گروه انصاالله وابسته به حوثیهای یمن، دست داشتن در پرتاب موشک به سمت ناوشکن آمریکایی «یو اس اس میسون» در دریایی سرخ را رد کرد.
خبرگزاری سبا وابسته به حوثیها و متحدانشان به نقل از یک منبع نظامی تاکید کرد که «سخنان مقامهای آمریکایی مبنی بر حمله موشکی به ناوشکن آمریکایی از مناطق تحت کنترل ارتش و کمیتههای مردمی، صحت ندارد».
این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» چهارشنبه ۲۱ مهر اعلام کرده بود که سه مرکز رادار را در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن موشک باران کرده است. این اقدام در پاسخ به پرتاب موشک به سمت ناوشکن آمریکایی در روزهای چهارشنبه و یکشنبه پیش از آن صورت گفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام مسئول آمریکایی گفته است که حمله به مناطق تحت کنترل حوثیها به وسیله موشکهای تامهاوک شلیک شده از ناوشکن «یو اس اس نیتز» و دیگر ناوشکنهای حاضر در آبهای بینالمللی دریای سرخ و تنگه باب المندب، با اجازه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفت.
این برای نخستین بار است که آمریکا، دست به اقدام نظامی مستقیم علیه مواضع حوثیها در یمن میکند. پنتاگون میگوید که ارزیابیهای اولیه، نشان از انهدام رادارها دارد.
پیتر کوک سخنگوی پنتاگون گفت: «هدف از این حملات محدود، دفاع از خود، از نیروهای ارتش و کشتی آمریکایی و همچنین آزادی دریانوردی در این گذرگاه دریایی است».
او افزود: «ایالات متحده به هر تهدید دیگری که کشتیهایمان ...با آن مواجه شوند، پاسخ خواهد داد».
ناوشکن «یو اس اس میسون» روز چهارشنبه، هدف یک موشک شلیک شده از خاک یمن قرار گرفت که پیش از رسیدن به هدف خود، در دریا سقوط کرد.
یکشنبه پیش از آن نیز ناوشکنهای «یو اس اس میسون» و «یو اس اس بونس» هدف شلیک دو موشک قرار گرفتند که البته این موشکها هم در دریا سقوط کردند.
ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی از حدود یک سال و نیم پیش، عملیات خود را علیه حوثیها و متحدانش در یمن آغاز کرد و به حمایتهایش، نیروهای هوادار عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن، پاییز گذشته موفق شدند کنترل تنگه باب المندب را بار دیگر در دست گیرند.
گزارشها حاکی از ان است که حملات موشکی آمریکا، یکی از پایگاههایی را هدف قرار گرفت که به تازگی حوثیها در کوه ثره احداث کردهاند.
سازمان ملل متحد ماه گذشته اعلام کرده بود که شمار کشتهشدگان جنگ یمن، از ۶۷۰۰ تن تجاوز کرد.