یک روز پس از انتشار فیلم تماس تلفنی پنج مرزبان ایرانی با خانوادههایشان، فرمانده مرزبانی ایران خبر داد که ارتش پاکستان به مقامات ایرانی اعلام کرده، برای آزادسازی مرزبانان ربوده شده «عملیاتی را آغاز کرده است».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قاسم رضایی روز یکشنبه ۲۶ اسفند گفت: «بر مبنای آخرین پیگیریها مرزبانان زنده و در خاک پاکستان هستند».
به گفته آقای رضایی، «بر مبنای آخرین گفتوگو و رایزنیها، ارتش پاکستان اعلام کرده که درباره روند آزادسازی مرزبانان ربودهشده، عملیاتی را آغاز کرده» است.
آقای رضایی توضیح بیشتری درباره این «عملیات» ارتش پاکستان نداده است.
رئیسجمهوری ایران روز ۱۸ اسفند در تماس تلفنی با نخستوزیر پاکستان تهدید کرده بود که ادامه فعالیت گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی در خاک این کشور، «میتواند روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد».
گروه «جیشالعدل» اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.
پس از آن پنج تن از این مرزبانان آزاد شده و به ایران بازگشتند.
در همین حال گروه «جیشالعدل» روز شنبه اعلام کرد که پس از آزاد شدن این پنج نفر، سپاه پاسداران «حاضر به گفتوگو و مذاکره» درباره این افراد «نشده است».
در واکنش به این گزارش، حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، روز یکشنبه گفت که این گروه «به دنبال امتیاز بیشتری است و خواهان آزادی افراد خود در ایران است که این کار شدنی نیست».
پیش از این نیز محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، اعلام کرده بود که «جیشالعدل» به دنبال آزادی تعدادی از اعضای زندانی خود در ازای آزادی مرزبانان است اما جمهوری اسلامی «قبول نکرده» و «درست نیست که زیر بار این خواسته برود».
گروه «جیشالعدل» همچنین فیلمی از تماس تلفنی پنج مرزبان ایرانی با خانوادههایشان را منتشر کرده است. پیش از این با محاسبه پنج مرزبان آزاد شده گفته شده بود که هفت مرزبان، گروگان گروه «جیشالعدل» هستند.
قرارگاه قدس سپاه پاسداران پس از ربوده این ۱۲ مرزبان، در اطلاعیهای رسمی «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرده بود اما توضیحی درباره این افراد نداده بود.
روز ۲۴ بهمن نیز در پی حمله انتحاری به اتوبوس حامل اعضای سپاه پاسداران در مسیر خاش – زاهدان ۲۷ عضو سپاه کشته شدند و ۱۲ زخمی بر جای ماند.
مقامات جمهوری اسلامی گروه «جیشالعدل» که مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است، یک گروه «تروریستی» میخوانند.
این گروه اما هدف از اقدامات خود را دفاع از حقوق اهل سنت سیستان و بلوچستان اعلام کرده است.