شمار بازداشت شدگان در ارتباط با اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه به ۱۹ تن رسید
گزارش ها از هفت تپه و شوش حاکی از بازداشت دستکم ۱۹ تن در ارتباط با اعتراض های کارگران شرکت نیشکر هفت تپه است.
به گزارش کانال رسمی کارگران هفت تپه، ۱۶ تن از بازداشت شدگان از جمله اسماعیل بخشی، محسن آرمند، محمد خنیفر، پویا بشمه، سعید منصوری، جلیل احمدی، ایمان خضری و عظیم سرخه از نمایندگان کارگری بازداشت شده در روز یکشنبه هستند.
از دیگر نمایندگان کارگری، مهدی داوودی، سعید الکثیر، علیزاده، امید آزادی، حسن فاضلی، سمیر احمدی، عماد کثیر و محمود سعدی هستند که روز یکشنبه به دست ماموران امنیتی بازداشت شده اند.
همچنین دو تن از مدیران بخش های شرکت نیشکر هفت تپه؛ خالد تمیمی و سلامت نیا همراه با یک خبرنگار زن بازداشت شده اند. نام این خبرنگار در کانال تلگرامی کارگران هفت تپه، سپیده غلیان اعلام شده است.
هنوز دلیل بازداشت ها و اتهام بازداشت شدگان از سوی مقام های رسمی اعلام نشده است.
پیشتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که چهار تن بازداشت شده اند و "بقیه موارد را بعداً بهصورت رسمی اعلام میکنیم".
وی در گفت و گوی خود با خبرگزاری دولتی ایرنا، اشاره ای به اسامی بازداشت شدگان و اتهام آنان نکرده بود.
این بازداشت ها در شرایطی انجام شده اند که دادستان عمومی و انقلاب شوش به وکیل کارگران بازداشتی گفته است که "گزارشی در این زمینه به دست او نرسیده است".
کانال رسمی کارگران هفت تپه در بیانیه خود اشاره کرد که خانواده های بازداشت شدگان به شدت نگرانند و خواستار آزادی فوری فرزندان و همسران خود هستند.
پیشتر، یگان های ویژه در بامداد روز شنبه در محوطه هفت تپه و شهرستان شوش مستقر شده بودند. اما گزارش ها حاکی از خروج نیروهای این یگان از شوش در روز یکشنبه بود.
اسماعیل بخشی پیش از بازداشت در یک سخنرانی که فیلم آن در شبکه های اجتماعی انتشار یافت با انتقاد از دولت برای اعزام نیروهای یگان ویژه به منطقه خطاب به آنان گفته بود که چرا اسلحه خود را به سوی مردم گرفته اند و اعلام کرده بود که کارگران نیشکر هفت تپه خواسته های صنفی دارند.
او این سخنان را در پی بسته شدن درهای شرکت از سوی یگان ویژه ابراز داشته بود.
کارگران نیشکر هفتتپه با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن هستند.
خواسته صنفی دیگر کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، پرداخت چهار ماه دستمزد معوقه هزاران کارگر این واحد کشاورزی - صنعتی است.
بستنشینی در مقابل دادگاه شوش؛ کارگران هفتتپه خواستار آزادی بازداشتیهای روز یکشنبه شدند
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز دوشنبه و در پانزدهمین روز اعتراض صنفی خود در شوش راهپیمایی کردند و در مقابل دادگاه این شهرستان خواستار آزادی همکاران زندانی خود شدند.
به گزارش کانالهای تلگرامی متعلق به کارگران هفتتپه، آنان در مقابل دادگاه شوش بست نشستند.
پیش از این، گزارشها حاکی از بازداشت دستکم ۱۹ تن، از جمله ۱۶ کارگر، دو مدیر و یک خبرنگار، در ارتباط با اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در روز یکشنبه بود.
کارگران نیشکر هفتتپه همچنین با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن هستند.
خواسته صنفی دیگر کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، پرداخت چهار ماه دستمزد معوقه هزاران کارگر این واحد کشاورزی - صنعتی است.
مقامهای دولتی وعده داده اند که دستمزد معوقه کارگران در چند روز آینده پرداخت خواهد شد.
آزادی اکثر بازداشت شدگان در شوش؛ چهار کارگر هنوز در زندان هستند
گزارش ها حاکی از آزادی اکثر بازداشت شدگان روز یکشنبه در شهر شوش است. با این همه، چهار تن از کارگران بازداشتی هنوز آزاد نشده اند.
به نوشته "کانال رسمی کارگران هفت تپه"، اسماعیل بخشی، مسلم آرمند، محمد خنیفر و حسن فاضلی هنوز در بازداشت به سر می برند.
بر اساس این گزارش، سایر بازداشت شدگان با قید وکالت و فیش حقوقی آزاد شده اند.
آزادی اکثر بازداشت شدگان پس از راهپیمایی و تجمع کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه در روز دوشنبه انجام شده است.
مقام های جمهوری اسلامی ایران تاکنون دلیل بازداشت های روز یکشنبه را اعلام نکرده اند.
پیش از این، گزارشها حاکی از بازداشت دستکم ۱۹ تن، از جمله ۱۶ کارگر، دو مدیر و یک خبرنگار، در ارتباط با اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در روز یکشنبه بود.
این بازداشت ها، انتقاد شماری از تشکل های کارگری مانند سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک و اتحادیه پیشکسوتان کارگری را به همراه داشت. همچنین کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در ارهپیمایی اعتراضی خود در شعارهایی خواستار آزادی بازداشتی ها شده بودند.
کارگران نیشکر هفتتپه همچنین با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن هستند.
خواسته صنفی دیگر کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، پرداخت چهار ماه دستمزد معوقه هزاران کارگر این واحد کشاورزی - صنعتی است.
مقامهای دولتی وعده داده اند که دستمزد معوقه کارگران در چند روز آینده پرداخت خواهد شد.
"تنش کارگری" باعتث تعطیلی یک روزه مجتمع پتروشیمی مسجد سلیمان شد
سرپرست فرمانداری مسجدسلیمان گفت: مجتمع پتروشیمی این شهرستان به دلیل "تنش کارگری بین یک کارگر ایرانی و سرکارگر چینی"، در روز دوشنبه تعطیل شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، اردوان قنبری با رد برخی شایعات درباره درگیری تعداد زیادی از کارگران چینی و ایرانی در پتروشیمی مسجدسلیمان افزود: "روز یکشنبه در پی تذکر سرکارگر چینی مبنی بر رعایت اصول ایمنی هنگام کار به یک جوشکار ایرانی، درگیری فیزیکی مختصری به وجود آمد".
وی ادامه داد: "این درگیری منجر به شکستن سر کارگر ایرانی شد که مراحل درمانی وی بهصورت سرپایی انجام و مرخص شد".
سرپرست فرمانداری مسجدسلیمان با اشاره به اینکه درباره این حادثه برخی مشغول "فضاسازی" هستند، گفت: "این حادثه بهمنظور تذکر انضباطی و رعایت موارد ایمنی در هنگام کار بوده است اما در هر صورت موضوع باید از طریق دادستانی پیگیری شود".
اردوان قنبری در عین حال اشاره کرد که شماری از کارگران ایرانی پتروشیمی مسجد سلیمان روز دوشنبه با تاثیر گرفتن از این فضاسازیها در مقابل محل کار خود تجمع کردند و گفت: "این تجمع مانع ورود کارکنان چینی به داخل کارگاه شد که در نهایت پتروشیمی اعلام تعطیلی کرد".
وی ادامه داد: همچنین بهدلیل ایجاد این تنش در محل کار، سرکارگر چینی از سوی پیمانکاران این کشور که مسئولیت بخشی از ساخت و اجرای پروژه پتروشیمی مسجدسلیمان را بر عهده دارند، اخراج شد.
سخنان سرپرست فرمانداری مسجد سلیمان پس از انتشار خبری در شبکه های مجازی در مورد درگیری در پتروشیمی این شهر به دلیل کتک زدن یک جوشکار ایرانی از سوی چهار تبعه چین ابراز شد.
انتقاد یک تشکل صنفی معلمان از برخوردهای امنیتی با فرهنگیان
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران روز دوشنبه در نامه سرگشاده ای به وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که نهادهای امنیتی به ویژه وزارت اطلاعات و حراست آموزش و پرورش دستکم ۱۳ معلم را بازداشت، بیش از ۳۰ تن را احضار و بازجویی و ۱۰۰ تن دیگر را هم تهدید کرده اند.
این شورا در نامه خود محمد بطحایی را "بیگانه با مولفه های معلمی" توصیف کرد و افزود: "چرا در آموزش و پرورش، فضای فعالیت برای تشکل های صنفی و امکان تشکل یابی برای معلمان تا این اندازه تنگ، نا امن و هزینه آور است؟".
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با اعلام اینکه "اگر شرایط امروز ضد تشکل یابی است، دولت و کسانی که این اوضاع را رقم زده اند، باید پاسخگو باشند، نوشت:"همه دولت های چهار دهه اخیر، تشکل یابی معلمان را به شدت سرکوب کرده اند".
در سالیان گذشته، گزارش هایی در مورد برخوردهای امنیتی - قضایی با معلمان و فعالان صنفی معلمان منتشر شده است.
در حال حاضر، اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، محمد حبیبی، روح الله مردانی و عبدالرضا قنبری به اتهام های امنیتی در زندانند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بخش دیگری از نامه خود نوشت: "در نگرش بدنه قدرت، آموزش و پرورش باید ضعیف و درمانده باشد و فعالان صنفی فرهنگی نیز باید اسیر نگاه های امنیتی و برخوردهای قهری و زندان و تبعید باشند.
این شورا همچنین از وضعیت معیشتی معلمان و افت کیفیت آموزشی و افزایش کودکانی که ترک تحصبل می کنند، خواستار پابان روند پرونده سازی و سرکوب و بازداشت معلمان و تامین بودجه عادلانه برای تحقق مطالبات صنفی و آموزشی شد.
تشکل ها و فعالان صنفی معلمان در سالیان اخیر بارها از پولی شدن مدارس انتقاد کرده و با اشاره به اصل سی ام قانون اساسی، بر لزوم رایگان بودن آموزش تاکید کرده اند.
راهپیمایی و تجمع در شوش؛ کارگران هفتتپه خواستار آزادی چهار همکار زندانی خود شدند
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز سهشنبه و در شانزدهمین روز اعتصاب و اعتراض خود در شهر شوش راهپیمایی و تجمع کردند.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز سه شنبه ضمن راهپیمایی و تجمع در شهرستان شوش، ضمن بیان خواسته های صنفی خود خواستار آزادی کارگران زندانی شدند.
اراهپیمایی کارگران در شرایطی برگزار شد که دوشنبه شب، شماری از بازداشتشدگان، به جز چهار تن، آزاد شده بودند. پیش از آن دستکم ۱۹ تن به دست ماموران امنیتی در روز یکشنبه بازداشت شده بودند.
بر اساس گزارش شبکههای مجازی متعلق به کارگران نیشکر هفتتپه، تا عصر سهشنبه، وضعیت اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، مسلم آرمند و حسن فاضلی، چهار تن از نمایندگان کارگران، مشخص نشده بود.
فرزانه زیلابی، وکیل کارگران، اعلام کرد که از محل نگهداری، وضعیت و سلامت موکلانش کاملا بیاطلاع است.
او با اشاره به اینکه پرونده این ۴ کارگر امنیتی اعلام شده است، افزود: حرکت کارگران مسالمت آمیز و صنفی بوده و مصداق هیچ عنوان مجرمانه زیر مجموعه جرایم امنیتی نیست.
اما مصطفی نظری، دادستان عمومی و انقلاب شوش، در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «افراد غیرکارگر بازداشت شدهاند که همچنان در بازداشت به سر میبرند».
این مقام قضایی همچنین عنوان کرد که اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه، به توصیف وی، باعث اخلال در نظم و آسایش مردم و ایجاد ترافیک در سطح شهر شوش شده بود.
پیشتر بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران، در سخنرانیهای خود برای کارگران از آنان خواسته بود که آرامش خود را حفظ و به طور مسالمت آمیز راهپیمایی کنند.
در همین حال، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر و نماینده مجلس، روز سهشنبه در مراسم بزرگداشت تصویب قانون کار در تهران با اشاره به مشکلات کارگران نیشکر هفتتپه گفت: «اعتراض صنفی نباید مورد برخورد قرار بگیرد و حق اعتراض صنفی در قانون اساسی آمده است».
اشاره او به اصل ۲۷ قانون اساسی بود که میگوید: تشكيل اجتماعات و راهپيمايیها، بدون حمل سلاح، به شرط آن كه مخل به مباني اسلام نباشد آزاد است.
علی ساری،عضو کمیسیون اجتماعی مجلس،هم در مصاحبه ای با وبسایت عصر جنوب با اشاره به مشکلات ناشی از واگذاری ها برای کارگران گفت: آنها چارهای جز رو آوردن به سمت اعتراضات مدنی در پیشروی خود نمیبینند.
در این حال، بازداشت ها انعکاس گسترده ای داشته است. در کنار بازتاب وسیع اخبار این اعتراض ها و انتقادها از برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران نیشکر هفت تپه در شبکه های اجتماعی، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک، اتحادیه پیشکوستان کارگری، کانون عالی شوراهای اسلامی کار و خانه کارگر خواستار آزادی بازداشت شدگان شده اند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز در روزهای اخیر در حمایت از کارگران هفت تپه و بازداشت شدگان شعارهایی داده اند.
همچنین شماری از معلمان و دانشجویان در برخی از مناطق ایران نیز همبستگی خود را با کارگران نیشکر هفت تپه اعلام کردهاند. در این ارتباط، شماری از دانشجویان دانشگاه تهران روز سهشنبه در تجمعی در حمایت از کارگران نیشکر هفتتپه شعار دادند.
کارگران نیشکر هفتتپه در کنار تاکید بر لزوم پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه خود، با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی با نظارت شورای کارگری هستند. آنها این موضوع را مهمترین خواسته خود میدانند.
این خواسته تاکنون با پاسخ منفی مقامهای دولت حسن روحانی مواجه شده است.
تجمع دانشجویی برای حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه
شماری از دانشجویان دانشگاه تهران روز سه شنبه در حمایت از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه تجمع کردند.
بر اساس فیلم های انتشار یافته در شبکه های مجازی این دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی، با شعارهای «هفته تپه خوزستان، الگوی زحمتکشان»، «فرزندان کارگرانیم، کنارشان میمانیم» و «کارگر زندانی آزاد باید گردد» حمایت خود را از کارگران نیشکر هفت تپه ابراز داشتند.
این تجمع در ادامه اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و بازداشت تعدادی از آنان برگزار شد.
تاکنون شماری از تشکل های کارگری همراه با معلمان و بازنشستگان از کارگران شرکتنیشکر هفت تپه حمایت کرده اند.
در حال حاضر، اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، مسلم آرمند و حسن فاضلی، چهار تن از نمایندگان کارگران، در بازداشت به سر می برند و فرزانه زیلابی، وکیل کارگران، اعلام کرده که از محل نگهداری، وضعیت و سلامت موکلانش کاملا بیاطلاع است.
کارگران نیشکر هفتتپه در کنار تاکید بر لزوم پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه خود، با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی با نظارت شورای کارگری هستند. آنها این موضوع را مهمترین خواسته خود میدانند.
این خواسته تاکنون با پاسخ منفی مقامهای دولت حسن روحانی مواجه شده است.
"چاره جوبی" دولت برای تحقق مطالبات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران
همزمان با ادامه راهپیمایی و تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، یک مقام دولتی روز سه شنبه از "چاره جویی برای مطالبات" آنان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، کریم یاوری، مدیرکل حمایت از اشتغال و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، که برای رسیدگی به "واحدهای مشکل دار استان خوزستان" به اهواز رفته است، گفت: "در جلسهای در گروه صنعتی ملی فولاد به بررسی مشکلات کارگران پرداختیم که تامین مواد اولیه و شمش برای تولید میلگرد و همچنین علاوه بر حقوق آبان، دو ماه معوقه دستمزد، مطالباتی است که کارگران نسبت به آن اعتراض دارند".
او با اعلام اینکه مسئولان این مجتمع موظفند محصولات خود را در بازار به فروش برسانند، افزود که از محل فروش محصولات، بخشی از مطالبات کارگری پرداخت و نسبت به تهیه مواد اولیه اقدام خواهد شد.
این مقام دولتی اشاره کرد که تا هفته آینده یک ماه از حقوق معوقه کارگران ملی فولاد پرداخت می شود.
در روزهای اخیر، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اعتراض به توقف تولید در این مجتمع و پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد خود اعتصاب، راهپیمایی و تجمع کرده اند. پس از این اعتراض ها، یک ماه از دستمزدهای معوقه آنان پرداخت شد.
پرداخت نشدن دستمزدها تبدیل به یکی از مشکلات کارگری در ایران طی سال های اخیر به شمار می رود. این موضوع اعتراض های کارگری در مناطق مختلف ایران را به همراه داشته است.
در این حال، به نوشته فارس، کریم یاوری در مورد خواست چهار هزار کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران برای بازگشت این مجتمع به دولت، آن را غیرممکن دانست.
مدیر اداره کل کار استان زنجان: پیگیر مطالبات کارگران روغن نباتی جهان هستیم
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان از پیگیری وضعیت کارگران روغن نباتی جهان خبر داد. این کارگران در چند روز گذشته برای پیگیری مطالبات خود در مقابل ساختمان استانداری زنجان تجمع کرده بودند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمدرضا یوسفی با تایید معوقات مزدی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان، درباره اعتراض آنان گفت: "کارگران این کارخانه مدت هاست در پیگیری مطالبات مزدی به حق خود دست به اعتراض صنفی میزنند".
بر اساس گزارش ها، پنج ماه دستمزد کارگران کارخانه روغن نباتی جهان پرداخت نشده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان بخشی از مشکلات روغن نباتی جهان را ناشی از مشکلات مدیریتی دانست و افزود: کارگران خواستار تغییر مدیریت کارخانه هستند.
به گفته وی؛ در صورتی که کارفرما بخواهد نسبت به تصمیمات قانونی که در جلسه روز چهارشنبه گرفته میشود خلف وعده کند، کمیسیون کارگری چارهای جزء استفاده از ظرفیتهای قانونی خود ندارد و به صورت جدی به دنبال تغییر مدیریت شرکت خواهد بود.
احراج ۴۰۰ کارگر از یک کارخانه خودروسازی در ارگ جدید بم
خبرگزاری ایلنا از اخراج ۴۰۰ کارگر یک کارخانه خودروسازی در ارگ جدید بم در دو ماه گذشته خبر داد.
این خبرگزاری به نام کارخانه اشاره نکرد ولی نوشت کهشروع فعالیت آن از سال ۱۳۸۱ در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید در شهر بم بوده است و حدود ۲۵۰۰ نیرو دارد.
مروری بر فعالیت شرکت ها در این منطقه نشان می دهد که شرکت خودرو سازان بم در سال ۱۳۸۱ در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم تاسیس شد.
در این ارتباط، هادی شهسوارپور، فرماندار شهرستان بم، به ایلنا گفت: این شرکت به دلیل تامین نشدن قطعات تولیدی و نوسانات نرخ ارز، از دو ماه پیش اقدام به "تعدیل نیروی کار" خود گرفته و این موضوع از سوی فرمانداری به صورت جدی پیگیری میشود.
او اشاره کرد که بر اساس اعلام این شرکت خودروسازی حدود ۱۵۰۰ نیروی کار این واحد "برای کاهش هزینهها تعدیل" خواهند شد.