لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۱

افزایش غلظت ریزگرد‌ها در کرمان؛ ۷۰ نفر راهی مراکز درمانی شدند


علاوه بر استانهای شرقی ایران پدیده ریزگرد در استانهای جنوبی و غربی ایران نظیر خوزستان و ایلام نیز بار‌ها رخ داده است
علاوه بر استانهای شرقی ایران پدیده ریزگرد در استانهای جنوبی و غربی ایران نظیر خوزستان و ایلام نیز بار‌ها رخ داده است

فرماندار شهرستان ریگان در استان کرمان خبر داد که به دلیل افزایش غلظت ریزگرد‌ها در روز یکشنبه، ۲۶ مهر، بیش از ۷۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که حال پنج نفر از آنان «وخیم» است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، امین باقری گفت: «ریزگرد‌ها که چند ماه است در آسمان ریگان جولان می‌دهد؛ امروز با افزایش غلظت آن برای مردم این شهرستان مشکلات تنفسی ایجاد کرده است.»

به گفته آقای باقری، قرار بوده است که ایستگاه پایش ریزگرد‌ها در شهرستان ریگان احداث شود اما تاکنون «اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.»

وی با اشاره به اینکه شهرستان ریگان از «کانونهای بحرانی ریزگرد» در استان کرمان است، خشکسالی های چند سال اخیر، از بین رفتن پوشش گیاهی و خشک شدن دریاچه «تک فرهاد» را از جمله دلایل پدیده ریزگرد‌ها دراین شهرستان ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، شهرستان تازه تاسیس ریگان هنوز بیمارستان ندارد و پنج بیماری که حال آنان «وخیم» گزارش شده است، به بیمارستان بم اعزام شده‌اند.

به گفته این خبرگزاری، ۱۰ شهرستان استان کرمان تحت تاثیر ریزگرد‌ها هستند.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روز پنجشنبه ۱۶ مهر، در سفر به کرمان موضوع احیای تالاب جازموریان و مقابله با ریزگرد‌ها در این استان را بررسی کرده بود.

براساس گزارش‌ها تالاب جاموزیان درسالهای گذشته به دلیل خشکسالی ۱۵ ساله در کرمان کاملا خشک شده است. خبرگزاری مهر پیش از این درگزارشی اعلام کرده بود که مساحت حوزه آبگیر این تالاب ۶۹ هزار کیلومتر مربع تخمین زده می‌شود و در زمان پر آبی حوزه آبگیر دریاچه این باتلاق ۳۳۰۰ کیلومتر مربع و در زمان کم آبی ۲۵۰۰ کیلومتر مربع بوده است.

در استان سیستان و بلوچستان در مجاورت استان کرمان نیز وقوع پدیده ریزگرد بار‌ها باعث تعطیلی ادارات و مراجعه تعداد زیادی از ساکنان این استان به بیمارستان‌ها شده است.

علاوه بر استانهای شرقی ایران پدیده ریزگرد در استانهای جنوبی و غربی ایران نظیر خوزستان، ایلام و آذربایجان غربی نیز بار‌ها رخ داده است.

ضیاءالدین شعاعی، مدیر ملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان محیط زیست، روز دوشنبه، ۲۰ مهر، خبر داده بود که شدت طوفانهای گرد و غبار در استان خوزستان در بهمن ماه سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میکروگرم بر مترمکعب و به حدی بوده است که اندازه گیری آن «در توان دستگاههای سنجش آلودگی هوا نبود.»

درهمین حال احمد موسوی، رئیس اداره محیط زیست آبادان، خبر داد که غلظت گرد و غبار هوا در شهرستانهای آبادان و خرمشهر در شامگاه شنبه به ۱۴ برابر حدمجاز رسید.
روز چهارشنبه، ۱۵ مهر، نیز پرواز تهران- آبادان به دلیل رسیدن غلظت گرد و خاک در آبادان به «۱۰ برابر حد مجاز» لغو شده بود.

XS
SM
MD
LG