لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۶

معاون دادستان کل: ۳۰ میلیون نفر با نرم‌افزارهای دولتی وارد تلگرام می‌شوند


عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی

معاون دادستان کل ایران در امور فضای مجازی در یادداشتی نوشت که «۳۰ میلیون و صد هزار نفر» در داخل کشور از طریق فیلترشکن‌های موجود در نرم‌افزارهای هاتگرام و تلگرام طلایی، فیلتر پیام‌رسان تلگرام را دور می‌زنند.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز شنبه، ۲۳ تیرماه، از این یادداشت تازه عبدالصمد خرم‌آبادی خبر داد که در آن نوشته‌ است: «باید ارتباط بین هاتگرام و تلگرام طلایی را با شبکه اجتماعی تلگرام قطع کرد و… ان‌شاءالله این اتفاق‌های مبارک به زودی خواهد افتاد.»

انتقاد این مقام قضایی از دو اپلیکیشن مذکور در حالی است که روز ۱۹ تیر ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به نقل از وزیر اطلاعات گفته بود که پیام‌رسان تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است.

آقای خرم آبادی حتی نوشته است که «از آنجا که فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی هم مانع از فراگیر شدن پیام رسان‌های داخلی و هم موجب دسترسی بیگانگان به داده‌های عظیم کشور خواهد شد، لذا فعالیت این دو نرم افزار برخلاف مصوبه شورای عالی فضای مجازی است».

پیام‌رسان تلگرام چندی پیش از طرف قوه قضائیه و به‌رغم مخالفت دولت ایران فیلتر شد.

در پی این اتفاق، مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی کانال‌های تلگرامی خود را به پیام‌رسان‌های داخلی تغییر دادند تا مردم را به استفاده از این پیام‌رسان‌ها تشویق کنند.

تلگرام تا پیش از مسدود شدن حدود ۴۰ میلیون کاربر در ایران داشت ولی تاکنون تعداد دقیق کاربرانی که به پیام‌رسان‌های داخلی روی آورده‌اند معلوم نیست.

اما دربارهٔ میزان کنترل دولتی بر اطلاعات شخصی افراد در کانال‌های تلگرامی داخلی نگرانی‌هایی وجود دارد و شماری از نمایندگان مجلس و مقام‌های دولتی اذعان کرده‌اند که کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های داخلی اعتماد ندارند.

برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی و روحانیون اصول‌گرا شبکه‌های مجازی را عامل نفوذ کشورهای خارجی می‌دانند و خواهان کنترل شدید آنها هستند.

در اوج اعتراضات دی‌ماه که اغلب شهرهای کشور را دربر گرفت و طی آن مردم خواستار تغییرات سیاسی شدند، پاسخ مقام‌های دولتی محدود کردن دسترسی به «تلگرام» و «اینستاگرام» بود که از مجراهای اطلاعاتی محبوب در ایران هستند.

پیش از این، عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، روز دوم تیرماه نیز در کانال شخصی خود در پیام‌رسان سروش نوشته بود که «با امکانات وزارت ارتباطات» دولت حسن روحانی، کاربران موفق می‌شوند از طریق فیلترشکن‌هایی که داخل دو اپلیکیشن هاتگرام و تلگرام طلایی تعبیه شده به تلگرام وارد شوند.

او در این پیام نوشته بود که هاتگرام و تلگرام طلایی پیام‌رسان نیستند بلکه در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که برخلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلترشده تلگرام فراهم می‌کنند.

منابع: خبرگزاری های فارس، ایلنا، تسنیم، رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG