وزیر کشور و قائم مقام او در واکنش به ادعای غلامعلی حداد عادل در مورد انتشار مستندات دخالت مقامهای دولتی در انتخابات، خواستار ارائه مستندات شده و تأکید کردهاند که تأیید نتایج انتخابات از سوی شورای نگهبان به معنی سلامت انتخابات است.
غلامعلی حداد عادل، که سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان است، دوشنبه گذشته مدعی شده بود که در مورد انتخابات هفتم اسفند، «در شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان نگرانی از دخالت آشکار مسئولان دولتی در انتخابات مطرح شد و نمونههای متعددی هم مطرح شد».
او روز چهارشنبه هم به خبرگزاری ایلنا، گفته بود که در خصوص دست بردن دولت در نتایج انتخابات دور اول «مستنداتی داریم که قرار است منتشر شود».
این نماینده اصولگرای تهران که از راهیابی به مجلس دهم بازمانده همچنین مدعی شده بود «بخشی از این مستندات به دولت ارائه شده که در حال پیگیری آن هستیم».
این سخنان روز جمعه دهم اسفند با واکنشهای جداگانهای از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، و حسینعلی امیری قائممقام او روبهرو شد، و این دو مقام ارشد وزارت کشور هر دو از آقای حداد عادل خواستند که مستندات خود در این مورد را ارائه کند.
آقای رحمانی فضلی که روز جمعه از ستاد انتخابات بازدید میکرد، بدون اشاره مستقیم به ادعای غلامعلی حداد عادل، گفت که «تاکنون مدارکی مبنی بر این که دستگاههای اجرایی یا سایر قوا در انتخابات دخالت داشتهاند، به دست ما نرسیده است».
او اضافه کرد «در طول انتخابات از سوی همه کاندیداها مواردی از تخلف به فرمانداریها رسیده و البته این تخلفات نه از طرف دستگاههای دولتی، بلکه از سوی رقبای سیاسی بوده که به تمام این موارد رسیدگی شده است».
وزیر کشور یادآور شد که «وقتی نتایج انتخابات همه حوزهها مورد تأیید شورای نگهبان است، یعنی انتخابات در سلامت برگزار شده است. اما اگر مواردی هم وجود دارد که میتواند در چگونگی روند انتخابات تاثیرگذار باشد به ما در وزارت کشور و همچنین به شورای نگهبان اعلام شود تا بررسی کنیم».
قائم مقام وزیر کشور هم در اظهار نظری جداگانه روز جمعه گفت که «ضمن احترام زیادی که برای آقای دکتر حداد [عادل] قائل هستم، اگر مستندی دارند به ما بدهند تا پیگیری کنیم».
حسینعلی امیری همچنین یادآور شد که دوره بررسی مرحله نخست انتخابات به لحاظ قانونی تمام شده و «اگر اسنادی وجود دارد، قاعدتاً باید در موعد مقرر به شورای نگهبان داده شده باشد».
«اگر شواهدی بود، شورای نگهبان تعارف نداشت»
قائم مقام وزیر کشور در سخنان روز جمعه خود همچنین به سابقه عضویتش در شورای نگهبان اشاره کرده و گفته است که اگر شورای نگهبان به طور «مستند، محکم و متقن» به شواهدی در مورد دخالت مسئولان در انتخابات میرسید، تعارف نداشت و صحت انتخابات را در آن حوزهها تأیید نمیکرد.
آقای امیری تأکید کرده وقتی شورای نگهبان صحت انتخابات را در مرحله اول در کل کشور به جز دو حوزه تأیید کرده، «باید مفروض بگیریم که تمام استنادات، شکایات و گزارشها به شورای نگهبان واصل شده، و این شورا با فرض بررسی تمام اسناد و مدارک و شکایات، رسیدگی کرده است».
در انتخابات هفتم اسفند شهروندان تهرانی در دور نخست تکلیف ۳۰ کرسی تهران در مجلس دهم را روشن کردند، و با اعلام نتایج انتخابات روشن شد فهرست امید که مورد حمایت اصلاحطلبان و چهرههای اعتدالگرای حامی دولت بود، پیروز انتخابات پایتخت شده است.
در این انتخابات غلامعلی حداد عادل که محوریت ائتلاف اصولگرایان را در تهران برعهده داشت و سرلیست فهرست تهران بود، در رده ۳۱ قرار گرفت، و حتی تشکیک اصولگرایان در مورد یکی از اعضای فهرست امید هم مانع تأیید صحت انتخابات تهران از سوی شورای نگهبان، و راهیابی حدادعادل به مجلس دهم نشد.
با این حال آقای حداد عادل با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان تنها در تهران و آن هم با اختلاف جزئی پیروز شدهاند، مدعی است که «مدعیان پیروزی در انتخابات مجلس دهم، همان فتنهگران انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ هستند».
او همچنین پیشبینی کرده که «در دور دوم انتخابات هم پیروزی از آن اصولگرایان است».