تعداد کشتههای چهار روز درگیریهای مذهبی در دهلی، پایتخت هند به ۳۸ نفر رسید. این مرگبارترین مورد از درگیریهای مذهبی در هند طی سه دهه اخیر بوده است.
بیش از ۲۰۰ نفر نیز در این درگیریها مجروح شدهاند که جراحت دهها نفر از آنها بر اثر اصابت گلوله است.
شهر دهلی طی روزهای اخیر شاهد درگیریهای خشونتبار و گسترده بین حامیان قانون جدید شهروندی که عمدتا هندو هستند با سایر اقلیتهای مذهبی از جمله مسلمانان و مخالفان این قانون بوده است.
مخالفان معتقدند که این قانون علیه اقلیت مسلمان تبعیض قائل میشود.
با وجود تضمینهای مقامات دولتی و فرماندهان پلیس در روز چهارشنبه که گفتند اوضاع تحت کنترل است روز پنجشنبه ۸ اسفند درگیریها ادامه یافت و تعداد کشته شدهها و مجروحان رو به افزایش است.
بسیاری از مردم ساکن محلاتی که درگیریها در آنجا روی داده میگویند از ترس نمیتوانند از خانه خارج شوند.
کمیسیون آزادیهای مذهبی دولت آمریکا «خشونتهای بیرحمانه و بیمهار» در شهر دهلی را محکوم کرده و از دولت هند خواسته است «برای حفاظت از جان و امنیت مسلمانان و سایرین در برابر حملات دستههای خشن همه اقدامات لازم را انجام دهد».
اما وزارت امور خارجه هند بیانیه کمیسیون آزادیهای مذهبی دولت آمریکا را «نادرست و گمراه کننده» توصیف کرد و افزود به نظر میرسد که هدف چنین اظهاراتی «سیاسی کردن مسئله» است.
طبق این قانون جدید که مقررات تغییر شهروندی نام دارد و به پیشنهاد دولت نارندرا مودی در پارلمان تصویب شد، اعطای شهروندی هند به افرادی که به دلیل تعلقات مذهبی در سه کشور همسایه هند (پاکستان، بنگلادش و افغانستان) مورد سرکوب قرار میگیرند ساده تر میشود ولی مسلمانان مشمول این قانون نمیشوند.
از زمان تصویب این قانون در ماه دسامبر درگیریهای خشونتآمیز و مرگبار در نقاط مختلف هند آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
مخالفان از جمله هندوها و مسلمانان میگویند این قانون به دلیل محروم کردن یک اقلیت مذهبی خاص برخلاف جوهره سکولار قانون اساسی هند است. آنها در عین حال معتقدند که این مقررات بخشی از طرحهای گستردهتر نارندرا مودی، نخست وزیر دست راستی هند با هدف منزوی کردن جمعیت ۲۰۰ میلیونی مسلمانان کشور است.
دور اخیر درگیریهای خشونت آمیز در دهلی از روز یکشنبه و یک روز قبل از آغاز اولین سفر رسمی دونالد ترامپ به هند شروع شد.
در این جریان این درگیریها گروههای مسلح به چماق و بمبهای آتشزا به مغازهها، مساجد، خانهها و خودروها در حداقل ده محله در شمال شرقی دهلی حمله کردند.
گزارشهای محلی حاکی از آن است که اکثر قربانیان و مجروحان این حملات مسلمان هستند. در عین حال هندوها از جمله تعدادی از نیروهای انتظامی نیز در این درگیریها کشته شدهاند.