دادستان عمومی و انقلاب قم از بازداشت ۴۵ زن و مرد در «پارتی شبانه» در یک کارگاه مبلسازی خبر داد.
به گزارش روز سهشنبه (۱۲ اردیبهشت) خبرگزاری قوه قضائیه (میزانآنلاین)٬ مهدی کاهه، دادستان عمومی و انقلاب قم گفت که این کارگاه مبلسازی در حاشیه شهر قم قرار داشت.
آنطور که وی گفته٬ بازداشت این افراد پس از آن صورت گرفت که پلیس اطلاعات و امنیت استان قم از «حضور تعدادی از افراد مذکر و مونث در داخل یک کارگاه مبل سازی در حاشیه شهر» خبر داد.
کاهه افزود که برای ماموران «محرز» شد که شرکتکنندگان در این مهمانی٬ مرتکب «جرائمی نظیر اشاعه و ایجاد موجبات فساد و فحشا، شرب خمر و روابط نامشروع» شدهاند.
دادستان عمومی و انقلاب قم اضافه کرد که از میان بازداشتشدگان٬ «۱۴ نفر از متهمین که جرائم سنگینتری داشته و دارای سوابق متعدد کیفری بودند بازداشت و به زندان معرفی شدند.»
به گفته وی٬ «الباقی افراد هم با اخذ ضمانت تا رسیدگی نهایی آزاد شدند.»
این یکی از کمسابقهترین اخبار درباره برگزاری مهمانی مختلط در شهر مذهبی قم است.
این خبر پس از آن منتشر میشود که محمدسعید منتظرالمهدی٬ معاون اجتماعی نیروی انتظامی از ۴۰ برابر شدن میزان گشتهای ارشاد و دریافت گزارشهایی مبنی بر رعایت نشدن «حجاب و عفاف» در قم خبر داده بود.
پیش از آن وبسایت محلی قمنگار هم با انتشار خبری درباره از بین رفتن تدریجی پوشش چادر به عنوان «نماد و نشانه شهر قم» ٬ از رواج «موهای هفت رنگ و آرایش تند و صدای موزیکال تق تق پاشنه کفشها» در این شهر مذهبی انتقاد کرده است.
مدیرکل بهزیستی استان قم هم تیرماه سال ۹۰ اعلام کرده بود در این استان ۲۱ درصد ازدواجها به طلاق ختم میشود و استان قم پس از تهران از نظر آمار طلاق در رده دوم قرار دارد.
قم مهمترین شهر مذهبی در ایران است٬ مرکز اصلی حوزههای علمیه در ایران محسوب میشود و بسیاری از مراجع تقلید در این شهر زندگی میکنند.
به همین دلیل به طور معمول گزارشی از وضعیت اجتماعی٬ اقتصادی و فرهنگی این شهر از سوی مسئولان اعلام نمیشود.
با این حال گزارشهای جسته و گریخته و اظهارات برخی مراجع تقلید و مقامهای مسئول نشان میدهد آنچه در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی «ناهنجاری فرهنگی» نامیده میشود در این شهر مذهبی نیز وجود دارد.
این در حالی است که شماری از مراجع تقلید از جمله جعفر سبحانی معتقدند: «برخی برای از بین بردن قباحت بدحجابی در قم ماموریت دارند» و «افرادی با پوششهای بد و نامناسب به قم فرستاده میشوند تا در اطرف حرم تردد کنند و با این کار خود قبح عمل بد حجابی را از بین ببرند.»