چهارمین روز تجمع اعتراضی کارگران کنتورسازی در مقابل استان قزوین
کارگران شرکت کنتورسازی در استان قزوین در چهارمین روز اعتراض صنفی خود خواستار دریافت مطالبات صنفی خود، از جمله ۳۰ ماه معوقات مزدی و سنوات، شدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران این شرکت که در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده بودند، شعار میدادند: «شرکت کنتور سازی - ننگ خصوصیسازی».
ایلنا نوشت: مدیرعامل شرکت کنتورسازی در زندان به سر میبرد و سوء مدیریت موجب شده حقوق کارگران پرداخت نشود و آنان پیگیر مطالبات خود از طریق تجمع در مقابل استانداری قزوین باشند.
کنتورسازی قزوین در سالیان اخیر به بخش خصوصی واگذار شده است.
سیاست خصوصیسازی در ایران، اعتراض کارگران شماری از کارخانهها و واحدهای صنعتی و تولیدی را به همراه داشته است. اما دولت حسن روحانی بر ادامه این سیاست تاکید میکند.
کارگران آذرآب اراک برای دومین روز راهپیمایی و تجمع کردند
کارگران کارخانه آذرآب در اراک روز چهارشنبه و برای دومین روز اقدام به راهپیمایی کردند.
به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران آذرآب در میدان مرکزی شهر اراک تجمع کردند.
بر اساس فیلمی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت، کارگران معترض آذرآب شعار میدادند: «یک اختلاس کم بشه - مشکل ما حل میشه» و «مشکل ما حل نشه - شهر قیامت میشه».
دستمزد ماههای تیر و مرداد و بخشی از دستمزد خردادماه کارگران پرداخت نشده است.
کارگران آذرآب در عین حال به بلاتکلیفی وضعیت کارخانه آذرآب انتقاد کردند.
کارخانه آذرآب در سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده است.
خصوصیسازی در ایران انتقاد کارگران شماری از کارخانهها را به دنبال داشته است. اما دولت حسن روحانی بر ادامه سیاست خصوصیسازی تاکید کرده است.
«دولت تمایلی به افزایش نقدی و غیرنقدی دستمزد کارگران ندارد»
نماینده مجمع عالی کارگران ایران از دولت به دلیل تأخیر در برگزاری جلسات شورایعالی کار و برگزار نشدن نشست کمیته مزد انتقاد کرد و گفت که دولت برنامه سال گذشته را پیش گرفته است و تمایلی به افزایش نقدی و غیرنقدی دستمزد کارگران ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا تاجیک با اعلام اینکه افزایش تورم در سبد خوراکیها و مسکن، فشار غیر قابل تحملی را برای کارگران بوجود آورده است، افزود: به خاطر همین موضوع، نمایندگان کارگران درخواست بازنگری مزد در شورایعالی کار را مطرح کردهاند.
او درباره امکان افزایش دوباره دستمزد کارگران در سال جاری گفت: در قانون کار هیچ ممانعتی برای افزایش چند باره در سال پیش بینی نشده است و از متن صریح قانون میتوان استنباط کرد که شورایعالی کار میتواند افزایش دستمزد را در دستور کار قرار دهد، نه اینکه مانند سال گذشته، زمان را به عناوین مختلف به پایان سال نزدیک کند.
در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان است. این در شرایطی است که حداقل سبد معیشت یک خانوار کارگری، بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
به نوشته تسنیم،محمدرضا تاجیک هشدار داد که در صورت عدم تامین معیشت، شاهد مشکلات اجتماعی و اقتصادی عموم مردم هستیم.
تجمع شماری از کارکنان دفار سهام عدالت در مقابل وزارت کار
شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، روز سهشنبه در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این گروه از کارگران که از استانها و شهرستانهای مختلف برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شدهاند، گفتند: پس از ۱۳سال فعالیت در ۳۵۳ دفتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت در نقاط مختلف ایران، هنوز وضعیت شغلیشان مشخص نیست.
آنها اضافه کردند که مطالبات مزدیشان از سال ۹۷ و مطالبات بیمهایشان از سال ۹۴ به تاخیر افتاده است.
معاون وزیر کار: پرداخت پیمانکاران به کارگران را رصد میکنیم
معاون اقتصادی و برنامهریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز سهشنبه گفت: پرداخت پیمانکاران به کارگران از طریق روابط کار رصد میشود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی سرزعیم افزود: هرجا مشکلی وجود داشته باشد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ورود و از حقوق کارگران دفاع میکند.
این سخنان در شرایطی ابراز شد که در سالیان اخیر، کارگران شمار زیادی از کارخانهها و واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک در ایران به پرداخت نشدن دستمزد خود اعتصاب، راهپیمایی و تجمع کردهاند.
در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران شرکت کنتورسازی شهر صنعتی البرز سه مرتبه در هفته جاری در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
این کارگران به پرداخت نشدن ۲۴ ماه حقوق و سنوات خود اعتراض کردهاند.
تجمع کارگران کارخانه آذرآب در اراک
کارگران شرکت آذراب اراک در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد معوقه و بلاتکلیفی این واحد در میدان شهدای (باغ ملی) این شهر تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، دستمزد ماههای تیر و مرداد و بخشی از دستمزد خردادماه کارگران پرداخت نشده است.
کارگران در عین حال از بلاتکلیفی وضعیت کارخانه آذرآب انتقاد کردند و از مسئولان خواستند وضعیت تولید و این واحد را مشخص کنند.
محمدتقی آبایی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، با اشاره به اعتراض کارگران آذرآب گفت که روز دوشنبه جلسهای با حضور مسئولان در تهران برگزار و قرار شد تا بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده آذرآب طی ۴۸ ساعت، وضعیت مدیریت کارخانه را مشخص کند.
او از اینکه مشارکت ضعیف بانک کشاورزی در هیئت مدیره آذرآب ابراز تاسف کرد و در عین حال گفت: مدیرعامل کارخانه استعفا داده است.
پیش از این، کارگران کارخانه هپکوی اراک چهار روز در هفته گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد خود و بلاتکلیفی این واحد، اعتصاب و تجمع کردند. آنها حتی راه آهن شمال به جنوب اراک را برای چندین ساعت مسدود کردند.
پس از این اعتراض چند روزه، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، روز سهشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت که قرار است سازمان خصوصیسازی ظرف یک هفته تعیین تکلیف وضعیت سهامداری و مدیریت این کارخانه را به انجام برساند تا در مورد واگذاری مجدد آن اقداماتی صورت بگیرد.
دو کارخانه آذرآب و هپکو در سالیان گذشته به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
واگذاری کارخانهها و واحدهای تولیدی به بخش خصوصی در ایران در سالیان گذشته اعتراض کارگران آنها و شماری از اقتصاددانان را به دنبال داشته است.