حسن روحانی، رئیس جمهوری و از نامزدهای انتخابات پیش رو در ایران، روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت طی یک سخنرانی در تبریز، مخالفان خود را متهم کرد که در مورد دولت او به رهبر جمهوری اسلامی «گزارش دروغ» میدهند.
در همین روز، محمدباقر قالیباف، از رقبای انتخاباتی آقای روحانی، در یک سخنرانی در رشت حسن روحانی را متهم کرد که در مورد حل مشکلات در ۱۰۰ روز «وعده دروغین» داده بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در همین روز، ابراهیم رئیسی، دیگر نامزد انتخابات ریاستجمهوری، در مصلای شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سخنرانی دارد.
به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایران چهار روز باقی مانده و نامزدها علاوه بر برخی برنامههای ضبط شده و زنده، میتوانند از فرصت باقیمانده برای تبلیغات تا روز پنجشنبه استفاده کنند.
به نوشته خبرگزاری کار ایران، ایلنا، حسن روحانی روز دوشنبه مجموعه ورزشی شهید پورشریفی تبریز گفت: «برخیها رویشان نمیشود که بگویند برنامه ما هشت سال قبل است. برادر من! با پمپاژ پول کاری درست نمیشود. ما میخواهیم در این کشور دروغ نباشد ولی باز هم دروغ میگویند.»
او افزود: «میگویند دولت سند ۲۰۳۰ را قبول کرده است در حالی که دولت میگوید فرهنگ ایرانی و اسلامی را اجرا میکند. آنها آنقدر پررو شدند که گزارش دروغ به محضر رهبری میفرستند.»
سند آموزشی [سال] ۲۰۳۰ یونسکو بر مسائلی همچون آموزش محیط زیست، برابری جنسیتی و فرصتهای برابر اجتماعی برای زنان و مردان، حقوق بشر، رفع تبعیض از اقلیتها، و فرهنگ صلح و عدم خشونت تأکید دارد و آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه اجرای این سند را غیرمجاز دانسته و اعلام کرد که جمهوری اسلامی تسلیم سندهایی مانند سند ۲۰۳۰ یونسکو نخواهد شد.
با وجود این مخالفت رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی چند روز پس از آن، بر پایبندی به این سند «در چارچوب قوانین و فرهنگ ایران» تأکید کرد.
حسن روحانی روز دوشنبه در بخش دیگری از سخنان خود در تبریز گفت: «چرا این همه علیه روحانی و دولتش تهمت میزنند؟ چرا صداوسیما ضد این دولت حرکت میکند؟»
آقای روحانی همچنین گفت: «درخواست من این است که هر نفر روز جمعه به همراه ۱۱ نفر به صندوقهای رای برود» و اضافه کرد: «برخی کارها با رای ۵۱ درصد نمیشد ولی رای بالاتر کارساز خواهد بود.»
روز دوشنبه خبر رسید که مهدی کروبی، از رهبران اعتراضهای سال ۸۸ اعلام کرده است که در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ایران شرکت میکند و به حسن روحانی رأی میدهد.
یک روز پیش از آن، محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران نیز حمایت خود را از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت سال جاری اعلام کرد.
قالیباف: وعده دروغین دادید
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، روز دوشنبه خطاب به دولت روحانی گفت: «۴ سال زمان کمی برای حل مشکلات نبوده که آنها را به دولت گذشته ارجاع میدهید. شما به مردم وعده دروغین حل مشکلات در ۱۰۰ روز را دادید.»
حسن روحانی پیش از این در پاسخ به انتقادی مشابه دربارهٔ وعده او مبنی بر حل مشکلات در ۱۰۰ روز گفته بود: «من گفتم اگر در انتخابات موفق شوم اقدامات ۱۰۰ روزه اول را اعلام میکنم اما عدهای تخریبگر گفتند که من اظهار کردهام مشکلات را ۱۰۰ روزه حل میکنم. فردی که یکشبه مشکلات را حل میکرد یک نفر دیگر بود ما نیستیم».
آقای قالیباف دولت روحانی را به «ضعف و ناکارآمدی» متهم کرده و گفت: «متأسفانه وقتی پاسخ مناسبی ندارند، میگویند دولت گذشته که این نشان از ضعف دولت فعلی است که این حرف را میزند.»
وی ادامه داد: «پاسخ ما به آنها این است که دولت گذشته خود شما بودهاید. وقتی کارنامه دولت قابل دفاع نیست، بهانهشان این است که میگویند، نمیگذارند کار کنیم، چه کسی مانع کار شما است؟ کسی که نمیگذارد شما کار کنید همان ضعف مدیریت و خوی اشرافیگری و تاجرصفتی مجموعه شماست.»
این نامزد اصولگرا افزود: «وقتی کارنامه قابل قبولی ندارند، به مردم میگویند اگر فلان شود فلان موضوع اتفاق میافتد و اگر این دولت تغییر کند قطعاً دولت جدید در پیادهروها دیوار میکشد، اگر این حرف را جلوی مرغ پخته بزنید خندهاش میگیرد.»
صادق لاریجانی: برخی نامزدها به گونهای عمل کردند که گویی اپوزیسیون نظام هستند
روز دوشنبه صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران، گفت: «متأسفانه برخی از نامزدها به گونهای عمل کردند که گویی اپوزیسیون نظام هستند و در جهت سیاهنمایی و زیر سوال بردن نهادهای قانونی نظام گام برداشتند که مطمئناً چنین اقدامی برخلاف مصالح ملی است.»
به گزارش خبرگزاری میزان، وی که در جلسه مسئولان عالی قضایی سخن میگفت خواستار آن شد که مردم به کسانی رأی بدهند که «گفتمان انقلاب» را دنبال میکنند «نه کسانی که برای جمع کردن چند رأی ممکن است با مروجین ابتذال هم همراهی کنند.»