سامانتا پاور، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، پس از انتشار گزارشها در مورد «نقض» یکی از قطعنامههای مربوط به ایران در پی آزمایش موشک «عماد»، گفته است آمریکا برای اقدامات عملی علیه تهران فشار خواهد آورد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل، کشوری که همراه با بریتانیا، فرانسه و آلمان، خواستار انجام تحقیقات در مورد آزمایش «عماد» شده بود، میگوید واشینگتن فشار خواهد آورد تا اقدامات عملی در مورد نقض قطعنامهها صورت گیرد.
گروهی از ناظران بر تحریمهای ایران در سازمان ملل، در گزارش تازهای گفتهاند آزمایش موشکی این کشور در کمتر از دو ماه پیش، یکی از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است. آنها در عین حال افزودهاند که موشک «عماد» قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارد که بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹، تخلف به شمار میرود.
از سوی دیگر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پیشتر گفته بود تهران قطعنامههای پیش از قطعنامه ۲۲۳۱ را «فاقد اعتبار» دانسته و خود را موظف به اجرای آنها نمیداند.
قطعنامه ۲۲۳۱ در پی توافق اتمی ایران وشش قدرت جهانی و در حمایت از آن صادر شده است. در این قطعنامه از ایران خواسته شده تا به فعالیتهایی که به موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای مربوط شود، دست نزند. ایران میگوید هیچیک از موشکهایش برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشده است. [بیشتر بخوانید]
خانم پاور ۲۴ آذر ماه گفته است شورای امنیت سازمان ملل متحد «نمیتواند به ایران اجازه دهد اینگونه فکر کند که بدون هیچ مجازاتی، میتواند قطعنامهها را نقض کند».
او در عین حال بدون آنکه نامی از کشور خاصی ببرد افزوده است برخی اعضای شورای امنیت سازمان ملل، پس از توافق اتمی ایران و ۵+۱، با وجود مدارک و شواهدی که از نقض برخی قطعنامهها وجود دارد، از انجام اقدامات علیه تهران خودداری میکنند.
این مقام آمریکایی به موضوع «دیدار قاسم سلیمانی» از مسکو نیز اشاره کرده و میگوید با وجود آنکه او در فهرست ممنوعیتهای مسافرتی سازمان ملل است، اقدامی علیه تهران نشده است. روسیه سفر آقای سلیمانی به مسکو را تکذیب کرده است. ایران و روسیه از مهمترین حامیان حکومت بشار اسد در سوریه به شمار میروند و گفته شده یکی از دلایل سفر فرمانده سپاه قدس به مسکو نیز در ارتباط با سوریه بود.
علاوه بر خانم پاور، کاخ سفید آمریکا نیز روز ۲۴ آذر ماه اعلام کرد در صورت تایید نقض قطعنامههای سازمان ملل از سوی ایران، ممکن است آن کشور تحریمهای جدیدی را علیه ایران در نظر گیرد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، میگوید باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده، در صورتی از تحریمهای جدید علیه ایران حمایت خواهد کرد، که مقامهای اطلاعاتی تایید کنند این تحریمها امنیت آن کشور را تامین خواهد کرد.
آزمایش موشک «عماد» نخستین آزمایش موشک میانبرد زمین به زمین، پس از توافق اتمی میان تهران و شش قدرت جهانی بود.