حسن یزدانی کشتیگیر وزن ۷۴ کیلوگرم با کسب نشان طلای المپیک، ایران را صاحب سومین مدال طلا در ریو دو ژانیرو کرد.
کاروان ورزش ایران با این مدال طلا ۱۰ پله در جدول ردهبندی صعود کرد. یزدانی حالا جوانترین کشتیگیر ایران است که تاکنون مدال طلای المپیک را از آن خود کرده است.
او در حالی که شش بر صفر از انور گدویف عقب بود، توانست با زیرگیریهای مداوم و حملات دامنهدار، سه مرتبه حریفش را در خاک بنشاند و با توجه به کسب آخرین امتیاز، فرد پیروز میدان باشد.
گدویف در این مسابقه بارها به خاطر مصدومیت پیشانی و ابروی خود، جریان مسابقه را قطع کرد. موضوعی که روی ریتم حملات یزدانی تاثیر میگذاشت و اعتراض برخی تماشاگران حاضر در سالن کاریوکا را در پی داشت.
کشتی آزاد ایران از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی تاکنون موفق به احراز عنوان قهرمانی المپیک نشده بود و به این ترتیب، طلسم ۱۶ ساله شکست.
یزدانی در حالی به این عنوان ارزشمند دست یافت که ۲۲ سال دارد. قبل از مدال طلای یزدانی، پنج نشان طلای المپیک نصیب ایران شده و ۳ مدال طلا نیز در کشتی فرنگی برای ایران به دست آمده بود.
امامعلی حبیبی و غلامرضا تختی نخستین طلاییها بودند که در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن روی سکوی نخست ایستادند.
عبدالله موحد موفق شد مدال طلای المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی را نصیب خود کند. رسول خادم در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا به قهرمانی رسید و علیرضا دبیر نیز در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی.
با طلای حسن یزدانی، کاروان ورزشی ایران از رده ۳۴ با ۱۰ پله صعود به رده ۲۴ رسید. ایران با ۳ طلا و ۴ برنز، چشم به تداوم موفقیتها در روزهای پایانی المپیک دوخته است.
یزدانی که پارسال در لاس وگاس به مقام نایب قهرمانی جهان رسید، نهمین طلای کشتی ایران در بازیهای المپیک را بر سینه زد.
چهار کشتیگیر و یک تکواندوکا، بخت مدال آوری ایران در روزهای پایانی را حفظ کردهاند.
یزدانی پس از کسب مدال طلا گفت: در المپیک همه حریفان با آمادگی بالا شرکت میکنند. در کشتی اول حریف خود را با نتیجه عالی شکست دادم. کشتیگیر ترکیه هم حریف خوبی بود که او را نیز شکست دادم.
دارنده نشان طلای المپیک ادامه داد: حریف قزاقستانی موفق شده بود رقبای خوبی را از پیش رو بردارد اما خوشبختانه او را شکست دادم. لطف خدا شامل حالم شد و خوشحالم که مدال طلای المپیک را به دست آوردم.