وزارت بهداشت ایران میگوید که هفت نفر مبتلا به بیماری آنفلوانزای خوکی در همدان شناسایی شدهاند. در کرمان و سیستان و بلوچستان نیز حداقل ۳۶ نفر نفر بر اثر ابتلا به ویروس این بیماری کشته شدهاند و در بوشهر نیز یک مبتلا شناسایی شده است.
در حالی که محمدمهدی گویا، رییس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، روز دوشنبه ۱۶ آذر، از مرگ پنج نفر بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزای اچ۱ان۱ یا خوکی در سیستان و بلوچستان خبر داد، حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، از مرگ هشت نفر در این استان خبر داده است.
آقای شهریاری که نماینده زاهدان در مجلس است، به خبرگزاری ایکانا گفته که «علت و چرایی شیوع این بیماری خطرناک در کشورمان هنوز مشخص نشده است».
این در حالی است که تعدادی از نمایندگان مجلس، «اتباع بیگانه» را که از «مرزهای شرقی» وارد ایران شدهاند، مسئول شیوع این بیماری معرفی کردهاند.
رییس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هم تاکید کرده که «امسال ویروس اچ۱ان۱ یا ویروس آنفلوآنزای خوکی» در ایران شایع شده که «شدت بیماریزایی {آن} بیشتر از دیگر ویروسهایی است که منجر به آنفلوانزای فصلی میشود».
این در حالی است که حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران، گفته که «در مورد آنفلوانزا بیش از حد نیاز اطلاع رسانی میشود».
به گزارش روز سهشنبه ۱۷ آذر ایسنا، آقای هاشمی تاکید کرده که «شیوع آنفلوانزا بیش از گذشته نیست و آنچه هست در حد هشدار است».
این سخنان وزیر بهداشت در شرایطی بیان شده که در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی، نماینده سیرجان و بردسیر از عملکرد دولت در مقابله با بیماری آنفلوآنزای اچ۱ان۱ انتقاد کرد.
شهباز حسینپور گفته است: «آن طرف دنیا وقتی کسی کشته میشود همه بسیج میشوند تا به این موضوع رسیدگی شود اما در مورد کشورمان تعداد زیادی از هموطنانمان در منطقه کرمان و سیستان به دلیل ابتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست دادهاند و هنوز اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است».
آقای حسینپور گفته که «در داروخانههای کرمان دارو وجود ندارد» و افزوده است: «وزیر بهداشت به جای سخنرانی در دانشگاهها، به داد مردم کرمان برسد».
به دنبال این تذکر، علی لاریجانی، رییس مجلس، از رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزیر بهداشت خواسته تا «هر چه سریعتر» به این مسئله رسیدگی کنند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از مصطفی سالاری، استاندار بوشهر گزارش داده که «تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای خوکی در این استان شناسایی نشده» اما «با توجه به شیوع آن در برخی استانهای مرزی کمیتهای مشترک بین آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی برای پیشگیری از این بیماری تشکیل شود».
این در حالی است که واحد مرکزی خبر از «یک مورد ابتلا» به این بیماری در بوشهر خبر داده است.
کوروش ساکی، رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، نیز خواستار آن شده تا «با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزا در برخی استانها»، بستهای برای «پیشگیری و مقابله با این بیماری» در لرستان نیز تدوین شود.
ابتلا و مرگ افراد در استان ایلام به دلیل بیماری اچ۱ان۱ توسط استاندار این استان تکذیب شده و در همدان نیز علیرغم ابتلای حداقل هفت نفر، هنوز مرگی گزارش نشده است.
در اصفهان نیز گزارش شده که هنوز موردی از ابتلا به این بیماری گزارش نشده است.
بیشترین قربانیها متعلق به استان کرمان بودهاند.
سخنگوی ستاد بحران استانداری کرمان با اعلام مرگ حداقل ۳۱ نفر در این استان، در عین حال گفته که «در چند روز آینده وضعیت زرد کرمان به پایان خواهد رسید.»
ابوالقاسم سیفالهی با وجود این از مردم خواسته تا «در این چند روز بهداشت را رعایت کنند و پیشگیریهایی را انجام دهند».