(rm) صدا | [ 3:30 mins ]
یک گروه از دانشجویان عرب و خاورمیانهتبار دانشگاه کلمبیا جشنوارهای از سینمای خاورمیانه در دو سینما در نیویورک ترتیب دادهاند که در آن چندین فیلم مطرح سینمای خاورمیانه از جمله یک فیلم از کارگردان اسلامی ایرانیتبار مقیم افغانستان محسن مخملباف نمایش داده میشود به زبان روسی و تاجیکی. گروه الوان، برگزار کننده جشنواره فیلم الوان، اعلام کرده است که با توجه به حضور نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان، قصد دارد از طریق برگزاری این جشنواره تماشاگران آمریکائی را با جهان اسلام آشناتر کند. در این فیلم سی فیلم از خاورمیانه گنجانده شده است. اما یک کارگردان یمنی گفت تماشاگران این جشنواره که سروصدای زیادی در باره اش نشده، بیشتر اعراب و عرب شناسان تشکیل می دهند. بهنام ناطقی (رادیوفردا، نیویورک): نیویورک شهر جشنوارههاست. در حالیکه جشنواره عظیم ترایبکا با مجموعهای گسترده از فیلمهای کارگردانهای جوان و مطرح از سراسر جهان، به خصوص از خاورمیانه و جهان عرب، هفته آینده کار خود را آغاز میکند و جشنواره کوچکی به همت یک گروه دانشجوئی به نام Arte East کار خود را در دانشگاه نیویورک چندماه پیش به پایان برد، یک گروه دانشجوی دیگر که در دانشگاه کلمبیا شکل گرفته است به نام گروه الوان، دومین سال جشنواره دیگری را برگزار میکند که کار خود را از روز جمعه در سه سینمای نسبتا کوچک در محله جنوب مرکز نیویورک آغاز کرد.
گروه الوان، برگزار کننده جشنواره فیلم الوان، اعلام کرده است که با توجه به حضور نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان، قصد دارد از طریق برگزاری این جشنواره تماشاگران آمریکائی را با جهان اسلام آشناتر کند. در این فیلم سی فیلم از خاورمیانه گنجانده شده است.
آقای بدر بن هریسی، کارگردان یمنی – انگلیسی که فیلم او در برنامه افتتاحیه این جشنواره نشان داده شد، در مصاحبه با خبرگزاری رویتر گفت مهم است که آمریکائیها با چهره اصلی خاومیانه آشنا شوند.» ]قای هریسی با توجه به اینکه خبر این جشنواره کمتر در رسانههای عمومی منعکس شده است، گفت بیشتر تماشاگران آن را دانشجویان عرب و خاورمیانهای و عربشناسان تشکیل میدهند. فیلم آقای هریسی نخستین محصول سینمای کشور یمن است تحت عنوان «روز تازه ای در صنعا» که داستان عشق مرد جوان ثروتمندی است که قرار است با دختری که خانواده برایش انتخاب کرده ازدواج کند اما عاشق دختری دیگر است.
از جمله فیلمهای برجسته جشنواره باید از فیلم «زمان: مردی از نیزارها» نام برد از سینمای عراق در باره سفر پدری از نیزارهای شرق عراق به بغداد در جستجوی دوا برای پسری که به فرزند خواندگی برگزیده. فیلم عراقی دیگر از محمد الدراجی داستان دختر جوانی است که در یکی از تیمارستانهای دولتی دوران صدام دربند است و با نابود شدن آن در اثر بمبهای آمریکا در آپریل 2003 آزاد میشود و سر به خیابانها میگذارد.
شارمین عبید، خبرنگار پاکستانی در یک فیلم مستند تحت عنوان بازی دوگانه پاکستان نظر آدمهای کوچه و بازار در شهرهای مختلف را در باره رابطه دولت پاکستان و آمریکا در مبارزه با تروریسم پرسیده است. از سعد هنداوی، کارگردان مصری فیلم پر فروش «حالت عشق» به نمایش در میآید در باره زندگی اعراب در غرب و از ایران، فیلمی که در جشنواره الوان گنجانده شده فیلمی است به نام «سکس و فلسفه» در باره مردی که تصمیم میگیرد معشوقههای خود را به هم معرفی کند، کار فیلمساز اسلامی مقیم افغانستان، آقای محسن مخملباف که تحت عنوان محصول مشترک تاجیکستان، فرانسه و افغانستان به نمایش در میآید به زبانهای روسی و تاجیکی.