لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۸

وزارت خارجه آمریکا خواستار تحریم جهانی شرکت هواپیمایی ماهان شد


مورگان اورتگاس از دولت‌های جهان خواست برای دور ماندن از کرونا و از خطر تحریم‌های آمریکا، ماهان ایر را از کشور خود دور نگاه دارند
مورگان اورتگاس از دولت‌های جهان خواست برای دور ماندن از کرونا و از خطر تحریم‌های آمریکا، ماهان ایر را از کشور خود دور نگاه دارند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شرکت ماهان ایر را به «جابه‌جایی سلاح‌های کشتار جمعی» متهم کرد و از کشورهای جهان خواست شیوع کرونا از طریق خط هواپیمایی ماهان را هم در نظر بگیرند و برای دور ماندن از خطر تحریم‌های آمریکا، ماهان ایر را تحریم کنند.

مورگان اورتگاس روز جمعه ۱۹ اردیبهشت در پیامی توئیتری ماهان ایر را «اشاعه‌دهنده سلاح‌های عمیقا مشکل‌ساز کشتار جمعی» و حامی «تروریسم» و «رژیم مادورو» خواند و نوشت: همچنین گزارش‌هایی رسیده مبنی بر اینکه این شرکت «نگرانی‌های خدمه‌اش درباره شیوع کووید۱۹ را سرکوب می‌کند».

خانم اورتگاس در ادامه این پیان نوشته است: «با دور نگه داشتن ماهان ایر از کشورتان، از کرونا و از خطر تحریم‌ها دور بمانید».

هواپیمایی ماهان از سال‌ها پیش مشمول تحریم‌های آمریکاست و در ماه‌های اخیر نیز هدف انتقادها درباره اشاعه کرونا بوده است؛ اما نام این شرکت در هفته‌های اخیر با جابه‌جایی طلا بین ایران و ونزوئلا گره خورده است.

حدود ده روز پیش (۱۱ اردیبهشت) الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا، اعلام کرد ونزوئلا احتمالا در ازای کمک‌های جمهوری اسلامی به بازسازی صنعت نفتش، شمش‌های طلا به ایران می‌دهد.

به گفته رسانه‌ها، از جمله خبرگزاری بلومبرگ، ونزوئلا در این مدت دست‌کم ۹ تُن طلا با هواپیما به تهران فرستاده است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به اینکه قربانیان اصلی این «غارتگری» مردم ایران و ونزوئلا هستند، گفته است: «بزرگ‌ترین دزدهای جهان در حال شراکت با بزرگ‌ترین رژیم حامی تروریسم در جهان» هستند.

شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی گزارش‌ها درباره پروازهای منتقل‌کننده طلا بین ایران و ونزوئلا را رد کردند و عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، نیز اظهارات الیوت آبرامز را «بی‌اساس» و «زمینه‌سازی برای اعمال فشار بیشتر آمریکا بر دولت ونزوئلا» خواند.

علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، نیز گفت: روابط ایران و ونزوئلا روابطی «قانونی بر مبنای اراده دو دولت» است و «به آمریکا یا هیچ طرف ثالثی هم ارتباط ندارد».

هواپیمایی ماهان از سال ۲۰۱۱ به اتهام «کمک به سپاه پاسداران در انتقال مخفیانه سلاح و نیرو به مناطق مختلف از جمله سوریه» در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت.

البته سال‌های پیش از آن نیز ماهان ایر، به دلیل نقص در مسائل ایمنی، در برهه‌هایی در فهرست سیاه اتحادیه اروپا قرار داشت و آمریکا نیز چند شرکت بین‌المللی را به خاطر فروش هواپیما به ماهان ایر مشمول مجازات‌هایی کرده بود.

با این حال نام این شرکت بار دیگر در هفته‌های آغازین همه‌گیری جهانی کرونا مطرح شد. با اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی ۱۱ بهمن ۹۸ اعلام کردند پروازها بین ایران و چین متوقف شده است، بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد پس از آن نیز پروازهای ماهان ایر بین ایران و چین ادامه یافت و تا چهارم اسفند دست‌کم ۵۵ پرواز در این مسیر انجام شد.

هواپیمایی ماهان در سال ۱۳۷۱ در کرمان تأسیس شد و نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران معرفی می‌شود.

XS
SM
MD
LG