لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۷

وزیر اسرائیلی: خطوط قرمز علیه حضور ایران شامل عراق هم می‌شود


زاخی هانگبی، وزیر همکاری‌های منطقه‌ای اسرائیل
زاخی هانگبی، وزیر همکاری‌های منطقه‌ای اسرائیل

یک وزیر ارشد اسرائیلی می‌گوید «خطوط قرمزی» که کشورش در ارتباط با حضور ایران در سوریه تعیین کرده، «در مورد عراق نیز صادق است».

زاخی هانِگبی، دولتمرد حزب لیکود و عضو کابینه امنیتی- سیاسی اسرائیل، شامگاه جمعه ۱۶ شهریور در گفت‌وگو با شبکه دولتی تلویزیون کشورش گفت هر زمان که اطلاعاتی در مورد وجود موشک ایرانی در جایی دریافت کنیم، اقدام لازم انجام می‌شود؛ چه سوریه، چه جای دیگر؛ موشک‌های ایران همه جا «یک هدف است».

به گفته آقای هانگبی، وزیر همکاری‌های منطقه‌ای اسرائیل، «هر کسی می‌داند که اسرائیل با قاطعیت از خود در هر منطقه و هر مکان دفاع می‌کند».

از هفته گذشته که خبرگزاری رویترز به نقل از «منابع مطلع»، از «انتقال ده‌ها فروند موشک ایرانی به پایگاه‌های شبه نظامیان هم‌پیمان با ایران در عراق» خبر داد، با وجود آنکه دولت‌های ایران و عراق آن را رد کردند، اسرائیل آشکارا از قصد خود برای حمله به «هدف‌های ایرانی» در عراق سخن می‌گوید.

دولت بغداد تا کنون به سخنان مقامات اسرائیل در خصوص حمله احتمالی به «اهداف ایرانی» در خاک عراق سکوت کرده‌است.

تلویزیون دولتی اسرائیل گزارش داده‌است که آمریکا از اسرائیل خواسته‌است «کار عراق را به آمریکا واگذار کند» و در حمله به عراق شکیبا باشد.

از سوی دیگر، چند گزارش از رسانه‌های بین‌المللی و منطقه ای مدعی است که اسرائیل از مدتی پیش حمله به شیعیان متحد ایران در عراق را آغاز کرده‌است؛ یکی از آخرین نوع از این حملات منتسب به اسرائیل، هفته گذشته در منطقه تنف در مثلث مرزی سوریه- عراق- اردن بود که به ادعای رسانه‌های عربی، یک ایرانی و چهار سوری در آن کشته شدند.

به گفته زاخی هانگبی، دلیل اینکه اسرائیل سیاست ابهام عمدی در مورد مسئولیت حملات هوایی به سوریه را تغییر داده و آن را صریحاً اعلام می‌کند، این است که «راز نگاهداشتن این امر، دیگر بی فایده بود».

ارتش اسرائیل سه‌شنبه گذشته برای نخستین بار اعلام کرد در ۱۸ ماه گذشته، ۲۰۲ حمله هوایی به سوریه، «عمدتاً علیه اهداف ایرانی» با کاربرد ۷۹۲ موشک شلیک شده از جنگنده‌ها انجام داده‌است؛ همان شب و نیز یک شب بعد از آن، دو حمله دیگر به سوریه، به اسرائیل نسبت داده شد.

حملات شامگاه سه‌شنبه به دو استان حما و طرطوس از این نظر اهمیت داشت که این نخستین بار بود که استان ساحلی طرطوس، که روسیه در آن پایگاه‌های نظامی دارد، هدف حمله قرار گرفت.

العربیه به نقل از منابع اپوزیسیون سوری گزارش داده بود که شماری از فعالان حزب‌الله و سپاه پاسداران ایران در حمله به یک پایگاه موشکی در طرطوس، که زیر نظارت نظامیان ایران بوده، کشته شدند. ایران و حزب‌الله در این باره سکوت کردند.

وزیر اسرائیلی در مصاحبه شامگاه جمعه با تلویزیون اسرائیل، ظاهراً در اشاره تلویحی به هدف قرار دادن طرطوس افزود، تفاهم‌های اسرائیل و روسیه در خصوص سوریه به جای خود، اما منافع ما باید تأمین شود.

روزنامه آمریکایی فارن پالیسی جمعه ۱۶ شهریور نوشته بود که اسرائیل «نبرد مخفی خود را علیه ایران گسترش داده» و تا زمانی که شورشی‌ها در برابر ارتش سوریه بودند، نظاره‌گر اوضاع سوریه بود اما با پیشروی نیروهای دولتی سوریه به سوی مرز با اسرائیل، نقش اسرائیل در سوریه مشارکت «کامل» است.

فارن پالیسی پنج‌شنبه ۱۵ شهریور نیز با استناد به سخنان بیش از ۲۰ فرمانده از گروه‌های شورشی سوری نوشت اسرائیل از سال ۲۰۱۶ به ۱۲ گروه از معارضین در بلندی‌های سوری جولان، جنگ‌افزار، خودرو و کمک مالی داده و ماهیانه به هر پیکارجوی این گروه‌ها نیز ۷۵ دلار آمریکا پول داده‌است.

واکنش سفارت اسرائیل در واشینگتن در پاسخ به این گزارش فارن پالیسی سکوت بود.

رسانه‌های اسرائیل پیشتر خبر داده بودند، ارتش این کشور پروژه مراودات با نیروها و مردم آن سوی مرز را که در چارچوب طرحی با نام «همسایه خوب» در دوسال گذشته اجرا کرد، از اواسط تابستان امسال متوقف کرد.

XS
SM
MD
LG