لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۱

کمیته سازمان ملل: ایران با آزمایش «عماد» یکی از قطعنامه‌ها را نقض کرده‌ است


آزمایش موشک «عماد» در ایران
آزمایش موشک «عماد» در ایران

یک تیم از ناظران تحریم‌های ایران در گزارشی تازه می‌گوید آزمایش موشک میان‌برد عماد که کمتر از دو ماه پیش توسط ایران انجام شد یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تیم در گزارش خود می‌گوید که موشک عماد از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردار است و این امر بر اساس بند نهم قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت تخلف محسوب می‌شود.

این گزارش ده‌صفحه‌ای که در روزهای اخیر به کمیته تحریم‌های شورای امنیت تسلیم شده قرار است عصر سه‌شنبه ۲۴ آذر در جلسه تازه شورای امنیت مطرح شود.

ایران روز ۱۹ مهر از آزمایش موفقیت‌آمیز یک موشک نسل جدید زمین‌به‌زمین با نام «عماد» خبر داد و گفت که «این موشک قادر است اهداف مورد نظر را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده و به طور کامل منهدم کند».

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که موشک عماد، قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد؛ ادعایی که ایران آن را رد کرده است.

تیم کارشناسان ناظر بر تحریم‌های ایران اما، در گزارش تازه خود می‌گوید که این تیم، موشک‌هایی که بتوانند بار مفید ۵۰۰ کیلوگرمی را تا بُرد ۳۰۰ کیلومتر حمل کنند به عنوان موشک‌های دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به‌شمار می‌آورد.

این تیم این‌گونه ارزیابی کرده‌است که بُرد موشک «عماد» بیش از هزار کیلومتر و قابلیت حمل بار مفید آن نیز بیشتر از هزار کیلوگرم است.

بنا بر این گزارش، ایران در آزمایش پرتاب «عماد» هم‌چنین از «فناوری موشک‌های بالستیک» استفاده کرده است.

گزارش این تیم پس از آن منتشر می‌شود که ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، و آلمان در ماه اکتبر از کمیته تحریم‌های سازمان ملل خواستند تا نسبت به آزمایش موشک عماد اقدام کرده و واکنش نشان دهد.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد که هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل هنوز به تماس‌های این خبرگزاری برای واکنش به این خبر پاسخی نداده است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پس از واکنش‌های منفی قدرت‌های غربی به آزمایش موشک عماد تاکید کرد که «هیچ‌یک از موشک‌های جمهوری اسلامی ایران برای قابلیت هسته‌ای طراحی نشده‌اند».

قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت که ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک منع می‌کند در سال ۲۰۱۰ میلادی تصویب شد؛ این قطعنامه تا تاریخی که در چارچوب توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ ، «برنامه جامع اقدام مشترک» اجرایی شود اعتبار خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG