دو روز پس از انتشار گزارشها درباره برکناری معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران «در پی حمله به سفارت عربستان سعودی»، خبرگزاری ایسنا از تغییر فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی تهران خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، روز یکشنبه ۲۰ دی، مراسم تودیع و معارفه فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی تهران بزرگ برگزار و سرهنگ سعید مطهریزاده، جانشین سرتیپ دوم حسن عربسرخی شد.
حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه نیروی انتظامی، و قادر کریمی، جانشین فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، که در این مراسم سخن گفتهاند، اشارهای به دلایل جابهجایی آقای عربسرخی نکردهاند.
برخورد با تجمعات و مشارکت در عملیاتهای ویژه مانند گروگانگیری و بمبگذاری از جمله وظایف یگانهای ویژه نیروی انتظامی اعلام شده است.
پیشتر برخی از رسانههای ایران از برخورد نکردن نیروی انتظامی با تجمعکنندگان و مهاجمان به سفارت عربستان انتقاد کرده بودند.
در همین حال حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، از وزارتخانههای اطلاعات و کشور خواسته بود «با مأمورانی که احتمالاً در بروز این حادثه قصور و کوتاهی داشتهاند، قاطعانه برخورد و گزارش آن را به مردم اعلام کنند».
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، نیز روز یکشنبه از وزارت کشور خواست که با کسانی که در تأمین «امنیت» سفارت عربستان «قصور یا تقصیر داشتند، برخورد کند».
در همین حال حسینعلی امیری، قائممقام وزیر کشور، روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که بخشی از دلایل برکناری صفرعلی براتلو، معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران موضوع حمله به سفارت عربستان سعودی بود.
صفرعلی براتلو روز جمعه، ۱۸ دی، اعلام کرده بود که «با نظر وزیر کشور» از سمت خود برکنار شده است.
وی روز یکشنبه در مصاحبهای با خبرگزاری فارس گفتههای سخنگوی وزارت کشور درباره دلیل برکناریش را «دروغ» خواند و گفت که برکناریش ارتباطی با حادثه حمله به سفارت عربستان سعودی نداشته است.
آقای براتلو تأکید کرد که ساعت دو بعد از ظهر روز حمله به سفارت عربستان سعودی، «به دستگاههای امنیتی و انتظامی مسئله هوشیارباش را ابلاغ» کرده و نیروی انتظامی «نیز با قدرت» دراین حادثه «حاضر» بوده است.
گفتههای معاون سابق امنیتی استانداری تهران در حالی بیان شده که حسین جابری انصاری،سخنگوی وزارت خارجه و برخی از دیگر مقامات دولت، نیروی انتظامی را به «قصور» در جلوگیری نکردن از ورود معترضان به سفارت عربستان سعودی متهم کردهاند.
ساعاتی پس از انتشار مصاحبه آقای براتلو، وزارت کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که «مراتب بروز قصور از سوی معاون سابق امنیتی استانداری تهران برای مسئولین ذیربط وزارت کشور احراز و با توجه به موضوعیت سرعت عمل در تصمیمگیری»، دستور «تعویض» او صادر شده است.
دراین اطلاعیه تأکید شده که برکناری معاون سابق امنیتی استانداری تهران «به معنای انحصار موارد قصور در بروز این حادثه به عملکرد» او نیست.
آقای براتلو در مصاحبه با خبرگزاری فارس همچنین گفت که پس از حادثه حمله به عبدالواحد موسوی لاری، وزیر اسبق کشور، در قرچک «فشارهایی» برای برکناری او وجود داشته و «در چند هفته گذشته» نیز «گروهها و مجموعهای در وزارت کشور مرتباً فشار میآوردند» که او برکنار شود.
وی بدون اشاره به جزئیات گفت که «یک جریان افراطی و انحرافی در گوشهای از دولت شکل گرفته است».
وزارت کشور در پاسخ به این بخش از سخنان آقای براتلو نیز اعلام کرده است که چنین سخنانی «غیر قابل قبول و البته خارج از سطح اداری» معاون معزول استانداری تهران است.
روز پنجشنبه، ۲۸ آبان، عدهای از جمله حسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرای ورامین در مجلس، با تجمع در برابر سالن سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت محمد خاتمی، و مرتضی الویری، از دیگر چهرههای اصلاحطلب، تلاش کردند مانع برگزاری این مراسم در قرچک شوند.
حسین طلا، دبیر مجمع نمایندگان تهران در مجلس، و فرماندار وقت تهران همزمان با انتخابات ۸۸، ضمن دفاع از عملکرد آقای براتلو در مواردی چون اعتراضها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفته بود که وی «بهترین گزینه برای اداره و مدیریت جو امنیتی پایتخت است».
صفرعلی براتلو در دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق ایران، نیز معاون سیاسی-اجتماعی استانداری تهران بود.