لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۴

محمود احمدی‌نژاد خواستار مناظره علنی با حسن روحانی شد


دیدار حسن روحانی و محمود احمدی نژاد پس از انتخابات ریاست جمهوری امسال.
دیدار حسن روحانی و محمود احمدی نژاد پس از انتخابات ریاست جمهوری امسال.
محمود احمدی‌نژاد در واکنش به گزارش اخیر حسن روحانی از عملکرد ۱۰۰ روزه دولت یازدهم و نابسامانی‌هایی که آن را متوجه دولت پیشین دانسته است، او را به مناظره علنی فراخواند. یک مشاور روحانی از این مناظره استقبال کرده ولی شرط آن را «راستگویی» احمدی‌نژاد دانسته است.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، محمود احمدی‌نژاد در نامه خود که روز سه‌شنبه، ۱۲ آذر منتشر شد، آقای روحانی را به طرح ادعاهای «غیرمنصافه و بی‌پایه» درباره دولت‌های نهم و دهم متهم کرد و نوشت که قصد دارد در «مناظره‌ای صریح و اصولی و روشنگر در منظر افکار عمومی»، «حقایق ناب» را آن‌طور که هست بیان کند.

وی تاکید کرده که پس از شنیدن گزارش آقای روحانی، ابتدا به‌خاطر «مصالح کشور» قصد سکوت داشته است، اما «به احترام تقاضاهای بی‌شمار گروه‌های مختلف مردم و از جمله صاحب‌نظران سیاسی و اقتصادی» تصمیم به دعوت از رییس جمهور کنونی ایران برای مناظره علنی گرفته است.

حسن روحانی روز پنجم آذر در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران، دولت‌های محمود احمدی‌نژاد را به‌واسطه «در آمد ۶۰۰ میلیارد دلاری» آن از فروش نفت، «پول‌دارترین دولت ایران» نامید اما در عین حال تاکید کرد که این دولت «بدهکارترین دولت تاریخ کشور» بوده است.

به گفته آقای روحانی، دولت احمدی‌نژاد در سفرهای استانی خود ۲۱۱ هزار میلیارد تومان تعهد ایجاد کرد که ۷۰ درصد آن عملی نشده است و با طرح‌هایی مانند مسکن مهر «پول ملی را تضعیف کرد» و باعث تورم شدید در کشور شد.

در بخشی از این گفت‌وگو نیز آقای روحانی، دولت‌های محمود احمدی‌نژاد را متهم می‌کند که به جای مردم ایران برای «چینی‌ها و کره‌ای‌ها ایجاد اشتغال می‌کرد» و هم‌زمان که قطعنامه‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را «کاغذپاره» می‌خواند، وابستگی کشور به خارجی‌ها را بیشتر کرد.

این گزارش، واکنش‌های متضاد هواداران و منتقدان دولت‌های محمود احمدی‌نژاد را در پی داشت و از جمله مهرداد بذرپاش، چهره نزدیک به احمدی‌نژاد و مشاور او، حسن روحانی را به «سیاه‌نمایی علیه نظام جمهوری اسلامی» و به راه انداختن «شو تبلیغاتی» متهم کرد.

اما در نقطه مقابل، علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد که آقای روحانی در گزارش خود «بسیاری از ناگفته‌ها» را بیان نکرد تا از وارد آوردن «بار روانی سنگین بر روی مردم» خودداری کند.

در این حال محمود احمدی‌نژاد تصمیم گرفته است با دعوت حسن روحانی به مناظره از عملکرد دولت‌های خود دفاع کند.

وی این دعوت را «نه بر اساس یک حس شخصی، بلکه بر مبنای احساس تکلیف دینی و ملی» دانسته و تاکید کرده که او و همکارانش در طول هشت سال مسئولیت خود «امتحان‌شان را به نیکی پس داده‌اند».

استقبال مشاور روحانی از مناظره به شرط «راست‌گویی» احمدی‌نژاد

دعوت محمود احمدی‌نژاد به مناظره با حسن روحانی، واکنش اکبر ترکان، مشاور عالی رییس‌جمهوری ایران را در پی داشته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، آقای ترکان ضمن استقبال از انجام این مناظره گفته است که اگرچه حسن روحانی و محمود احمدی‌نژاد «در یک سطح قرار دارند»، اما به شرط «راستگویی» آقای احمدی‌نژاد چنین مناظره‌ای امکان‌پذیر است و دولت از آن استقبال می‌کند.

منتقدان محمود احمدی‌نژاد او را اغلب به ارائه «گزارش‌های نادرست» متهم می‌کنند، چنان‌چه میرحسین موسوی، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در مناظره‌های انتخاباتی او و دولتش را به صراحت «دروغ‌گو» و «دولت دروغ‌گویان» نامید.

اکبر ترکان نیز که در فاصله انتقال ریاست دولت ایران از محمود احمدی‌نژاد به حسن روحانی، نماینده و مشاور عالی آقای روحانی بود، در گزارش‌های متعدد خود از اقدامات «غیرقانونی» احمدی‌نژاد و «جابه‌جایی اموال دولتی» توسط او او نزدیکانش سخن گفته است.

در دوران هشت ساله ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، ایران با تحریم‌های بین‌المللی شدیدی مواجه شد. در عین حال اقتصاد کشور به سراشیبی سقوط افتاد که حسن روحانی آن را بیشتر نتیجه «بی‌تدبیری» مسئولان دولت پیشین دانسته است.

تشدید سرکوب منتقدین دولت و حکومت ایران و نقض گسترده حقوق بشر نیز از جمله رخدادهای این ۸ سال بود که در گزارش‌های سازمان ملل متحد درباره ایران بازتاب پیدا کرده است.

محمود احمدی‌نژاد هم‌اکنون با پرونده‌های متعدد شکایت از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی مواجه است که در در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به آن رسیدگی می‌شود.

از مهم‌ترین شاکیان احمدی‌نژاد کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی است که او را به نقض قانون اساسی در موارد مختلف متهم می‌سازد.
XS
SM
MD
LG