لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۵
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه

کارنامه شهریور ماه ۹۸

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در مرداد ماه ۹۸ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۴:۱۱ ۱۲.۶.۱۳۹۸

تجمع کارگران کارخانه آذرآب در اراک

کارگران شرکت آذراب اراک در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد معوقه و بلاتکلیفی این واحد در میدان شهدای (باغ ملی) این شهر تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، دستمزد ماه‌های تیر و مرداد و بخشی از دستمزد خردادماه کارگران پرداخت نشده است.

کارگران در عین حال از بلاتکلیفی وضعیت کارخانه آذرآب انتقاد کردند و از مسئولان خواستند وضعیت تولید و این واحد را مشخص کنند.

محمدتقی آبایی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، با اشاره به اعتراض کارگران آذرآب گفت که روز دوشنبه جلسه‌ای با حضور مسئولان در تهران برگزار و قرار شد تا بانک کشاورزی به عنوان سهام‌دار عمده آذرآب طی ۴۸ ساعت، وضعیت مدیریت کارخانه را مشخص کند.

او از اینکه مشارکت ضعیف بانک کشاورزی در هیئت مدیره آذرآب ابراز تاسف کرد و در عین حال گفت:‌ مدیرعامل کارخانه استعفا داده است.

پیش از این، کارگران کارخانه هپکوی اراک چهار روز در هفته گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد خود و بلاتکلیفی این واحد،‌ اعتصاب و تجمع کردند. آنها حتی راه آهن شمال به جنوب اراک را برای چندین ساعت مسدود کردند.

پس از این اعتراض چند روزه،‌ رضا رحمانی، وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت، روز سه‌شنبه به خبرگزاری ایلنا گفت که قرار است سازمان خصوصی‌سازی ظرف یک هفته تعیین تکلیف وضعیت سهامداری و مدیریت این کارخانه را به انجام برساند تا در مورد واگذاری مجدد آن اقداماتی صورت بگیرد.

دو کارخانه آذرآب و هپکو در سالیان گذشته به بخش خصوصی واگذار شده‌اند.

واگذاری کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی به بخش خصوصی در ایران در سالیان گذشته اعتراض کارگران آنها و شماری از اقتصاددانان را به دنبال داشته است.

۱۷:۰۴ ۱۲.۶.۱۳۹۸

معاون وزیر کار: پرداخت پیمانکاران به کارگران را رصد می‌کنیم

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز سه‌شنبه گفت: پرداخت پیمانکاران به کارگران از طریق روابط کار رصد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی سرزعیم افزود: هرجا مشکلی وجود داشته باشد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ورود و از حقوق کارگران دفاع می‌کند.

این سخنان در شرایطی ابراز شد که در سالیان اخیر،‌ کارگران شمار زیادی از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک در ایران به پرداخت نشدن دستمزد خود اعتصاب، راهپیمایی و تجمع کرده‌اند.

در این ارتباط،‌ به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران شرکت کنتورسازی شهر صنعتی البرز سه مرتبه در هفته جاری در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.

این کارگران به پرداخت نشدن ۲۴ ماه حقوق و سنوات خود اعتراض کرده‌اند.

۱۷:۱۸ ۱۲.۶.۱۳۹۸

تجمع شماری از کارکنان دفار سهام عدالت در مقابل وزارت کار

شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، روز ‌سه‌شنبه در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این گروه از کارگران که از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شده‌اند، گفتند: پس از ۱۳سال فعالیت در ۳۵۳ دفتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در نقاط مختلف ایران، هنوز وضعیت شغلی‌شان مشخص نیست.

آنها اضافه کردند که مطالبات مزدی‌شان از سال ۹۷ و مطالبات بیمه‌ای‌شان از سال ۹۴ به تاخیر افتاده است.

۱۷:۳۵ ۱۲.۶.۱۳۹۸

«دولت تمایلی به افزایش نقدی و غیرنقدی دستمزد کارگران ندارد»

نماینده مجمع عالی کارگران ایران از دولت به دلیل تأخیر در برگزاری جلسات شورای‌عالی کار و برگزار نشدن نشست کمیته مزد انتقاد کرد و گفت که دولت برنامه سال گذشته را پیش گرفته است و تمایلی به افزایش نقدی و غیرنقدی دستمزد کارگران ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا تاجیک با اعلام اینکه افزایش تورم در سبد خوراکی‌ها و مسکن، فشار غیر قابل تحملی را برای کارگران بوجود آورده است،‌ افزود: به خاطر همین موضوع، نمایندگان کارگران درخواست بازنگری مزد در شورایعالی کار را مطرح کرده‌اند.

او درباره امکان افزایش دوباره دستمزد کارگران در سال جاری گفت: در قانون کار هیچ ممانعتی برای افزایش چند باره در سال پیش بینی نشده است و از متن صریح قانون می‌توان استنباط کرد که شورای‌عالی کار می‌تواند افزایش دستمزد را در دستور کار قرار دهد، نه اینکه مانند سال گذشته، زمان را به عناوین مختلف به پایان سال نزدیک کند.

در حال حاضر،‌ حداقل دستمزد ماهانه کارگران یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان است. این در شرایطی است که حداقل سبد معیشت یک خانوار کارگری،‌ بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

به نوشته تسنیم،‌محمدرضا تاجیک هشدار داد که در صورت عدم تامین معیشت، شاهد مشکلات اجتماعی و اقتصادی عموم مردم هستیم.

۱۶:۱۶ ۱۳.۶.۱۳۹۸

کارگران آذرآب اراک برای دومین روز راهپیمایی و تجمع کردند

کارگران کارخانه آذرآب در اراک روز چهارشنبه و برای دومین روز اقدام به راهپیمایی کردند.

به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران آذرآب در میدان مرکزی شهر اراک تجمع کردند.

بر اساس فیلمی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافت، کارگران معترض آذرآب شعار می‌دادند: «یک اختلاس کم بشه - مشکل ما حل می‌شه» و «مشکل ما حل نشه - شهر قیامت می‌شه».

دستمزد ماه‌های تیر و مرداد و بخشی از دستمزد خردادماه کارگران پرداخت نشده است.

کارگران آذرآب در عین حال به بلاتکلیفی وضعیت کارخانه آذرآب انتقاد کردند.

کارخانه آذرآب در سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده است.

خصوصی‌سازی در ایران انتقاد کارگران شماری از کارخانه‌ها را به دنبال داشته است. اما دولت حسن روحانی بر ادامه سیاست خصوصی‌سازی تاکید کرده است.

۱۹:۳۶ ۱۳.۶.۱۳۹۸

چهارمین روز تجمع اعتراضی کارگران کنتورسازی در مقابل استان قزوین

کارگران شرکت کنتورسازی در استان قزوین در چهارمین روز اعتراض صنفی خود خواستار دریافت مطالبات صنفی خود، از جمله ۳۰ ماه معوقات مزدی و سنوات، شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ کارگران این شرکت که در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده بودند،‌ شعار می‌دادند: «شرکت کنتور سازی - ننگ خصوصی‌سازی».

ایلنا نوشت: مدیرعامل شرکت کنتورسازی در زندان به سر می‌برد و سوء مدیریت موجب شده حقوق کارگران پرداخت نشود و آنان پیگیر مطالبات خود از طریق تجمع در مقابل استانداری قزوین باشند.

کنتورسازی قزوین در سالیان اخیر به بخش خصوصی واگذار شده است.

سیاست خصوصی‌سازی در ایران، اعتراض کارگران شماری از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی و تولیدی را به همراه داشته است. اما دولت حسن روحانی بر ادامه این سیاست تاکید می‌کند.

۱۱:۳۷ ۱۴.۶.۱۳۹۸

تجمع کارگران کنتورسازی در مقابل دانشگاه بین‌المللی «امام خمینی» قزوین

کارگران شرکت کنتورسازی شهرستان البرز در استان قزوین روز پنجشنبه در مقابل دانشگاه بین‌المللی «امام خمینی»» در این استان تجمع کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران،‌ کارگران شرکت کنتورسازی خواستار پیگیری مسئولان استان قزوین برای تحقق مطالبات خود شدند.

پیشتر خبرگزاری ایلنا نوشته بود که ۳۰ ماه دستمزد و سنوات کارگران شرکت کنتورسازی پرداخت نشده است.

به نوشته ایلنا،‌ مدیرعامل شرکت کنتورسازی زندانی است و سوء مدیریت او موجب شده که دستمزد و سنوات کارگران پرداخت نشود.

کنتورسازی قزوین در سالیان اخیر به بخش خصوصی واگذار شده است.

سیاست خصوصی‌سازی در ایران، اعتراض کارگران شماری از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی و تولیدی را به همراه داشته است. اما دولت حسن روحانی بر ادامه این سیاست تاکید می‌کند.

۰۴:۴۸ ۱۸.۶.۱۳۹۸

وزیر کار، دستور رئیس قوه قضائیه برای تجدیدنظر در پرونده کارگران هفت‌تپه را «به موقع» دانست

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه، آنچه مداخله سریع او در پرونده کارگران هفت‌تپه نامید را «به جا و به موقع» توصیف کرد.

ابراهیم رئیسی در پی واکنش های منفی به صدور احکام قضایی برای کارگران و فعالان کارگری و مدنی، دستور داد آرا در برخی از پرونده‌های اخیر به سرعت و تحت نظارت رئیس کل دادگستری تهران مورد تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه قرار گیرد.

بر اساس گزارش سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، اسماعیل بخشی به ۱۴ سال و سپیده قلیان به ۱۸ سال و شش ماه زندان محکوم شده اند.

امیرحسین محمدی‌فرد، ‌ساناز الهیاری،‌ عسل محمدی و امیر امیرقلی، از اعضای زندانی نشریه گام نیز هر یک به تحمل ۱۸ سال زندان محکوم شده‌اند.

همچنین دادگاه، محمد خنیفر، ‌کارگر شرکت نیشکر هفت‌تپه، را به شش سال زندان محکوم کرده است.

محمد شریعتمداری در نامه خود نوشت: انتشار خبر صدور احکام سنگین برای برخی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه شوک‌آفرین بود و اشاره کرد که در نشست هیئت وزیران قرار شده بود کمیته ای از دو وزیر کار و دادگستری همراه با معاون حقوقی رئیس جمهور، موضوع را پیگیری کند.

محمد شریعتمداری با اشاره به آنچه ضرورت رویکرد منصفانه و مشفقانه با مسائل و اعتراض‌های کارگران از سوی متولیان امر خواند، اعتراض کارگران را حق آنان دانست.

این موضوع در شرایطی ابراز شده است که در سالیان اخیر، همزمان با افزایش اعتراض های کارگری، برخوردهای امنیتی با کارگران و فعالان صنفی شدت گرفته است.

۰۶:۰۸ ۱۸.۶.۱۳۹۸

انتقاد کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری از صدور احکام قضایی علیه کارگران هفت‌تپه و مدافعان آنان

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران صدور احکام قضایی سنگین علیه کارگران هفت‌تپه و مدافعان آنان را نشانه «بن بست و استیصال حاکمیت در قبال جامعه معترض کارگری»‌ ارزیابی کرد.

این تشکل کارگری در بیانیه‌ای نوشت: جامعه جهانی و مردم ایران با این احکام ضدانسانی، بهتر از هر زمان دیگری دریافتند که نیروی مبارزه و اعتراض کارگران چقدر توانمند است که حاکمیت را آن‌چنان به وحشت انداخته که قوه قضائیه آن در اقدامی سراسیمه با صدور سنگین‌ترین احکام، با این تصور واهی می‌خواهد جلو اعتراضات حق‌طلبانه کارگران را بگیرد».

به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، اسماعیل بخشی،‌ نماینده کارگران این واحد، به ۱۴ سال و سپیده قلیان،‌ فعال مدنی، به ۱۸ سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند.

امیرحسین محمدی‌فرد، ‌ساناز الهیاری،‌ عسل محمدی و امیر امیرقلی، از اعضای زندانی نشریه گام نیز هر یک به تحمل ۱۸ سال زندان محکوم شده‌اند.

همچنین دادگاه، محمد خنیفر، ‌کارگر شرکت نیشکر هفت‌تپه، را به شش سال زندان محکوم کرده است.

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران در بخشی از بیانیه خود نوشت: «احکام صادر شده برای کارگران، تنها تنبیه و مجازات کارگران معترض نیست بلکه دفاع حکومت از خود و ایجاد سپری امنیتی برای بقای خود وبستر سازی فضای وحشت و رعب در میان جامعه ملتهب امروز ایران‌ است، به این خیال باطل که جلو رشد اعتراضات کارگری را بگیرد».

این تشکل کارگری،‌ ریشه اعتراضات کارگری را نابرابری اقتصادی و اجتماعی جامعه دانست که «توسط حکومت مدافع سرمایه داران و به نفع سرمایه دار و به ضرر کارگران جریان دارد».

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران با اشاره به زندگی اکثریت مردم در فقر و تنگدستی و دستمزد پنج برابر زیر خط فقر اکثریت کارگران، افزود: تا این نابرابری‌ها در جامعه وجود دارد، اعتراض و مبارزه هم وجود خواهد داشت و حکومت به عبث تلاش دارد با این احکام سنگین و ظالمانه جلو رشد اعتراضات کارگری را بگیرد.

به گفته این تشکل کارگری، محکوم کردن‌ کارگران هفت‌تپه به‌زندان‌های طولانی به منزله دهن‌کجی و تحقیر تمام آنچه کارگران سال‌هاست برای آن مبارزه می‌کنند، است.

۰۷:۵۶ ۱۸.۶.۱۳۹۸

کمپین حمایت از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه دستور رئیسی را «وعده» توصیف کرد

کمپین حمایت از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه و زندانیان ترقی‌خواه،‌ دستور رئیس قوه قضائیه برای رسیدگی و تجدیدنظر در احکام صادر شده از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران را «وعده و وعید»‌ او در واکنش به حساسیت و خشم جامعه ایران ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری میزان،‌ وابسته به قوه قضائیه،‌ ابراهیم رئیسی روز یکشنبه دستور تجدید نظر سریع و منصفانه احکام صادر شده علیه کارگران نیشکر هفت‌تپه را صادر کرد.

اسماعیل بخشی،‌ نماینده کارگران این واحد، به ۱۴ سال و سپیده قلیان،‌ فعال مدنی، به ۱۸ سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند.

امیرحسین محمدی‌فرد، ‌ساناز الهیاری،‌ عسل محمدی و امیر امیرقلی، از اعضای زندانی نشریه گام نیز هر یک به تحمل ۱۸ سال زندان محکوم شده‌اند.

همچنین دادگاه، محمد خنیفر، ‌کارگر شرکت نیشکر هفت‌تپه، را به شش سال زندان محکوم کرده است.

کمپین حمایت از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه و زندانیان ترقی‌خواه درباره احکام صادر شده از سوی قوه قضائیه نوشت که آنها کوچک ترین نسبتی با عدالت، شرافت و انسانیت ندارند و افزود: چگونه قرار است منصفانه بررسی شوند؟

به گفته این کمپین، کارگران و حامیان آنان حتی مستحق یک روز زندان هم نیستند و چیزی جز حق و حقوق خود را مطالبه نکرده اند و بنابراین احکام زندان مشروعیت ندارند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG