شورای بازنشستگان ایران با هدف «تضمین یک زندگی مناسب» برای بازنشستگان اعلام موجودیت کرد
شورای بازنشستگان ایران با هدف «ایجاد رفاه و تضمین یک زندگی مناسب» برای بازنشستگان اعلام موجودیت کرد.
هیئت موسس این شورا در بیانیه ای با اشاره به «تعرض دائم و گسترده حکومت به منافع» بازنشستگان و اعتراض آنان به این تعرض با برگزاری تجمع، تحصن و گردهمایی نوشت: «فریادهایمان را به گوش دستگاههای مرتبط و مسئولان ذیربط رساندهایم، اما مسئولان بیتوجه به این اعتراضها، در مقابل شرایط مشقتبار اقتصادی و روند رو به رشد فقر و تنگدستی غیر قابل تحمل، به جز افزایش تحقیرآمیز حقوق سالیانه، اقدامی نکردهاند».
در این بیانیه با اشاره به اینکه زندگی بازنشستگان «در چنگال هیولای تورم و افزایش سرسامآور هزینهها و نبود یک سیستم بهداشت و درمان کارآمد» رها شده، آمده است: «بیشک تحمیل این شرایط و بی اعتنایی مسئولان در مقابل مطالباتمان تنها در غیاب یک تشکل سراسری موثر که بتواند متحد و قدرتمند از زندگی و مطالبات بازنشستگان دفاع کند، صورت گرفته است».
هیئت موسس شورای بازنشستگان ایران یکی از اهداف خود را جلوگیری از «دستاندازی بیشتر دولتها و نهادهای ریز و درشت بر منابع عظیم مالی صندوقهای بازنشستگان» دانست و افزود: این صندوقها و منابع «باید با کنترل و دخالت خود بازنشستگان در جهت ایجاد رفاه و تضمین یک زندگی مناسب تغییر مسیر دهد».
انتقاد اتحادیه جهانی صنایع از صدور احکام شلاق و زندان برای ۱۵ کارگر هپکو
کمال اوزکان، معاون دبیرکل اتحادیه جهانی صنایع، از صدور احکام شلاق و زندان برای ۱۵ کارگر کارخانه هپکوی اراک انتقاد کرد و گفت که کارگران این واحد حق اعتراض به سوء مدیریت را دارند.
وی افزود که کارگران هپکو چارهای نداشتند تا برای دریافت دستمزدهای پرداخت نشده خود اعتصاب کنند.
کمال اوزکان اضافه کرد: «نیروهای امنیتی نمی توانند تقاضای مشروع کارگران ایران را برای همیشه سرکوب کنند و از حکومت ایران خواست تا اتحادیههای مستقل کارگری را به رسمیت بشناسد».
معاون دبیرکل اتحادیه جهانی صنایع همچنین اشاره کرد که حکومت ایران سیاست های اقتصادی بدی را انجام داده که به توصیف او، بر پایه «اقتصاد نئولیبرالی است که جامعه و نیروی کار را به تحلیل میبرد».
ادامه اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه
تجمع کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و همچنین بلاتکلیف بودن وضعیت این واحد کشاورزی - صنعتی روز جمعه ادامه یافت.
دور جدید اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز دوشنبه آغاز شد و آنها خواستار پرداخت مطالبات مزدی و نیز روشن شدن وضعیت مالکیت شرکت نیشکر هفتتپه هستند.
پیش از این گزارشهایی در مورد متواری و یا زندانی شدن کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفتتپه منتشر شده است؛ گزارشهایی که مقامهای قوه قضائیه در مورد آنها اظهارنظر نکردهاند.
خبرگزاری ایلنا روز دوشنبه خبر داد که اسامی برخی از سهامداران و اعضای هیئت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه در فهرست متخلفان ارزی قرار دارد.
این واحد با ۲۴ هزار هکتار مساحت در اسفند سال ۹۴ با پیش پرداختی شش میلیارد تومانی به بخش خصوصی واگذار شده بود.
در این ارتباط، اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، روز پنجشنبه در یک سخنرانی در جمع کارگران خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران شد.
تجمع کارگران هفت تپه و گروه ملی صنعتی فولاد ایران
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز شنبه به تجمع اعتراضی خود ادامه دادند. همچنین کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز هم در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
بر اساس گزارش ها، کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که از روز دوشنبه گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد اعتصاب و تجمع کرده اند، خواستار تعیین تکلیف مالکیت این واحد هستند.
گزارش ها در روزهای اخیر حاکی از دستگیری یا متواری شدن کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت تپه است که مالکیت این واحد را از اسفند سال ۹۴ برعهده دارد. با این همه، مقام های قضایی تاکنون در مورد وضعیت او سخن نگفته اند.
کارگران نیشکر هفت تپه خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی هستند.
از سوی دیگر، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد خود و نیز احتمال از کار افتادن چرخ تولید در این مجتمع با چهار هزار کارگر در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
در سالیان اخیر، پرداخت نشدن دستمزدها تبدیل به یکی از مشکلات بزرگ کارگران در بخش های زیادی از ایران شده است. این وضعیت اعتراض و اعتصاب آنان را به همراه داشته است.
تچمع کارگران روغن نباتی جهان در مقابل استانداری زنجان
کارگران روغن نباتی جهان در زنجان برای چندمین بار در ماههای اخیر در مقابل استانداری این استان تجمع کردند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع در اعتراض به تحقق نیافتن مطالبات صنفیشان انجام شد و کارگران روغن نباتی جهان خواستار رسیدگی مسئولان به مسائل و مشکلات خود شدند.
در سالیان اخیر، تجمعها و اعتراضهای کارگران در مناطق مختلف ایران بر سر مسایلی مانند پرداخت نشدن دستمزدها انجام شده است.
ادامه اعتراضهای کارگری در استان خوزستان
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز دوشنبه به تجمع اعتراضی خود ادامه دادند. همچنین کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز با برگزاری یک راهپیمایی در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
همزمان گزارشهایی در مورد تجمعها و اعتصابهای کارگران در چند شهر دیگر استان خوزستان ماند خرمشهر و آبادان در روزهای اخیر منتشر شده است.
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه که از روز دوشنبه گذشته اعتصاب و تجمع کردهاند، خواستار پرداخت سه ماه دستمزد و تعیین تکلیف مالکیت این واحد کشاورزی – صنعتی هستند.
کارگران نیشکر هفتتپه با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت نامیدهاند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن شدهاند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز روز دوشنبه و در سومین روز اعتراض صنفی خود در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد و نیز احتمال از کار افتادن چرخ تولید در این مجتمع به دلیل کمبود مواد اولیه، راهپیمایی و در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
پیشتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز یکشنبه درباره اعتراضهای کارگری روزهای اخیر در این استان به وبسایت انصاف نیوز گفته بود: «درحال چیدن تمهیداتی برای حل مشکل هستیم».
تحصن معلمان در مدارس برخی از شهرهای ایران
شبکههای مجازی متعلق به تشکلهای صنفی از تحصن معلمان در برخی از شهرهای ایران در روز سهشنبه خبر داده اند.
بر اساس این گزارش، تحصن در برخی از مدارس شهرهای سنندج، بانه، سقز، مریوان، کرمانشاه، اصفهان، شیراز، بابل، کرج، البرز، جلفا،خمینی شهر، ایوان غرب، اردبیل، یزد، شهریار تهران، شهر جم در استان بوشهر، همدان، لامرد، کازرون و دیواندره انجام شده است.
پیش از این، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهای خواستار برگزاری تحصن معلمان در دفاتر مدارس در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان ماه شده بود.
این شورا هدف از تحصن را «مجبور شدن حاکمان به انجام وظایف خود طبق قانون اساسی در قبال دانش آموزان و تامین آموزش رایگان، کیفی و عادلانه و نیز تامین معیشت و احترام به منزلت معلمان» دانسته بود.
«تامین و تضمین بودجه عادلانه برای اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و رفع تبعیض علیه فرهنگیان شاغل و بازنشسته، آموزش رایگان، اجرای فاز دوم رتبه بندی، توقف طرح معلم تمام وقت و پایان روند پرونده سازی و سرکوب معلمان و آزادی معلمان زندانی» از خواستههای اعلام شده در بیانیه این شورا بودند.
در حال حاضر شماری از فعالان صنفی معلمان مانند اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، محمد حبیبی، روح الله مردانی و عبدالرضا قنبری به اتهامهای امنیتی زندانی هستند.
همچنین در مهرماه، عباس واحدیان بازداشت شد. اتهام و دلیل بازداشت این فعال صنفی معلمان اعلام نشده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بخشی از بیانیه خود با اشاره به اینکه مسئولان قوای سه گانه «اراده و تمایلی» به حل مشکلات نظام بحرانی آموزشی ایران ندارند، از طرح معلم تمام وقت انتقاد کرده و آن را «ضد آموزشی و ضد معلمی» نامیده بود.
این تشکل صنفی معلمان اشاره کرده بود که بر اساس این طرح، قرار است معلمان بیش از گذشته با «دستمزد و حقوق پایین استثمار شوند».
در این بیانیه همچنین از نهادهای امنیتی و حراستهای آموزش و پرورش انتقاد شده بود که ضمن ادامه خط پروندهسازی و سرکوب فعالان، به فعالان صنفی اتهام اخلاقی و روانی میزنند.
تجمع صدها کارگر شرکت نیشکر هفتتپه در مقابل فرمانداری شوش
صدها کارگر شرکت نیشکر هفتتپه در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند
صدها تن از کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز سهشنبه در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند.
دور جدید اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفتتپه از نه روز پیش شروع شده است و آنان خواستار پرداخت دستکم سه ماه دستمزد و نیز تعیین تکلیف مالکیت این واحد هستند.
کارگران نیشکر هفتتپه با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت نامیدهاند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن شدهاند.
راهپیمایی و تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز سه شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد و احتمال توقف تولید در این مجتمع بزرگ تولیدی در خیابانهای اهواز راهپیمایی و در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
دور جدید اعتراض صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران چهار روز پیش شروع شده است. آنها با اشاره به احتمال از کار افتادن چرخ تولید در این مجتمع بزرگ به دلیل کمبود مواد اولیه، از آنچه «مافیای اقتصادی» مینامند، انتقاد میکنند.
چهار هزار کارگر در گروه ملی صنعتی فولاد ایران کار میکنند.
کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در ماههای اخیر بارها در اعتراض به مشکلات صنفی خود اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کرده اند.
در سالیان اخیر، مشکلات صنفی از جمله پرداخت نشدن دستمزدها و یا پیامدهای ناشی از خصوصی سازی اعتراض کارگران را به همراه داشته است.
بازداشت تعدادی از کارگران مجتمع مس «میدوک» در استان کرمان
خبرگزاری ایلنا از بازداشت تعدادی از کارگران مجتمع مس «میدوک» در منطقه شهر بابک استان کرمان به دلیل «برگزاری اعتراضهای صنفی» خبر داد.
بر اساس این گزارش، حدود ۶۰۰ تن از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک از ابتدای آبان ماه در انتقاد به «شرایط نابرابر مزدی» که میان آنها و دیگر همکارانشان وجود دارد، اعتراضهایی برگزار کردند و در پی آن، تعدادی بازداشت شدند.
ایلنا بدون اشاره به تعداد بازداشت شدگان نوشت که گروهی از کارگران این مجتمع معدنی در حمایت از کارگران بازداشتی، خواستار آزادی همکاران خود شدند.
دو تن از بازداشتشدگان از نمایندگان منتخب کارگران دو شرکت پیمانکاری «مبین» و «اولنگ» در معادن مس مجتمع میدوک هستند.
به نوشته این خبرگزاری، براساس شکایت کارفرما به مراجع قضایی، روز شنبه برای پنج تن از کارگران احکام بازداشت و روز یکشنبه نیز حکم بازداشت دو کارگر دیگر صادر شده بود.
علی اسدی، نماینده مجلس از شهر بابک، درباره خبر بازداشت تعدادی از کارگران مس میدوک به ایلنا گفت: «درحال تعامل با نهادهای مختلف هستیم تا کارگران بازداشتی آزاد شوند».
در سالیان اخیر، شماری از کارگران کارخانهها و واحدها در پی اعتصاب یا اعتراض صنفی با برخوردهای امنیتی و قضایی مواجه شدهاند. این برخوردها انتقاد شدید سازمانهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری را به دنبال داشته است.