نخستوزیر بریتانیا روز سهشنبه ۱۹ مرداد در تماس تلفنی با حسن روحانی رییسجمهوری ایران از بازداشت شهروندان دارای تابعیت دوگانه این کشور از جمله نازنین زاغری- رتکلیف ابراز نگرانی کرد و خواستار حلوفصل پرونده آنها شد.
نازنین زاغری-رتکلیف، تابعیت دوگانه ایرانی و بریتانیایی دارد و برای بنیاد تامسون رویترز (بنیاد خیریه وابسته به خبرگزاری رویترز) کار میکند.
او که به گفته همسرش، همراه با فرزند خردسالش برای دیدار خانوادهاش به ایران سفر کرده بود، روز ۱۵ فروردین امسال در فرودگاه تهران و هنگام خروج از ایران بازداشت شد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که در تماس تلفنی روز سهشنبه ترزا می، نخستوزیر بریتانیا با حسن روحانی، موضوع بازداشت افراد با تابعیت دوگانه ایرانی- بریتانیا از جمله خانم زاغری- رتکلیف مطرح شد.
به گفته دفتر نخستوزیری بریتانیا، ترزا می در این تماس تلفنی بر اهمیت حلوفصل پرونده بازداشتیها در ایران همزمان با توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور تاکید کرد.
نازنین زاغری-رتکلیف ۳۷ ساله که از سوی حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده، متهم است که در «پروژههای براندازی» مشارکت داشته و «یکی از سرشبکههای اصلی وابسته به بیگانگان» است.
وی روز ۱۱ مرداد برای نخستین بار در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی محاکمه شد.
کمال فروغی، بازرگان دارای تابعیت دوگانه ایرانی- بریتانیایی، نیز از سال ۲۰۱۱ بازداشت است و وضعیت او هنوز مشخص نیست. ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.
به گزارش رویترز، در تماس تلفنی نخستوزیر بریتانیا و رییسجمهوری ایران همچنین درباره اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، که تیرماه پارسال میان تهران و شش قدرت جهانی درباره آن توافق حاصل شد رایزنی کردند.
خانم ترزا می گفت: لندن نه تنها از گسترش همکاریهای بانکی و مالی با ایران حمایت میکند بلکه پیوسته در تلاش است تا بانکهای بریتانیایی و اروپایی را برای همکاری بیشتر با تهران ترغیب کند.
خبرگزاری ایرنا نیز به نقل از معاون سیاسی دفتر ریاستجمهوری ایران گزارش داد که «توسعه همکاریهای دو جانبه، توسعه روابط اقتصادی، بانکی و بیمهای و توسعه همکاریهای منطقهای» از جمله محورهای گفتوگوی ترزا می و حسن روحانی بوده است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در گزارش خود به مطرح شدن پرونده افراد بازداشت شده با تابعیت ایرانی و بریتانیایی در گفتوگوی تلفنی رهبران دو کشور اشاره نکرده است.