لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۲

سفیر ایران در استرالیا امضای قرارداد برای بازگشت اجباری پناهجویان را رد کرد


پناهجویان پشت سیم‌های خاردار در جزیره مانوس.
پناهجویان پشت سیم‌های خاردار در جزیره مانوس.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا می‌گوید که هیچ‌گونه قراردادی میان ایران و استرالیا مبنی بر استرداد اجباری پناهجویان امضاء نخواهد شد.

عبدالحسین وهاجی روز پنجشنبه ۲۰ اسفند در گفت‌وگو با «رادیو نشاط» در استرالیا، خبر بازگشت پناهجویان به ایران را تکذیب کرد و گفت این اخبار «کذب محض‌» هستند و هیچ‌گونه مبنای صحیحی ندارند.

چندی پیش رسانه‌های استرالیایی از جمله «وست آسترلین» به نقل از جولی بیشاب، وزیر امور خارجه استرالیا، اعلام کردند که مذاکرات با وزیر امور خارجه ایران در خصوص استرداد پناهجویان «پیشرفت‌های بسیاری» داشته است.

قرار است محمد جواد ظریف تا چند روز دیگر به استرالیا سفر کند. آن‌طور که برخی از رسانه‌های استرالیایی گفته‌اند آقای ظریف در این سفر قراردادی مبنی بر استرداد پناهجویان امضاء خواهد کرد.

با این حال سفیر ایران می‌گوید در این باره مذاکراتی انجام خواهد شد، اما هیچ قراردادی امضاء نخواهد شد.

آقای وهاجی گفته است که مقام‌های ایرانی تنها در صورتی که پناهجو به میل خودش قصد بازگشت به ایران را داشته باشد، پیگیر امور خواهند شد.

وی تاکید کرده که اگر پناهجو ایرانی باشد و هیچ‌گونه پرونده مالی یا تخلفات جنایی نداشته باشد، ایران زمینه‌ بازگشت او را فراهم خواهد کرد.

ایران بارها اعلام کرده است که از بازگشت اجباری پناهجویانی که پرونده پناهندگی آن‌ها رد شده، یا آن‌هایی که فاقد پاسپورت یا هرگونه برگه عبور و مرورند، استقبال نمی‌کند و این افراد باید پس از احراز هویت به میل خود به ایران بازگردند.

در همین حال، رادیو نشاط روز چهارشنبه اعلام کرد که یک زن و شوهر ایرانی ساکن در اردوگاه نائورو به شکل داوطلبانه به ایران بازگشته‌اند.

در سفر جولی بیشاب، وزیر امور خارجه استرالیا، به ایران در تابستان امسال، تهران و کانبرا در مورد راهکارهای مهار قاچاق انسان گفت‌وگو کردند. پیش از آن نیز دولت استرالیا از ایران خواسته بود تا پناهجویانی که پرونده آن‌ها رد شده است را بپذیرد.

بسیاری از پناهجویانی که راهی استرالیا شده‌اند در اردوگاه‌های نائورا و مانوس نگهداری می‌شوند که بر اساس گزارش‌های منتشره، شرایط مناسبی برای زندگی ندارند.سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری پیشتر بابت شرایط نامناسب این اردوگاه‌ها به استرالیا هشدار داده بودند.

صدها پناهجو زمستان پارسال در اعتراض به شرایط بد اردوگاه مانوس دست به اعتصاب غذا زده و لب‌های خود را دوختند. رضا براتی، ایرانی ۲۳ ساله، دو سال پیش در همین اردوگاه به قتل رسید.

همچنین حمید خزائی، ۲۴ ساله، ایرانی دیگری بود که در اثر عفونت خونی دچار مرگ مغزی شد و جان باخت.

سفیر ایران در استرالیا در گفت‌وگو با رادیو نشاط با اشاره به این موارد می‌گوید که این افراد خود تصمیم به مهاجرت‌ گرفته‌اند و دولت ایران نقشی در مسائل و مشکلات این افراد ندارد.

XS
SM
MD
LG