لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۴

ایران: دادگاهی در بلژیک به استرداد یک گنجینه تاریخی رای داده است


عکس تزئینی است
عکس تزئینی است

رییس مرکز امور حقوق بین‌الملل ریاست جمهوری ایران می‌گوید که دادگاهی در بلژیک پس از ۳۵ سال به بازگشت اشیای عتیقه ایران رای داده است.

این اشیاء عتیقه برای ناحیه «خوروین» از توابع شهرستان ساوجبلاغ در اطراف تهران و استان البرز است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، پس از ۳۵ سال پیگیری سرانجام دادگاه استیناف در شهر «لی‌یژ» بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه «خوروین» نزدیک ساوجبلاغ به نفع ایران و استرداد این اشیا رای داد.

محسن محبی رییس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری در این زمینه گفته است که پلیس اجرای احکام و سایر مقام‌های بلژیک تا اینجا همکاری کرده و قرار است این اشیا به ایران منتقل شود.

وی افزوده است: مرکز امور حقوق بین‌المللی ریاست جمهوری با همکاری سازمان میراث فرهنگی و سفارت ایران در بروکسل ترتیب لازم را برای اجرای رای دادگاه و استرداد این مجموعه نفیس از اشیای ملی و فرهنگی را داده و اشیای مذکور از موزه «سنکانتر» به سفارت مسترد شد و به سازمان میراث فرهنگی تحویل خواهد شد.

آن‌گونه که خبرگزاری‌های ایران گزارش داده‌اند، موضوع این پرونده، مربوط به خروج غیرقانونی بیش از ۳۰۰ قلم اشیاء و آثار باستانی به دست آمده از ناحیه «خوروین» و مربوط به حدود دو هزار سال پیش از میلاد مسیح است.

بر اساس این گزارش، اشیاء یاد شده در سال ۱۳۴۴ خورشیدی از سوی یک زن فرانسوی به نام «وولف کاریوس» که قریب ۱۸ سال در ایران زندگی می‌کرد، با کمک یک دیپلمات بلژیکی، به تدریج از ایران خارج شد.

مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری ایران می‌گوید که پس از اینکه دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه‌ای در شهر «گنت» بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی کرد.

دادگاه بدوی قرار توقیف این اشیاء را صادر کرد اما زن فرانسوی با ادعای مالکیت اشیاء تاریخی به این قرار توقیف اعتراض کرد و قاضی بلژیکی در شهریور ۱۳۶۱ اشیاء عتیقه را تا پایان دادرسی و تعیین تکلیف مالکیت آنان، در اختیار موزه «سنکانتر» بروکسل قرار داد.

خبرگزاری‌های ایران می‌گویند: زن فرانسوی که در زمان اقامت در ایران همسر ایرانی داشت در اثنای دعوی فوت کرد اما ورثه آنان دعوی را ادامه دادند تا امروز که به گفته رییس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری ایران حکم نهایی صادر شد.

هنوز هیچ منبع مستقلی این خبر را تایید نکرده است.

XS
SM
MD
LG