فیسبوک و توئیتر، دو غول شبکههای اجتماعی اعلام کردند تعدادی حساب کاربری جعلی مرتبط با روسیه را که از مرکز فعالیت خود در غنا و نیجریه کاربران آمریکایی را هدف میگرفتند، حذف کردهاند.
شرکت فیسبوک روز پنجشنبه ۱۲ اسفند گفت حسابهای کاربری را که مسدود کرده در «مراحل اولیه» جلب مخاطب به نیابت از افرادی در روسیه بوده و مطالب و موضوعاتی همچون تاریخ سیاهان، مد لباس و شایعه در مورد سلبریتیها منتشر میکردند.
فیسبوک افزود در تحقیقات این شرکت ارتباطهایی بین این حسابها و یک نهاد غیرانتفاعی در غنا به نام «حذف موانع آزادی آفریقا» و افرادی که سابقا برای آژانس پژوهشهای اینترنت روسیه به دست آمه است.
آژانس پژوهشهای اینترنت روسیه یک مرکز هدایت فعالیت جعلی اینترنتی در شهر سنت پترزبورگ است.
در گزارش تحقیقات رابرت مالر، بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا در مورد دخالتهای مسکو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا نام آژانس پژوهشهای اینترنتی روسیه به عنوان یکی از عوامل اصلی این دخالتها بارها قید شده بود.
توئیتر نیز گفت حسابهای کاربری که آنها را مسدود و حذف کرده با طرح مطالب اجتماعی مثل مسائل نژادی و حقوق مدنی تلاش میکردند به شکلی در افکار عمومی تفرقه بیاندازند که مشخص نشود از نامزد یا ایدئولوژی خاصی حمایت میکنند.
این دو شرکت در مجموع ۴۹ حساب کاربری در فیسبوک، ۶۹ صفحه در فیسبوک، ۸۵ حساب کاربری در اینستاگرام و ۷۱ حساب کاربری در توئیتر را مسدود و حذف کردهاند.
پس از افشای اقدامات روسیه برای مداخله و تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به نفع نامزدی دونالد ترامپ شبکههای اجتماعی تحت فشار بیشتری قرار گرفتهاند تا نشر اطلاعات جعلی توسط منابع داخلی و خارجی در این رسانهها را تحت کنترل شدیدتری قرار دهند.