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد «بحران کنونی در کشور» سرانجام «به نفع ملت و انقلاب» پایان پذیرد.
XS
SM
MD
LG