لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۳

پومپئو: حضور سربازان آمریکا در خلیج فارس برای جلوگیری از تجاوز ایران است


وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت که به فلوریدا سفر کرده است تا با فرماندهانی ملاقات کند که برای هر نوع عملیاتی در خلیج فارس مسئول هستند.
وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت که به فلوریدا سفر کرده است تا با فرماندهانی ملاقات کند که برای هر نوع عملیاتی در خلیج فارس مسئول هستند.

وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید دولت دونالد ترامپ بدنبال درگیری با ایران نیست و استقرار نظامی این کشور در خلیج‌فارس کاملا برای جلوگیری از تجاوز ایران و تهدید منافع آمریکا و ناوبری بین‌المللی است.

مایک پومپئو این اظهارات را روز سه‌شنبه ۲۸ خرداد در پایگاه نیروی هوایی مک‌دیل فلوریدا بیان کرد و گفت اطمینان دارد که ارتش آمریکا آماده هر چالش و واکنش نشان دادن به هر حمله‌ای است.

یک روز قبل از این اظهارات، پنتاگون اعلام کرد که با درخواست سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، برای اعزام یک هزار نیروی جدید به منطقه خاورمیانه موافقت شده است تا امور دفاعی تقویت شود.

وزیر خارجه آمریکا گفت که به فلوریدا سفر کرده است تا با فرماندهانی ملاقات کند که برای هر نوع عملیاتی در خلیج فارس مسئول هستند تا اطمینان حاصل شود که تلاش‌های دیپلماتیک و نظامی آمریکا «در موقعیت انجام درست کارهاست».

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «کارهای درست» از نظر آقای پومپئو این است که «تلاش‌ها ادامه خواهد یافت تا جمهوری اسلامی ایران متقاعد شود که ما در موضع خود جدی هستیم و آنها را از هرگونه تجاوز بیشتر در منطقه باز داریم».

به گفته وی، واشینگتن کارزار فشار حداکثری خود را بر ایران را حفظ خواهد کرد و مانع سلطه‌جویی این کشور در منطقه می‌شود.

ایران روز دوشنبه اعلام کرد که تا ده روز دیگر از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده که در برجام تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.

این تصمیم با واکنش گسترده آمریکا، اتحادیه اروپا و شمار دیگری از کشورها روبرو شد.

حمله به دو نفتکش نروژی و ژاپنی در پنجشنبه هفته قبل در دریای عمان نیز موجب افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا و متحدان این کشور شده است. آمریکا این حملات را به ایران نسبت داده است ولی تهران این ادعا را رد می‌کند.

مایک پومپئو در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «ما پیام‌های زیادی، حتی در همین لحظه، خطاب به ایران داشته‌ایم که برای جلوگیری از تجاوز در آنجا [منطقه] هستیم».

وی در نهایت عنوان کرد وزارت خارجه آمریکا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که با گزینه نظامی علیه ایران هماهنگ است.

پیشتر، رئيس‌جمهوری آمریکا گفته بود که با ارزیابی نهادهای امنیتی ایالات متحده درباره نقش ایران در حمله به نفتکش‌های ژاپنی و نروژی موافق است، ولی این حملات «خیلی جزئی» بوده‌اند.

دونالد ترامپ به مجله «تایم» گفت کمتر کسی است که باور نداشته باشد این حملات کار ایران بوده است.

در همین حال، وزارت دفاع آمریکا تصاویر تازه‌ای را منتشر کرده است که به گفته آن، نیروهای سپاه را در حال جدا کردن یک مین عمل‌نکرده از بدنه یکی از نفتکش‌ها نشان می‌دهد

این تحولات در حالی است که اتحادیه اروپا خواستار انجام تحقیقات و ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه شده است.

وزیر خارجه چین نیز گفته که کشورش «بسیار نگران» بحران فعلی در غرب قاره آسیا است: «ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم خرد پیشه کنند و خویشتن‌دار باشند، دست به اقداماتی که فضا را بحرانی‌تر می‌کند نزنند و کاری نکنند که در ِ این جعبه عجایب باز شود».

XS
SM
MD
LG